reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja chodzę do fryzjerki, która szkoli się i wygrywa konkursy na całym świecie i ona mi nie chciała farbować w ciąży, bo nawet jeśli farba nie ma amoniaku, to woda używana do farbowania ma. Ja zrobię kolor dopiero tuż przed porodem, żebym siwa nie szła do szpitala :-)
Ja jestem ciemna blondynka farbuje się na czarno więc odrost miałam mega. Ja jakoś inaczej podchodzę do tego wszytkie moje znajome się farbowaly i jest Oki ja robiłam nawet rzęsy paznokcie używam wszystkich kosmetyków co przed ciąża nie można do tego tak podchodzić bo można oszaleć co ma być to będzie nie mamy na to wpływu, czy zrobimy włosy czy nie! takie mam podejście do tego wręcz wydaje mi się, że jeśli my się czujemy dobrze to i dziecku jest dobrze, więc ja lubię dbać o siebie bardzo bo czuję się bardzo dobrze i mam nadzieję, że moje fasolki też. Oczywiście nie namawiam każdy ma swój rozum i sam decyduje i powinniśmy Szanować wybór drugiej osoby

reklama
Śliwki też już próbowałam i nic, owsianki nie dam rady zjeść odruch wymiotny od dziecka. Ale dziękuję za pomoc bo to jest straszne jak tak człowiek się męczy, a jeszcze teraz jestem tyle
Nie wiem czy wolno w ciąży ale ja kiedyś stosowałam lactuloze- syrop dostępny w każdej aptece za max 7 zł. Trzeba tego syropu trochę wypić ale działa, mi 2 butelki wyregulowaly prace jelit na lata....

[emoji127] 28.10.2017

Nie wiem czy wolno w ciąży ale ja kiedyś stosowałam lactuloze- syrop dostępny w każdej aptece za max 7 zł. Trzeba tego syropu trochę wypić ale działa, mi 2 butelki wyregulowaly prace jelit na lata....

[emoji127] 28.10.2017
Zapytam się doktor przy wizycie 19 ja przed transferem nie miałam problemy chodziłam 2-3 razy dziennie miałam szybką przemianę materii

Ja dzis po usg i bija dwa serduszka!! To cudnie, bo odchodzilam od zmyslow. Bylam tydzien temu, to byl 5t6d i bylo za wczesnie. Bylo widac pecherzyki, ale nic wiecej. Poczytalam w necie, ze duzo dziewczyn w tym dniu juz ma serduszka, albo chociaz zarodki. Sama mialam w takim czasie serduszko w poprzedniej ciazy. A tu nic. No i stres byl maksymalny. Jak mi dr powiedziala, ze 100% sukces, to az nie zrozumialam o co chodzi :D
Takze polecam serduszkowa wizyte po 6t6d ;)
Świetne wieści i ogromne gratulacje. Masz fotkę? ❤❤

Ja w krwi mam 12,92, pani doktor powiedziała że jest OK bo ten progesteron co przyjmuje jest progesteronem syntetycznym który nie jest widoczny w krwi...jakie normy to nie wiem bo pani mi mówiła wynik wczoraj przez telefon.
Jak powyżej. Też mam we krwi poniżej normy, ale lekarz powiedział, że ok, bo łykam syntetyczny i dopycham dowcipny. I powiedział, że w najblizszym środowisku kropka, jest więcej progesteronu, niż we krwii.

reklama
Jestem na tym watku ale rzadko sie udzielam:) juz opadam z sil, czas ucieka, a zdrowie jest jakie jest... Mam swietnego lekarza, jestem obstawiona lekami ale cp z tego jak po poronieniu noe moge zajsc. Nie wiem co sie stalo, ale jestem zalamana. Dlatego trafilam tutaj. Slyszalam opinie o tym lekarzu ale wiekszosc z nich byla negatywna. 7/7pacjentek to super wynik. Daje nadzieje. Wiesz jak wygladaja koszty? Wszystkie badania trzeba robic u nich czy akceptuja jak czesc bedzie wlasnych?

O, a na co głównie narzekały te osoby co negatywnie oceniły Janeczko?
Ja póki co nie mam do niego zastrzeżeń, podpasowal mi.
W zestawieniu widze ze Parens jest na 4 miejscu wiec super.
Ceny bardzo dobre - procedura czyli punkcją zapłodnienie i transfer 4500zl. Do tego cena leków i wizyt. Żadnych badan nie robiłam u nich, wszystkie przyniosłam ze sobą. Tylko to badanie nasienia u nich, bo tydzień wczesniej robiliśmy gdzie indziej i nie zauważyłam ze w tym badaniu nie ma morfologii nasienia wiec chcieliśmy powtórzyć.

No ja tez nie mogę zajść. Wcześniejsza jedyna ciąża to tez ok 1,5 roku starań. Teraz kolejne 1,5 roku minęło po poronieniu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry