Jeśli mialas podane 5dniowe to powinno cos wyjsc bo u mnie w 7dpt blastek bylo prawie 51Dziewczynki betę powinnam zrobić w poniedziałek,ale nie mogę wytrzymac czy jak zrobię w piątek w 8 dpt to powinno już coś wyjść?czy jest możliwość żeby nic nie wyszło bo jest za wcześnie??
Napisane na XT1650 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
witam Was,
właśnie miałam telefon od embrologa. I zostało zapłodnionych 6 komorek Transfer w piątek.
Pytanie mam do dziewczyn po punkcji czy tez brałyście tyle leków:
rano :
Calcort
Estrofem
Folik
Luteina 50 podjęzykowo
Lutinus 100 mg
Frexiparyna
wieczorem:
Estrofem
Dostrex
Lutinus
właśnie miałam telefon od embrologa. I zostało zapłodnionych 6 komorek Transfer w piątek.
rano :
Calcort
Estrofem
Folik
Luteina 50 podjęzykowo
Lutinus 100 mg
Frexiparyna
wieczorem:
Estrofem
Dostrex
Lutinus
Ilona 88
Fanka BB :)
Konstancja27
Hej :-) Ja nie jestem z Twojej okolicy, nie znam tych lekarzy ale ze swojego doświadczenia Ci powiem, że inseminacja to szkoda czasu i kasy. I Waszych emocji, nastawienia się itp. My przy dobrym nasieniau męża mieliśmy 3 inseminacje w dwóch różnych miejscach- żadna bez efektu. :-(Cześć Dziewczyny!
Trafiłam do Was przypadkiem szukając informacji na temat inseminacji i invitro dziewczyny z wątku "po inseminacji" poradzily zebym zapytala tutaj. Podobno niektore z Was sa rowniez pacjentkami kliniki w ktorej sie leczymy.
Próbowałam dziś przeczytać wszystkie posty od 2010 z tego wątku ale poległam na 19 str dlatego wybaczcie jeśli zadam pytanie, na które już ktoś kiedyś odpowiedział
Czy są tu dziewczyny z Krakowa? Dokładnie chodzi mi o opinie na temat kliniki Parens (i dr Janeczko). Czy któraś z Was była jego pacjentką? miała przeprowadzaną przez niego inseminację/invitro? jakie macie opinie? No i na ile skuteczne jest leczenie u Pana Doktora? Być może macie do polecenia jakiegoś innego specjalistę od niepłodności, szczególnie dobrego androloga z południowej Polski?
A co do naszej historii, to o dziecko staramy się krótko, bo tylko pół roku, ale starania zaczęliśmy od badań nasienia i tak jak przypuszczaliśmy mój mąż ma bardzo słabe plemniki (to skutek przebytych kilka lat temu chemioterapii). W lutym zrobiliśmy tylko seminogram (koncentracja 4,8mln, całkowita liczba 15,5mln, ale żywotność tylko 37%, 86% z nich nieruchliwych i tylko 4% prawidłowych). Mąż przeszedł na zdrowe odżywianie plus mocna suplementacja zgodnie z zaleceniami dietetyka. w czerwcu powt badania; seminogram poprawił się: koncentracja 10mln, całkowita ilość 46,6mln, żywotność wciąż za niska-43%, 81% nieruchomych i tylko 2% prawidłowych. Lekarz zlecił nam też badanie HBA (wiązanie do płytki z hialuronianem) wartość 63% i chromatyna 39% (powyzej 30% klasyfikuje się juz jako wysoką niepłodność). Lekarz z kliniki niepłodn. (Dr Janeczko) twierdzi, że z taką chromatyną nie utrzymalibyśmy nawet ciąży poczętej na drodze invitro. W lipcu kazał mężowi zmienić suplementy (na kompleks Extrasperm), a mi zacząć przygotowania do inseminacji, następna wizyta i kolejne badania chromatyny i seminogram we wrześniu. Opisałam Wam to, bo nie za bardzo ufamy lekarzowi prowadzącemu. Z jednej strony twierdzi, że podejdziemy do trzech inseminacji, a później invitro, a z drugiej strony twierdzi, że przy takiej chromatynie płód i tak umrze
Czy któraś z Was miała tak słabe wyniki z nasienia? Jeszcze dodam, że ja mam pcos i hiperprolaktynemie
ludek
Wspaniałe wieści [emoji7] Ogromne gratulacje. Wygłaskaj brzuszek od nas[emoji9] [emoji9]
Dziękuję pięknie, Oska Będę głaskać
A jak tam twoi maluszki?
Ja już mam wynik drugiej bety - 221 (9 dpt dwóch blastocystów). W poniedziałek bylo 67. Fruwam nad ziemią
M@gda
Moderatorka
Świetny wynik!!!Dziękuję pięknie, Oska Będę głaskać
A jak tam twoi maluszki?
Ja już mam wynik drugiej bety - 221 (9 dpt dwóch blastocystów). W poniedziałek bylo 67. Fruwam nad ziemią
A jak się czujesz?
Konstancja27
Ja biorę rano:witam Was,
rano :
Calcort
Estrofem
Folik
Luteina 50 podjęzykowo
Lutinus 100 mg
Frexiparyna
wieczorem:
Estrofem
Dostrex
Lutinus
Lutinus
Encorton
Estrofem
Wieczorem:
Lutinus
Estrofem
I 2 razy dziennie po dwie tabletki luteiny pod język;-) No i oczywiście mój ukochany Euthyrox ;-) Pozdrawiam.
reklama
ludek
Świetny wynik!!!
A jak się czujesz?
Oprócz tego że fruwam, to czuję się nie żeby śpiąca ale bym więcej leżała i leniuchowała Dwa dni męczyła mi migrena wieczorami i gorszy sen, ale wczoraj już było dobrze i dziś ładnie się wyspałam Mam też lekkie problemy z układem trawiennym. Ogólnie czuję się dobrze w moim wspaniałym stanie
Podziel się: