reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To tylko się cieszyć że szybko zleciało, punkcja to nic strasznego, całe przygotowanie to chwila do tego wenflon dochodzi, kroplówka i usypiacz, budzisz się w łóżeczku, po kilku godzinach wracasz do domku, a Twoje jajeczka się ładnie zapladniaja, fajne że masz świeżaki i w środę transfer, nie masz ryzyka hiperki, dzisiaj wyluzuj, spacer, słoneczko, lody... jutro na czczo, ani kropelki wody od rana;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Na czczo 6h, planuje przed 6 napić się łyczka, bo muszę zażyć Euthyrox - chyba mogę? Czy zrezygnować jeden dzień?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiem, ze łatwo sie mówi ale naprawde to nic strasznego. Tak jak dziewczyny pisały bądź na czczo. Przed punkcją przebierałam sie w papierowa sukienkę i szlam na sale wypoczynkowa, potem dostałam sól fizjologiczna, potem poszłam na sale zabiegowa, narkoza i ledwie sie zorientowałam a juz byłam znowu na sali wypoczynkowej ;). Potem około 2h leżenia i siedzenia - jak fajna ekipa to szybko leci czas :). Trochę przez chwile bolał mnie brzuch i tyle. Czułam sie dobrze i w dniu punkcji i w kolejnych dniach. Nie bój sie :).

Strachu trochę jest [emoji87] dziękuje za te informacje - właśnie nie wiedziałam jak to wyglada w ogóle, bo nie zapytałam pielęgniarki. Zawsze mam setki pytań i o czymś zapominam. Dziękuje [emoji8]

Chyba usypiana ...

Bo ja mialam pod znieczuleniem miejscowym.W moim szpitalu usypiaja tylko na zyczenie jesli np ktos bardzo sie denerwuje lub tego wymaga ze wzgledow zdrowotnych.tez nie wiedzialam jak to bedzie balam sie.Troche bolalo ale droznosc jajowodow byla o wiele gorsza.Wszystko widzialam slyszalam dlatego byly nerwy,mimo tego ze dostalam tabletki uspokajajace po ktorych prawie zasnelam czekajac na swoja kolej.Po powrocie do domu czulam sie dobrze potem jak znieczulenie zeszlo bolaly jajniki .Na drugi dzien bol odczowalam troche jak sikalam albo wstawalam z łóżka.Bedzie dobrze.Tez mialam punkcje w poniedzialek 1 maja w srode transfer.

Bo ja mialam pod znieczuleniem miejscowym.W moim szpitalu usypiaja tylko na zyczenie jesli np ktos bardzo sie denerwuje lub tego wymaga ze wzgledow zdrowotnych.tez nie wiedzialam jak to bedzie balam sie.Troche bolalo ale droznosc jajowodow byla o wiele gorsza.Wszystko widzialam slyszalam dlatego byly nerwy,mimo tego ze dostalam tabletki uspokajajace po ktorych prawie zasnelam czekajac na swoja kolej.Po powrocie do domu czulam sie dobrze potem jak znieczulenie zeszlo bolaly jajniki .Na drugi dzien bol odczowalam troche jak sikalam albo wstawalam z łóżka.Bedzie dobrze.Tez mialam punkcje w poniedzialek 1 maja w srode transfer.

No właśnie tak szybko to wszystko ... ja myślałam, że to potrwa pare cykli, a to już [emoji3] z jednej strony bardzo się cieszę, a z drugiej wydaje mi się, że za szybko ... że niedokładnie [emoji87] kiedy Ty betujesz?

Nadszedł ten dzień w którym i ja się do Was dopisuje. Niepłodność idiopatyczna, dwie nieudane inseminacje. Dzisiaj dostałam okres i od jutra zaczynam brać tabletki antykoncepcyjne.Witam wszystkie i liczę na wsparcie. ...nie ukrywam, że bardzo się boję. ....

reklama
Do góry