reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No właśnie kochana czytałam twój post z początku twojej ciąży i miał nadzieję że ty się odezwiesz bo ty też tak miałaś prawda!?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak ja tez panikowalam bardzo ze nie ma przyrostu 100%. Mialam robic bete co 2 dni przez 2 tyg i tylko kase stracilam i nerwy zanim zrozumialam ze beta bardzo zwalnia...jeszcze moja gin przez tel mnie dobila ze slano wzrosla a na wizycie co innego gadala.wazne że rośnie i nie spada. Teraz liczyc sie bedzie tylko usg...

Tak ja tez panikowalam bardzo ze nie ma przyrostu 100%. Mialam robic bete co 2 dni przez 2 tyg i tylko kase stracilam i nerwy zanim zrozumialam ze beta bardzo zwalnia...jeszcze moja gin przez tel mnie dobila ze slano wzrosla a na wizycie co innego gadala.wazne że rośnie i nie spada. Teraz liczyc sie bedzie tylko usg...
Moja gin mi napisała że jest super i mam już nie badać bo to nic nie wnosi już. I że przyrostu przy takich wartościach to nie ma co oczekiwać 100% więc ja już jestem happy[emoji4][emoji3][emoji3][emoji3][emoji4][emoji4] teraz aby ten tydzień do wtorku i zobaczę....
Myślisz że będzie już widać serduszko (wg ostatniej miesiączki to będzie to 6t5d).

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

@MilkyWay mnie 4dpt brzuch bolał zupełnie jak na okres i totalnie rozdrażniona byłam. Odpisał Ci coś lekarz?

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

Tak, lekarz odpisał, że progesteron jest prawidłowy a na bóle brzucha brać magnez 3x2 (co już robię od dwóch dni dzięki Wam :) ) i zwiększyć duphaston o jeszcze jedną tabletkę więcej na dobę.

Wiecie co jest najgorsze? Ja juz kupowalam malutkie ubranka, kocyki, smoczki... bedac w sklepie dla maluchow choć przez chwile moglam poczuc sie jak normalna kobieta ktora bedzie mama... nie robcie sobie tego, teraz zostalo mi to wszystko co kupilam i oddam chyba do domu samotnej matki...
Kasia, stop! Rozkrecasz sie niepotrzebnie.

Po 1 dowiedz sie o przyczyne.utylizacji zarodkow. Klinika nie moze zniszczyc zarodkow bo tak. Twoje byly zostawione do 6tej doby. Standardowo zatrzymuje sie do 5, chyba ze zle sie dziela i slabiej rosna. Moze trzymane byly 6 dni zeby dac im szanse jeszcze sie rozwinąć, ale jesli nadal byly na poziomie 4dniowego zarodka lub wczesniej, to slaby wynik.

Po 2 z gory bylo wiadomo, ze zarodki moga byc slabsze, dlatego mialas mozliwosc zapłodnienia wszystkich. Z gory tez bylo ze nie bedzie 12 czy tam ilu zamrozonych blastek. My oboje jestesmy zdrowi i lekarz powiedzial ze na 6 zaplodnionych mamy sie spodziewac 1 blastki. U ciebie wynik jest podobny mimo choroby meza.
2 blastki to nie jest zly wynik

Po 3 po kiego diabla szlas do sklepu z ciuchami dla.dzieci jeszcze przed transferem... ja bylam tam dzis po raz pierwszy i kupilam tylko jedna rzecz na dobry początek.

Po 4 ja tez sie.zastanawialam nad badaniem zarodkow, ale lekarz (ten sam do ktorego chodzisz) stwierdzil ze nie ma.podstaw.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Embriolog stwierdził ze 3 przestały się rozwijać po 3 dobie, a kolejne po 5 dobie...:(
No to masz odpowiedź, nikt nie transferuje nie rozwijających się zarodków.
Weź dokumenty i idz do koordynatorek. One mają obowiązek odpowiedzieć na twoje pytania na temat kosztów i czasu. Poproś o dokładne info na temat zarodów i przyczyny trzymania ich do 6 doby, ale nie nakręcaj się - to w niczym nie pomoże.

Do góry