reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Normalne. Mnie brzuch długo pobolewał, do 6 tc na pewno. Więc się przygotuj, bo potem w ciąży też pobolewa. Dziewczyny tu polecają no-spę, ja nie brałam, ale może akurat Ty masz ochotę na farmakologię ;)
Pozdrawiam!

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Aha no to mnie uspokoiłas tamtym razem w sumie też miałam długo ból tyle ze byłam po transferze i myślałam że to z tego powodu. Teraz mam transfer przełożony i dziwię się że nadal boli dzięki pozdrowionka

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dopochwowo luteine 3 razy dziennie po 400 i podjezykowo 3 razy dziennie po 200. Dawki duże ale cykl w pełni sztuczny.

Wow, to faktycznie duzo tego bierzesz [emoji6]
Dziewczyny (Milagros,koniczyna) a dlaczego piszecie,ze lekarz napewno jeszcze zwiększy dawki? Mi np.nie zwiększył, czy to źle?

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Dziewczyny (Milagros,koniczyna) a dlaczego piszecie,ze lekarz napewno jeszcze zwiększy dawki? Mi np.nie zwiększył, czy to źle?

W poniedziałek, przy I weryfikacji lekarz mówił ze najlepiej by było gdyby progesteron zawierał się w przedziale 30 - 40

Dziewczyny padłam.
Dzwonię do kliniki w związku z ostatnim samoistym poronieniem. Tłumacze, że to już 6 poronienie w moim życiu. A położna, że pierwsze u nich i dopiero za 3 razem robią dodatkowe badania. Wychodzi na to, że moje 2 blastki spotka taki sam los jak dwa podane ostatnio zarodki. Tym bardziej , że mam iść na cyklu naturalnym nawet bez Luteiny. Szok. Zostanie mi jedna refundowana próba IVF. A moje AMH za chwilę osiągnie magiczne O. Czuję się jak królik doświadczalny.

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

W poniedziałek, przy I weryfikacji lekarz mówił ze najlepiej by było gdyby progesteron zawierał się w przedziale 30 - 40

30-40 ale kiedy? Z tego co mi wiadomo to progesteron rodnie przez cała ciąże... a jak czytałam forum( bo tez sie bałam o swoj poziom) to dziewczyny miały nawet koło 10 i ciąże piękne.... wiec juz sama nie wiem co mam myśleć? Ja jutro mam wizytę i zmolestuje o to doktorka [emoji12]

Mi by pewnie zwiększył bo miałam dość niski progesteron a i dawkę minimalna. Mniejsza niż ty z tego co pamietam a progesteron znacznie mniejszy. Ważne żebyś była w odpowiednich widełkach progesteronu, jak masz kontrolowany i nie płacisz to wszystko powinno byc ok.

30-40 ale kiedy? Z tego co mi wiadomo to progesteron rodnie przez cała ciąże... a jak czytałam forum( bo tez sie bałam o swoj poziom) to dziewczyny miały nawet koło 10 i ciąże piękne.... wiec juz sama nie wiem co mam myśleć? Ja jutro mam wizytę i zmolestuje o to doktorka [emoji12]

Rośnie jeśli miałaś owulacje i progesteron jest produkowany przez ciałko żółte. W moim przypadku tylko leki mogą go podnieść i utrzymać na odpowiednim poziomie. Tez dzisiaj będę drazyla temat....

Dziewczyny padłam.
Dzwonię do kliniki w związku z ostatnim samoistym poronieniem. Tłumacze, że to już 6 poronienie w moim życiu. A położna, że pierwsze u nich i dopiero za 3 razem robią dodatkowe badania. Wychodzi na to, że moje 2 blastki spotka taki sam los jak dwa podane ostatnio zarodki. Tym bardziej , że mam iść na cyklu naturalnym nawet bez Luteiny. Szok. Zostanie mi jedna refundowana próba IVF. A moje AMH za chwilę osiągnie magiczne O. Czuję się jak królik doświadczalny.

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01
Rany... A nie mozesz odwlec tego transferu i prywatnie porobić badań? Masz dokumentacje protokołów z poprzednich podejść dostarczona do kliniki? Przecież nie mogą zrobić transferu bez ciebie i zgody na rozmrożenie...
A ja myślałam, ze to taki nowoczesny kraj :(

Mi by pewnie zwiększył bo miałam dość niski progesteron a i dawkę minimalna. Mniejsza niż ty z tego co pamietam a progesteron znacznie mniejszy. Ważne żebyś była w odpowiednich widełkach progesteronu, jak masz kontrolowany i nie płacisz to wszystko powinno byc ok.

No właśnie brązowy śluz miałam a drań nie kazał zmieniać leków !!!

Rośnie jeśli miałaś owulacje i progesteron jest produkowany przez ciałko żółte. W moim przypadku tylko leki mogą go podnieść i utrzymać na odpowiednim poziomie. Tez dzisiaj będę drazyla temat....

Ja tez na sztucznym jestem i w 3dpt miałam 18 a w 9dpt 21 progesteron wiec rósł przy takich samych dawkach a mam 3x 100 luteina dowcipnie, i dupek 3x1 ,estrofem 2x1.
A powiedz mi miałaś jakieś wcześniej problemy z utrzymaniem ciąży,ze akurat tyle Ci przepisał ?

reklama
No właśnie brązowy śluz miałam a drań nie kazał zmieniać leków !!!

Ja tez na sztucznym jestem i w 3dpt miałam 18 a w 9dpt 21 progesteron wiec rósł przy takich samych dawkach a mam 3x 100 luteina dowcipnie, i dupek 3x1 ,estrofem 2x1.
A powiedz mi miałaś jakieś wcześniej problemy z utrzymaniem ciąży,ze akurat tyle Ci przepisał ?

Tak , miałam. 4 naturalne ciążę poronione do ok 7 tc plus jedna biochemiczna. Wstępnie nie znaleziono przyczyny. Wyniki stopniowo robiłam juz po pierwszym niepowodzeniu. Traf chciał ze jak pojechałam do Invicty to zaczęli szukać dokładniej.

Do góry