reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Normalne. Mnie brzuch długo pobolewał, do 6 tc na pewno. Więc się przygotuj, bo potem w ciąży też pobolewa. Dziewczyny tu polecają no-spę, ja nie brałam, ale może akurat Ty masz ochotę na farmakologię ;)
Pozdrawiam!

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Aha no to mnie uspokoiłas tamtym razem w sumie też miałam długo ból tyle ze byłam po transferze i myślałam że to z tego powodu. Teraz mam transfer przełożony i dziwię się że nadal boli dzięki pozdrowionka

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dopochwowo luteine 3 razy dziennie po 400 i podjezykowo 3 razy dziennie po 200. Dawki duże ale cykl w pełni sztuczny.

Wow, to faktycznie duzo tego bierzesz [emoji6]
Dziewczyny (Milagros,koniczyna) a dlaczego piszecie,ze lekarz napewno jeszcze zwiększy dawki? Mi np.nie zwiększył, czy to źle?

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Dziewczyny (Milagros,koniczyna) a dlaczego piszecie,ze lekarz napewno jeszcze zwiększy dawki? Mi np.nie zwiększył, czy to źle?

W poniedziałek, przy I weryfikacji lekarz mówił ze najlepiej by było gdyby progesteron zawierał się w przedziale 30 - 40

Dziewczyny padłam.
Dzwonię do kliniki w związku z ostatnim samoistym poronieniem. Tłumacze, że to już 6 poronienie w moim życiu. A położna, że pierwsze u nich i dopiero za 3 razem robią dodatkowe badania. Wychodzi na to, że moje 2 blastki spotka taki sam los jak dwa podane ostatnio zarodki. Tym bardziej , że mam iść na cyklu naturalnym nawet bez Luteiny. Szok. Zostanie mi jedna refundowana próba IVF. A moje AMH za chwilę osiągnie magiczne O. Czuję się jak królik doświadczalny.

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

W poniedziałek, przy I weryfikacji lekarz mówił ze najlepiej by było gdyby progesteron zawierał się w przedziale 30 - 40

30-40 ale kiedy? Z tego co mi wiadomo to progesteron rodnie przez cała ciąże... a jak czytałam forum( bo tez sie bałam o swoj poziom) to dziewczyny miały nawet koło 10 i ciąże piękne.... wiec juz sama nie wiem co mam myśleć? Ja jutro mam wizytę i zmolestuje o to doktorka [emoji12]

Mi by pewnie zwiększył bo miałam dość niski progesteron a i dawkę minimalna. Mniejsza niż ty z tego co pamietam a progesteron znacznie mniejszy. Ważne żebyś była w odpowiednich widełkach progesteronu, jak masz kontrolowany i nie płacisz to wszystko powinno byc ok.

30-40 ale kiedy? Z tego co mi wiadomo to progesteron rodnie przez cała ciąże... a jak czytałam forum( bo tez sie bałam o swoj poziom) to dziewczyny miały nawet koło 10 i ciąże piękne.... wiec juz sama nie wiem co mam myśleć? Ja jutro mam wizytę i zmolestuje o to doktorka [emoji12]

Rośnie jeśli miałaś owulacje i progesteron jest produkowany przez ciałko żółte. W moim przypadku tylko leki mogą go podnieść i utrzymać na odpowiednim poziomie. Tez dzisiaj będę drazyla temat....

Dziewczyny padłam.
Dzwonię do kliniki w związku z ostatnim samoistym poronieniem. Tłumacze, że to już 6 poronienie w moim życiu. A położna, że pierwsze u nich i dopiero za 3 razem robią dodatkowe badania. Wychodzi na to, że moje 2 blastki spotka taki sam los jak dwa podane ostatnio zarodki. Tym bardziej , że mam iść na cyklu naturalnym nawet bez Luteiny. Szok. Zostanie mi jedna refundowana próba IVF. A moje AMH za chwilę osiągnie magiczne O. Czuję się jak królik doświadczalny.

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01
Rany... A nie mozesz odwlec tego transferu i prywatnie porobić badań? Masz dokumentacje protokołów z poprzednich podejść dostarczona do kliniki? Przecież nie mogą zrobić transferu bez ciebie i zgody na rozmrożenie...
A ja myślałam, ze to taki nowoczesny kraj :(

Mi by pewnie zwiększył bo miałam dość niski progesteron a i dawkę minimalna. Mniejsza niż ty z tego co pamietam a progesteron znacznie mniejszy. Ważne żebyś była w odpowiednich widełkach progesteronu, jak masz kontrolowany i nie płacisz to wszystko powinno byc ok.

No właśnie brązowy śluz miałam a drań nie kazał zmieniać leków !!!

Rośnie jeśli miałaś owulacje i progesteron jest produkowany przez ciałko żółte. W moim przypadku tylko leki mogą go podnieść i utrzymać na odpowiednim poziomie. Tez dzisiaj będę drazyla temat....

Ja tez na sztucznym jestem i w 3dpt miałam 18 a w 9dpt 21 progesteron wiec rósł przy takich samych dawkach a mam 3x 100 luteina dowcipnie, i dupek 3x1 ,estrofem 2x1.
A powiedz mi miałaś jakieś wcześniej problemy z utrzymaniem ciąży,ze akurat tyle Ci przepisał ?

reklama
No właśnie brązowy śluz miałam a drań nie kazał zmieniać leków !!!

Ja tez na sztucznym jestem i w 3dpt miałam 18 a w 9dpt 21 progesteron wiec rósł przy takich samych dawkach a mam 3x 100 luteina dowcipnie, i dupek 3x1 ,estrofem 2x1.
A powiedz mi miałaś jakieś wcześniej problemy z utrzymaniem ciąży,ze akurat tyle Ci przepisał ?

Tak , miałam. 4 naturalne ciążę poronione do ok 7 tc plus jedna biochemiczna. Wstępnie nie znaleziono przyczyny. Wyniki stopniowo robiłam juz po pierwszym niepowodzeniu. Traf chciał ze jak pojechałam do Invicty to zaczęli szukać dokładniej.

Do góry