reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Od kiedy masz taką przyjemność?
Teraz będę żyła do środy, później do piątku. Nie przewiduję spadku bety!

To już piąty tydzień- Boże teraz tak liczę, dokładnie zaczęło się na koniec piątego tygodnia- pamiętna niedziela i smród rosołu, który normalnie uwielbiam i tak do dziś....teraz z większym nasileniem, eczęściej ląduje nad kibelkiem:( stosuje krople i od dzisiaj akupresure,inne metody niefarmakologiczne dla mnie nieskuteczne...jem zaraz po kroplach, bo wtedy jakby troszkę mniej odczuwam odruch wymiotny...waga spadła dwa kilo póki co, żadnych zachcianek, z reszta mało co jem ...wierzę w etap książkowy - czyli że po 12 tygodniu gonadotropina kosmówkowa spadnie i nudności ustają- także jeszcze 3 tygodnie:(

reklama
Czemu ananas i czemu kosmetyki bezzapachowe ?
Ananas pomaga zagnieździć się zarodkowi, tylko nie można przesadzić ponieważ może powodować skurcze macicy.
ananasa trzeba jeść 3 dni przed i 3 dni po nie więcej niż dwa plastry, tak to było dziewczyny, prawda?
A intensywne zapachy są niewskazane podczas transferu. Dlaczego nie umiem dokładnie wyjaśnić ale nawet położna mi o tym mówiła :-) aby ograniczyć perfumy i kosmetyki zapachowe.

To już piąty tydzień- Boże teraz tak liczę, dokładnie zaczęło się na koniec piątego tygodnia- pamiętna niedziela i smród rosołu, który normalnie uwielbiam i tak do dziś....teraz z większym nasileniem, eczęściej ląduje nad kibelkiem:( stosuje krople i od dzisiaj akupresure,inne metody niefarmakologiczne dla mnie nieskuteczne...jem zaraz po kroplach, bo wtedy jakby troszkę mniej odczuwam odruch wymiotny...waga spadła dwa kilo póki co, żadnych zachcianek, z reszta mało co jem ...wierzę w etap książkowy - czyli że po 12 tygodniu gonadotropina kosmówkowa spadnie i nudności ustają- także jeszcze 3 tygodnie:(
Także już niedługo :-) Wiesz,że marzyłaś o tych wymiotach także niestety teraz musisz je przetrwać :-) Tylko zjadaj coś pożywnego aby maleństwo miało wszystko czego mu potrzeba :-)

Oocyty, i pewnie zarodki nie lubią zapachów. Tyle wiem. Ale nie wiem dlaczego i co się dzieje z nimi jak "poczują" perfumy..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ananas pomaga zagnieździć się zarodkowi, tylko nie można przesadzić ponieważ może powodować skurcze macicy.
ananasa trzeba jeść 3 dni przed i 3 dni po nie więcej niż dwa plastry, tak to było dziewczyny, prawda?
A intensywne zapachy są niewskazane podczas transferu. Dlaczego nie umiem dokładnie wyjaśnić ale nawet położna mi o tym mówiła :-) aby ograniczyć perfumy i kosmetyki zapachowe.
myslicie ze z tym anaanasem to prawda czy jakas sciema

reklama
Do góry