reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie martw się o endo, jeśli będziesz podchodzić na sztucznym cyklu to dostaniesz leki i będzie rosło jak na drożdżach :D Poza tym są naturalne wspomagacze jak orzechy, migdały, czerwone wino, tłuste ryby, avocado :) Ja też się dopisuję do was na lipiec :D Dziś19 dc, w następnym crio :)
Olej z wiesiołka warto tez brac od 1dc do transferu, po transferze odstawić bo powoduje skurcze macicy

reklama
Być może będziemy szły tak samo. Ja też dostałam okres we wtorek po cyklu z punkcja i nieudanym transferze. Teoretycznie może podejde do crio w lipcu ale jestem bez żadnych leków żeby organizm odpoczal i moje endo może być za małe. Jeśli tak się stanie to transfer odroczony zostanie do sierpnia. Wtedy też skupię się na pracy i jakoś czas minie...
Ja dostałam leki estrofem który mam brać od 2dc a teraz zero leków pełen odpoczynek.

Hej. Dziś na wizycie potwierdziło się, że pod sercem mam parkę - Tobiasza i Sarę [emoji7][emoji7]Mam anemię i dostałam żelazo i ze względu na obolałe i puchnące nogi mam jak najmniej chodzić, ale co tam. Najważniejsze, ze moje Skarby zdrowe[emoji38][emoji38][emoji7][emoji7][emoji4][emoji4]
Super, bardzo się cieszę. Który to tc? Czas szybko leci a ja się trochę w tym wszystkim gubię Moje dzieciaki tak się wczoraj rozpychaly ze ciężko było oddech złapać i w dodatku ten upał

[emoji127] 28.10.2017

Zadzwonila do mnie psycholog z kliniki,ze w zwiazku z nieudana proba mam mozliwosc skorzystania z sesji terapeutycznej. Do tego powtarzala jak jej przykro,ze sie nie udalo. Chcialam jej powiedziwc,ze terapii nie potrzebuje tylko dziecka;) ale tylko podziekowalam za telefon;)
Dziewczyny, przeciez mrozaki tez daja rade prawda?
Przemyśl kwestie spotkania z psychologiem. To na prawdę pomaga poukładać sobie w głowie pewne rzeczy. A co do mrozaczkow to pewnie ze dają radę. Twój organizm trochę się wyciszy po tych dawkach hormonów a to też ważne. Ja miałam pierwszy crio transfer i się udało.

[emoji127] 28.10.2017

Ja czekam na betę w sobotę, nic kompletnie nie czuje oprócz lekkich kłuć w podbrzuszu czasami. Obawiam sie najgorszego. Staram sie nastawić negatywny ze sie nie uda, ale nadzieja cały czas sie we mnie tli. Nie wiem co zrobię jak sie nie uda. Staram sie trzymać myśli, ze zaraz urlop to zrobię sobie miesiąc przerwy i ze jeszcze czekają 2 mrozaczki, ale prawda jest taka ze cała nadzieje pokładałem w tej próbie i jak sie nie uda to może sie wcale nie udać i co wtedy. [emoji30] To jest straszne [emoji24]. Mój maż cały czas mi powtarza ze zobaczę ze będziemy świętować w sobotę, a ja chodzę coraz bardziej nerwowa już mam wszystkie skórki i paznokcie poobgryzane a nigdy tego nie robiłam. Nie wiem cały czas myśle czy aby nie za dużo chodzę, może coś złego zjadłam, wypiłam - ciagle mam do siebie pretensje. Jak tak dalej bedzie to zwariuje!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie nie bylo prakrtycznie zadnych objawow, kilka razy macica mnie pociagnela(nigdy tego nie mialam przed okresem). Trzymam kciuki zeby bylo dobrze!!!:) Im blizej testowania tym wieksze obawy;)

reklama
Tez sie nad nim zastanawiam :) czasami chodze do jego taty bo tez jest ginekologiem :)

On nas powiedzmy poprowadził., nie jest zbyt miły ale w poprzedniej klinice mieliśmy slodzenie i dupa więc nie tego oczekiwaliśmy. Na pierwszej wizycie mnie zdolowal powiedział że mam bardzo slabiutkie jajeczka , wiekszosc zdegenerowanych i ze trzeba zmienić stymulacje. Powiodło się na tyle że jeden rośnie w brzuchu a 2 na nas czekają. Punkcje i transfer robił dr.Zieliński ciążę potwierdzal jeszcze inny dr. Później już naprawdę ciężko dostać się do profesora, ale zależało nam żeby ktoś nadal nam tor a później już wpadliśmy w ich maszynę :)dużo jest dziewczyn z Invicty więc i ja polecam bardzo. Gdybym mogła cofnąć czas., ehhh. Konsultacja jest darmowa więc nic nie tracicie jedynie przejazd a będziecie mieli porównanie. Gosiu trzymam mocno kciuki za odpowiednie i szczęśliwe dla Was wybory i decyzje :biggrin2::biggrin2:

Do góry