reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

30-40 ale kiedy? Z tego co mi wiadomo to progesteron rodnie przez cała ciąże... a jak czytałam forum( bo tez sie bałam o swoj poziom) to dziewczyny miały nawet koło 10 i ciąże piękne.... wiec juz sama nie wiem co mam myśleć? Ja jutro mam wizytę i zmolestuje o to doktorka [emoji12]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Mi w 1 miesiacu lekarz dobijal do 50...przy 25 plamilam...

reklama
Ja biore 12 lutein po 100 dowcipnie i 12 podjezykowo dziennie.
Omg
Dziewczyny, ale jak nie ma przesłanek o problemach z progesteronem to to jest mimo wszystko normalne ze ja dostawałam 3x100 lutinus (sztuczny crio) i na tym koniec? Teoretycznie na ulotce takie dawkowanie producent sugeruje przy in vitro.

Masakra jakas. Moze pogadaj z lekarzem a nie z polozna
A nie mozesz zrobic sobie badan prywatnie ?
W tym kraju nie :-( jedyne co mi pozostaje to przelot do Pl. Niestety w tej chwili nie mam na to szans. Może za 2-3 miesiące [emoji52]

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01-wczesne poronienie, 2 blastki czekaja

Omg
Dziewczyny, ale jak nie ma przesłanek o problemach z progesteronem to to jest mimo wszystko normalne ze ja dostawałam 3x100 lutinus (sztuczny crio) i na tym koniec? Teoretycznie na ulotce takie dawkowanie producent sugeruje przy in vitro.

Wmawiam sobie ze tak [emoji58]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

13 chyba bedzie moim pechowym dniem bo chyba znowu nie bedzie transferu :frown:
Bylam dzis na wizycie 10 dc endo chyba za małe bo 7mm i byc moze bedzie jakis pecherzyk ale co najlepsze po badaniu glowica od usg we krwi pobrali mi krew na estradiol i progesteron i nastepna wizyta w srode ale co z tym krwawieniem? Jesli dobrze rozumiem to do krio na naturalnym cyklu musi byc owulacja?

U mnie lekarz zadzwonił ze z hormonów wychodzi ze jeszcze za wcześnie bo MoM ze ten pechezyk ponad 20mm (chyba 21 ale nie pamietam) to owulka jednak nie juz zaraz i mam w środę powtórzyć pełna wizytę i hormony. Pewnie spodziewał sie piku LH a jeszcze nie ma. U mnie to jest w normie bo z moich wyliczeń owulkę powinnam mieć w środę właśnie, 18dc.

No ale pytanie o ten pechezyk, bo jak on jeszcze urośnie to nie będzie za duży? Sa jakieś widełki na "dobra wielkość pęcherzyka"?

13 chyba bedzie moim pechowym dniem bo chyba znowu nie bedzie transferu :frown:
Bylam dzis na wizycie 10 dc endo chyba za małe bo 7mm i byc moze bedzie jakis pecherzyk ale co najlepsze po badaniu glowica od usg we krwi pobrali mi krew na estradiol i progesteron i nastepna wizyta w srode ale co z tym krwawieniem? Jesli dobrze rozumiem to do krio na naturalnym cyklu musi byc owulacja?
Tak, musi byc zeby ciałko żółte sie z cysty po nim utworzyło. A ilu dniowe masz cykle, kiedy zwykle owulacja? U mnie w 10 dc nic by widac nie było, w 12 tez bylo mało co widac bo ja mam owulkę zwykle w 18. Dzis w 16dc ładne endo i pęcherzyk tylko jeszcze nie jego czas.

reklama
Do góry