reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kur... czy mozna sie cieszyć przy tym wszystkim, iskierka nadziei i dół , nadzieja i dół i tak w kółko !!! [emoji24]
W kalkulatorze pokazuje niby normę , ale po tylu przeczytanych wcześniej wartościach HCG to jestem pewna ze za mały jest przyrost ... [emoji24][emoji29]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

cześć dziewczyny, trochę tu mnie nie było bo obiecałam sobie że przed usg nie będę nic czytała już na temat in vitro :) a więc dzisiaj byłam na usg i ku naszemu zdziwieniu są dwa pęcherzyki z czego się bardzo cieszę :) ale na razie tylko widać jedno serduszko :( lekarz powiedział żebym przyszła za dwa tygodnie i drugie powinno się rozwinąć ale nie wiem co o tym myśleć wszystkim :( tak bardzo bym chciała żeby obydwa zostały ze mną :( :) zastanawiam się tylko teraz, bo lekarz u którego dzisiaj byłam przyjmuje w klinice gdzie robiłam zabieg in vitro i on zasugerował wizytę w szpitalu za dwa tygodnie, gdzie wizyta kosztuje 180 zł i już przepowiedział że będę miała robione kolejne badania. I tu moje pytanie dziewczyny jak myślicie... jest sens leczyć się dalej u lekarza specjalisty gdzie było robione in vitro?? bo on chyba myśli że będzie prowadził moją całą ciąże :( co nie uśmiecha się nam na kolejne wydatki bo same wiecie ile cała procedura kosztowała i teraz wydawać na prowadzenie ciąży, jak z ciążą jest ok to może wystarczy zwykły lekarz w mojej miejscowości na NFZ?? i po co te wszystkie wydatki by były? doradźcie mi jak wy robiłyście po udanym in vitro? czy chodziłyście dalej do prywatnego lekarza czy już u siebie w mieście na NFZ? bo nawet jakbym poszła do siebie na prywatnie to już bym nie musiała dojeżdżać i tracić pieniędzy na paliwo..... :( sama teraz nie wiem co robić?
a w ogóle to gratulacje dziewczyny udanych bett :)

Gratulacje,drugie serduszko dla Was też zabije :)a jeśli chodzi o lekarza,to ja chodzę do kliniki tam gdzie miałam in vitro,wiem z doświadczenia jak byłam w ciąży z synkiem to do końca tam chodzilam ,a jak miałam jakieś krwawienie i musiałam lecieć do szpitala, to się dziwił że tyle leków biorę,normalny ginekolog raczej ma mało styczności z takimi ciążami i lepiej dmuchać na zimno.Ale to jest tylko moje zdanie i musicie sami wybrać ;)

Ostatnia edycja:
ania siwa jestes?? a jaką Ty podjełaś decyzję? kto będzie prowadził Twoją ciąże? dalej do kliniki czy do swojego gin będziesz chodziła, kurcze nie wiem co robić .>..:(
no powiem ci ze z ust mi wyjelas...bylam wczoraj na usg i troszke jestem rozczarowana.zdjecia nie dostalam z opisem.w zasadzie dr tylko sprawdzila czy jest zarodek w macicy pomiarow zadnych nie znam...opisu zdjecia tez nie dostalam:(zdazylam sobie zrobic telefonem...wizyta trwala 5 minut bo kolejka przed drzwiami,recepty i tyle...225 zl plus lekarstwa...wiec tez od wczoraj mysle czy nie przezucic sie na cos konkretniejszego...dr ktora prowadzila moja pierwsza ciaze i potem ratowala mi zycie dwa razy pracuje daleko ale moze warto pojechac dalej a do lekarza do ktorego mam bezgraniczne zaufanie...mysle ze jeszcze jedna wiazyta w klinice a potem sie ewakuluje...nie obiecuje bo nie iwem co zrobic ale wczoraj mnie w...ili:angry:

reklama
Kur... czy mozna sie cieszyć przy tym wszystkim, iskierka nadziei i dół , nadzieja i dół i tak w kółko !!! [emoji24]
W kalkulatorze pokazuje niby normę , ale po tylu przeczytanych wcześniej wartościach HCG to jestem pewna ze za mały jest przyrost ... [emoji24][emoji29]

Ja mysle, ze jest ok. U mnie w 13 dpt bylo 148 i mi powiedzieli, ze to jest bardzo dobry wynik i juz bety nie powtarzac tylko za 2tg na wizyte serdeuszkowa przyjechac. Posluchalam i mieli racje :)
Nie zadreczaj sie. Potrzebujesz spokoju. Jestes w ciazy, dbaj o siebie i mysl pozytywnie. Wkrecanie sobie, ze cos jest nie tak nie pomaga ani Tobie ani kropkowi.

Do góry