reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny a powiedzcie mi jak do punkcji się przygotować? Co ze sobą zabrać bo jeszcze lekarza nie pytałam. [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
No więc z tego co było u mnie to tak masz być na czczo ( nie wiem jak to się pisze) ja miałam swoją koszulę nocną i skarpetki, teoretycznie zmyty z lakieru chociaż jeden paznokieć i raczej nie używaż zbyt dużo kosmetyków zapachowych.
Ja w sumie wszystko dostawałam w klinice, jednorazową koszulkę, kapcie i wkładki gdybyś potrzebowała po. Tylko skarpety weź koniecznie, aby stopy Ci nie zmarzły :-)

Dzień dobry dziewczynki! :)
Zapomniałam wczoraj zdać relacje. Najważniejsze z wizyty to fakt, że tętno jest w normie 144 uderzenia na minutę. Dzidzia waży 176 g, a płeć... no tutaj niestety pępowina przeszkadzała. :) Teraz znowu 4 tygodnie czekania na kolejną wizytę.

Nasz mały wielki cud.
Zobacz załącznik 823168
Vinszka, dzidzia jest śliczna!!! Rączki i te maleńkie nóżki i ta glóweczka - cudo!!!

Boze dziewczyny czy wyście powariowały!!! Lutinus i progesteron to jedno i to samo, poza tym ze ten pierwszy jest 10 razy drozszy i najprawdopodobniej firma, ktora go sprzedaje sponsoruje klinkiki bezplodnosci! Lekarze, go przepisuja mowiac, ze sie lepiej wchlania, bo tak im sie oplaca!! Nie ma wiarygodnych, niezależnych badań potwierdzajacych, ze Lutinus jest lepszy. Jestem lekarzem,jl 18 tyg po in vitro, bralam tylko progesteron ( bez refundacji 30 zl za 30 tabletek) dziudzius rozwija sie prawidlowo. Myslcie! Nie rujnujcie się wspierajac koncerny farmaceutyczne.One sa bez skrupułów!!
Mój lekarz od ivf własnie to samo mi powiedział, że to jest to samo i nie ma sensu przepłacać. Właśnie mi oddzwonił i powiedział, że nie mam przerywać tej luteiny, iść do lekarza ginekologa i zobaczyć co sie dzieje, bo to może być tylko na zewnątrz podrażnienie. Poza tym na tym etapie w razie potrzeby mogę doustnie wziąć antybiotyk i to nie zaszkodzi. Musze teraz szybko szukać lekarza który mnie tu przyjmie.

Ja miałam najpierw lutinus, później crinon żel i luteinę. I najwięcej problemów z "wchłanianiem" miałam właśnie z lutinusem. Idealnie crinon żel, i na luteinę też zupełnie nie mogę narzekać.

No więc z tego co było u mnie to tak masz być na czczo ( nie wiem jak to się pisze) ja miałam swoją koszulę nocną i skarpetki, teoretycznie zmyty z lakieru chociaż jeden paznokieć i raczej nie używaż zbyt dużo kosmetyków zapachowych.
Ja w sumie wszystko dostawałam w klinice, jednorazową koszulkę, kapcie i wkładki gdybyś potrzebowała po. Tylko skarpety weź koniecznie, aby stopy Ci nie zmarzły :-)

Dziękuje [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam najpierw lutinus, później crinon żel i luteinę. I najwięcej problemów z "wchłanianiem" miałam właśnie z lutinusem. Idealnie crinon żel, i na luteinę też zupełnie nie mogę narzekać.
To ja dopiero po prolutexie i to juz po 2 zastrzykach mialam progesteron w normie. Tylko caly czas mam metlik w glowie co moglo zaszkodzic mojemu malenstwu. Moze dostalam go za pozno a moze on zaszkodzil... bo do czasu zanim go zaczelam stosowac, wszystko bylo ok...

To ja dopiero po prolutexie i to juz po 2 zastrzykach mialam progesteron w normie. Tylko caly czas mam metlik w glowie co moglo zaszkodzic mojemu malenstwu. Moze dostalam go za pozno a moze on zaszkodzil... bo do czasu zanim go zaczelam stosowac, wszystko bylo ok...
Kochana wiesz,że teraz niestety nie dowiemy się co się stało nie tak, i co zaszkodziło... wiem,że to okropne,ale chyba tak po prostu miało się stać... ;-( i strasznie to przykre i niesprawiedliwe, wiesz że masz jeszcze 3 blastki,które na Ciebie czekają i to jest teraz chyba sprawa o której powinnaś myśleć, niestety nie o tym co było a o tym co będzie!

reklama
Dziewczyny a powiedzcie mi jak do punkcji się przygotować? Co ze sobą zabrać bo jeszcze lekarza nie pytałam. [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Na czczo i nie pij nic. W zależności od kliniki, trzeba zabrać koszulę a jak nie do chociaż bluzkę taką, żeby latwo podwinąć rękaw do łokcia. Ja ci proponuje wysokie skarpety - mnie zawsze zimno jest :D:D

Do góry