reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mam takie same przemyślenia! Najpierw żeby jajka urosły, później żeby plemniki dały radę je zapłodnić, później żeby nie było hiperki, później żeby transfer się udał, później żeby zarodek się przyjął. Następnie żeby testy wychodziły, żeby Beta potwierdziła test, żeby dobrze przyrastała, żeby serce biło, żeby genetyczne wyszły bez zarzutów no i poród :) jakie macie sposoby żeby się nie zamartwiać? Ja przez to czasem zapominam żeby się cieszyć z tego co juz się udało. Macie podobnie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE
Ja z wlasnego doswiadczenia wiem, ze nie ma sposobu, zeby sie nie stresowac. To chodzi o nasze dziecko, nie da sie wylaczyc uczuc i trzeba to po prostu przejsc.

1506963488-aaaaaa.jpeg

Dziewczyny co to oznacza?

Chyba za wysoka [emoji58] koło 8 powinna być

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

1506963488-aaaaaa.jpeg

Dziewczyny co to oznacza?
wg tego co mi pisała nasza expert @gosia321 trzeba ją zbić do poniżej 8. Robi się to metylowaną wit B12 (metylokobalamina) i metylowanym kwasem foliowym (syntetyczne postaci tych witamin mogą mieć toksyczny wpływ na organizm, gdyż nie są "przetwarzane" przez organizm do formy przyswajalnej). Możesz zrobić badanie na mutację genu mthfr - jeśli wyjdzie dodatnia, to potwierdzi się to co pisałam powyżej.
U mnie wyszła ta mutacja (heterozygota - czyli nieprawidłowy gen od jednego z rodziców) ale z kolei homocysteinę mam 7,9, czyli wydawało by się, że poziom ok... Kwas foliowy i wit b12 wyszły powyżej normy więc mi zostają tylko metylowane formy...

reklama
Do góry