Weronika63
Fanka BB :)
Gratki !!!! =)Dziewczyny, beta 32,88
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gratki !!!! =)Dziewczyny, beta 32,88
wg tego co mi pisała nasza expert @gosia321 trzeba ją zbić do poniżej 8. Robi się to metylowaną wit B12 (metylokobalamina) i metylowanym kwasem foliowym (syntetyczne postaci tych witamin mogą mieć toksyczny wpływ na organizm, gdyż nie są "przetwarzane" przez organizm do formy przyswajalnej). Możesz zrobić badanie na mutację genu mthfr - jeśli wyjdzie dodatnia, to potwierdzi się to co pisałam powyżej.
U mnie wyszła ta mutacja (heterozygota - czyli nieprawidłowy gen od jednego z rodziców) ale z kolei homocysteinę mam 7,9, czyli wydawało by się, że poziom ok... Kwas foliowy i wit b12 wyszły powyżej normy więc mi zostają tylko metylowane formy...
Dziewczyny, beta 32,88
W aptekach ciężko dostac te witaminy one sa bez recepty ja zamawiam z internetu firmy SolgarDziękuje Ci bardzo za info [emoji3]Czy na taki kwas foliowy metylowy i wit B12 (tez ma być metylowa?) lekarz wypisuje receptę czy dostanę jakiś środek bez recepty. Polecasz jakiś może?
Chyba za wysoka [emoji58] koło 8 powinna być
"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
11 dpt, miałam podany zarodek w 3 dobiesuper! a przypomnisz który to dpt? Miałaś blastkę?
Oj kochana już nie bardzo pamiętam ale z tego co kojarzę to chyba od 21 dnia cyklu brałam jakiś zastrzykDziekuje Ci bardzo. Teraz wszystko juz jasne.
Mam pytanie. Jak wyglada dlugi protokol? Mam brac tabletki antykoncepcyjne od 1dc i pojawic sie kolo 15-16dc na kontrole. A co pozniej? W ogole nie wiem "czym to sie je". Czytam w necie ale polowy terminow nie rozumiem... eh. Za szybko to wszystko dla mnie. Trza sie jakos pozbierac do kupy i walczyc.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
właśnie trochę mi z tym schodzi ale szukam jakiegoś dobrego preparatuDziękuje Ci bardzo za info [emoji3]Czy na taki kwas foliowy metylowy i wit B12 (tez ma być metylowa?) lekarz wypisuje receptę czy dostanę jakiś środek bez recepty. Polecasz jakiś może?
11 dpt, podany zarodek w 3 dobieBeta jak najbardziej ciążowa. Gratulacje . Ale który dzień po transferze i iludniowy zarodek?
no to raczej jednoznaczny wynik CIĄŻA!11 dpt, miałam podany zarodek w 3 dobie
Już nie pamiętam dokładnie ale tak mi się coś wydaje że koło 21 dnia cyklu miałam pierwszy zastrzyk a potem chyba Kontrolę miałam drugiego albo trzeciego dnia cyklu i dochodziły kolejne leki z tym że ja teraz dwie stymulacji miałam na krótkim protokole a dwa długie protokoły miałam ale to było dawno już nie pamiętamDziekuje Ci bardzo. Teraz wszystko juz jasne.
Mam pytanie. Jak wyglada dlugi protokol? Mam brac tabletki antykoncepcyjne od 1dc i pojawic sie kolo 15-16dc na kontrole. A co pozniej? W ogole nie wiem "czym to sie je". Czytam w necie ale polowy terminow nie rozumiem... eh. Za szybko to wszystko dla mnie. Trza sie jakos pozbierac do kupy i walczyc.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom