reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Co ja bym bez Was zrobiła...wezmę sobie jedno relanium bo fiksuję dziś TOTALNIE. To czemu te wszystkie jakieś kalendarze ciąży pokazują 5t0d=6tc?? Nie czaję już tego.

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się
Bo 5.0 to już jak gdyby się zaczynał 6 tydzień. Wkraczaszw 6 :)
Beta jest ok. Nie denerwuj się please.xxx

Bardzo się cieszę :):)

Dziewczyny, którym po pierwszej stymulacji nie zostały żadne zarodki - jak szybko klinika pozwoliła wam podchodzić do nowej stymulacji? Ja usłyszałam w mojej klinice ze 3 cykle każą czekać!!
Toż to wieczność! Jak było u was?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
mi po pierwszej stymulacji przerzyl jeden zarodek z 5 zaplodnionych, a pęcherzyków w sumie bylo 10 z ktorych 5 pustych, jeden zarodek zostal tranferowany, niestety nie udalo sie. Zaczelismy robic dodatkowe badania, traflam do profesor Jerzak, ktora stwierdzila pco ( chociaz w mjoej klinice twierdzili ze nie mam pco) bralam pzrez 3 mieisiace suplementy wit b 6x 3 razy dziennie, wit.b12, wit d, Q10, ovarin, trivagin, acard, a rano jeszcze eutyrox, rowniez glucophage na obnizenie cukru, dostinex na prolaktyne. To wsyztsko mialo pomoc i polepszyc jakosc komorek jajowych no i tym razem pobrano 8, 6 dojrzalych i wszystkie zaplodnily sie, jestem 4dpt i licze na cud, czekam do soboty na druga weryfikacje, dzisiejsza beta 2,6 :(

Co ja bym bez Was zrobiła...wezmę sobie jedno relanium bo fiksuję dziś TOTALNIE. To czemu te wszystkie jakieś kalendarze ciąży pokazują 5t0d=6tc?? Nie czaję już tego.

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się
5 tygodni ciąży juz za tobą, aktualnie zaczyna biec 6 tydzień dlatego tak się zwykło liczyć. Ja mam 15t5d i jestem na ukończeniu 16 tc [emoji6]

[emoji127] 28.10.2017

Ja się zaraz poryczę...nie mogę sobie poradzić z tymi tygodniami ciąży normami bthcg.... 03.04.2017 miałam okres, 19.04.2017 punkcję, 24.04.2017 transfer. Nie wiem już w którym tygodniu ciąży jestem [emoji22][emoji22][emoji22][emoji22]

Może skonsultuj się z lekarzem po prostu i zapytaj jak widzi te przyrosty normy itp. Ja dzisiaj byłam u swojego i hiperka jak nic :(. Przy okazji pokazałam ten wynik hcg total i powiedziałam, że nic z tego nie rozumiem i że ciężko mi to przyporządkować do jakiegoś tygodnia a on powiedział, że nie ma co tak kombinować i że wartość jest jak najbardziej ok. Jutro idę na kolejne hcg i zobaczę czy coś urosło.

Bardzo się cieszę :):)

Dziewczyny, którym po pierwszej stymulacji nie zostały żadne zarodki - jak szybko klinika pozwoliła wam podchodzić do nowej stymulacji? Ja usłyszałam w mojej klinice ze 3 cykle każą czekać!!
Toż to wieczność! Jak było u was?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie pozwolili po 4 miesiącach, ale dlatego, że miałam maksymalne dawki leków(amh 0,4). Musiałam też czekać na odpowiednie FSH. Wiem, że niektóre dziewczyny były stymulowane od razu w następnym cyklu, ale wydaje mi się, że organizm powinien trochę odpocząć po takich dawkach leków i hormonów.

reklama
Do góry