reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny a powiedzcie mi jak do punkcji się przygotować? Co ze sobą zabrać bo jeszcze lekarza nie pytałam. [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Boze dziewczyny czy wyście powariowały!!! Lutinus i progesteron to jedno i to samo, poza tym ze ten pierwszy jest 10 razy drozszy i najprawdopodobniej firma, ktora go sprzedaje sponsoruje klinkiki bezplodnosci! Lekarze, go przepisuja mowiac, ze sie lepiej wchlania, bo tak im sie oplaca!! Nie ma wiarygodnych, niezależnych badań potwierdzajacych, ze Lutinus jest lepszy. Jestem lekarzem,jl 18 tyg po in vitro, bralam tylko progesteron ( bez refundacji 30 zl za 30 tabletek) dziudzius rozwija sie prawidlowo. Myslcie! Nie rujnujcie się wspierajac koncerny farmaceutyczne.One sa bez skrupułów!!

Ja tez tak mam. Jakos sceptycznie podchodze to tego crio. Nie bardzo wierze, ze moze sie udac. Puki co pije duzo wody, bo boje sie, ze po estradiolu mam gesta krew a zadnych lekow poza progesteronem nie mam. Wstawalam dzisiaj w nocy do lazienki 3 razy. Poza tym chyba bierze mnie przeziebienie :/ Zrezygnowalam z kawy i caly dzien przymulona chodze. Do lazienki na "2" tez sie boje isc :p Najlepiej byloby przespac ten okres do bety :)
Nie boj sie tej dwojeczki bo jak przesadzisz i przetrzymasz to bedziesz miec jeszcze wiekszy problem. Z przeziebieniem nie ma zartow. Lez najlepiej caly czas i sie wygrzewaj, ale nie przegrzewaj:)

Boze dziewczyny czy wyście powariowały!!! Lutinus i progesteron to jedno i to samo, poza tym ze ten pierwszy jest 10 razy drozszy i najprawdopodobniej firma, ktora go sprzedaje sponsoruje klinkiki bezplodnosci! Lekarze, go przepisuja mowiac, ze sie lepiej wchlania, bo tak im sie oplaca!! Nie ma wiarygodnych, niezależnych badań potwierdzajacych, ze Lutinus jest lepszy. Jestem lekarzem,jl 18 tyg po in vitro, bralam tylko progesteron ( bez refundacji 30 zl za 30 tabletek) dziudzius rozwija sie prawidlowo. Myslcie! Nie rujnujcie się wspierajac koncerny farmaceutyczne.One sa bez skrupułów!!
No z jednej strony sie z toba zgodze, ze cena jest powalajaca i zapewne wygorowana. Ale skoro po luteinie prawie wszystkie dziewczyny tu maja jakies problemy z bakteriami, grzybami i innymi infekcjami, to ja dziekuje, wole przeplacac a miec spokojna glowe. Po cos te progesterony dopochwowe sa... a Ty jaki ten progesteron bralas?
Zreszta ja na koncu bralam progesteron w 4 lekach (duphaston, crinone lutinus i prolutex) i ktory koncern wspieral moj lekarz...?

Ja biorę utrogestan. Tak samo się wchlania jak lutinus i nie podrażnia a kosztuje ok 30 zl za 30 szt. Niestety w Pl jest niedostępny, ale w Czechach realizują polskie recepty. Ja mam blisko, ale jeżeli mieszkasz daleko to gdzieś czytałam, że niektóre apteki wysyłają po otrzymaniu recepty i przelewu.

1. rzed chwiląZgłoś
    + CytatOdpowiedź

2. Martula85
    Nowy

Dzień dobry dziewczynki! :)
Zapomniałam wczoraj zdać relacje. Najważniejsze z wizyty to fakt, że tętno jest w normie 144 uderzenia na minutę. Dzidzia waży 176 g, a płeć... no tutaj niestety pępowina przeszkadzała. :) Teraz znowu 4 tygodnie czekania na kolejną wizytę.

Nasz mały wielki cud.
Zobacz załącznik 823168
Piękności! :-)

Kurcze chyba kazda z was ktora ma ta luteine dopochwowa narzeka na te infekcje, masakra jakas. Moze lepiej poprosic o ten lutinus choc jest duzo drozszy to mi sie po nim nic kompletnie nie dzialo. Ewentualnie prolutex w zastrzykach - jest bardzo skuteczny ale tez niestety drogi. Z tym, ze biorac pod uwage koszty badan i antybiotykow oraz ryzyko przy tych infekcjach to cena tych lekow chyba juz nie robi takiej roznicy...
Ja mam teraz luteinę i póki co nic mi się po niej nie dzieje... na szczęście, ale też się bardzo tego bałam :/

reklama
Ja tez tak mam. Jakos sceptycznie podchodze to tego crio. Nie bardzo wierze, ze moze sie udac. Puki co pije duzo wody, bo boje sie, ze po estradiolu mam gesta krew a zadnych lekow poza progesteronem nie mam. Wstawalam dzisiaj w nocy do lazienki 3 razy. Poza tym chyba bierze mnie przeziebienie :/ Zrezygnowalam z kawy i caly dzien przymulona chodze. Do lazienki na "2" tez sie boje isc :p Najlepiej byloby przespac ten okres do bety :)
Zdecydowanie, nie raz był tu już poruszany temat snu po transferze i pobudka na samą betę, jednak niestety tak się nie da. dziewczyny uda się! Czas przełamać złą passę na forum, a jak nie Wy to kto?? ;-)

Do góry