reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny a jak t jest z badaniem wit D. Miałyście robione to na formę1,25 czy na 25? Bo ja zrobiłam na własna rękę na 1,25 a teraz wyczytałam ze raczej sie robi na formę nieaktywna czyli ta 25 zeby określić wysycenie organizmu bo ta 1,25 jest wąchająca, ma kurtki okres półtrwania i nie daje informacji jakie ma sie zapasy wit D i jak suplementowac. Co wam zlecali lekarze?
Sprawdzę w domu ale nie wiem czy tam są takie szczegóły to Hiszpania :Dwynik 37 miałam chyba bez suplementacji

Dziewczyny piszecie, że po 35 roku życia zapladniają całe przedszkole, a wcześniej tylko 6. To co robią z pozostałymi? Ja w maju będę miała 34 lata, wie łapię się na te 6? Jesteśmy po terminacji z powodu wad genetycznych. Czy jest jakaś możliwość jakoś sprawdzenia zarodków pod tym kontem. Bardzo boję się powtórki, Ale chęć posiadania dziecka jest silniejsza...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny piszecie, że po 35 roku życia zapladniają całe przedszkole, a wcześniej tylko 6. To co robią z pozostałymi? Ja w maju będę miała 34 lata, wie łapię się na te 6? Jesteśmy po terminacji z powodu wad genetycznych. Czy jest jakaś możliwość jakoś sprawdzenia zarodków pod tym kontem. Bardzo boję się powtórki, Ale chęć posiadania dziecka jest silniejsza...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Oska no wlasnie mam identyczny wiek I sytuację. Z powodu wady w poprzedniej ciazy robilam PGS zeby zbadac zarodki. I to bylo wskazanie do zaplodnienia wszystkich. Standardowo w takiej sytuacji wszystkie zarodki trzyma sie do 5 dnia, wszystkie zamraza, czeka na wyniki. U mnire z 13 zaplodnionych (w sumie to 15 ale 2 od razu odpadly a po 1dniu bylo juz 10) do formy blastocysty przetrwalo 5, z czego jeden byl z trisomia x. Niestety za badanie zaacilam prawie 10 tyś dodatkowo...

reklama
Do góry