reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witaj kochana :)
Dopytuj sie na wizytach jak to wyglada bo jak nie wiesz to przypuszczenia sa jeszcze gorsze bo powoduja ze sie stresujesz a stres podczas stymulacji nie jest dobrym doradca.
Mam nadzieje ze w koncu cos ruszy ze jajka beda ladnie rosnac
Powodzenia :)
Dzięki :) Niestety moja pani doktor na urlopie- ta, u której byłam ostatnio jakaś taka antypatyczna- jak zadawałam pytania patrzyła na mnie z niedowierzaniem, że nie wiem takich oczywistych oczywistości więc w końcu zamknęłam się w sobie :s. Jeszcze tylko dziś się z nią pomęczę. Mam nadzieję, że do punkcji moja ginekolog wróci z urlopu. Dam znać wieczorem jak poszło. Pozdrowionka i miłego dnia :)

Hej dziewczyny
Eve87 ja bym brala furagine, przy stymulacji mozna wszystko, pozniej jak sie rozwinie infekcja to moze byc problem po transferze, ja wlasnie zlapałam dzien po transferze bardzo ostre zapalenie pecherza i tez na wlasna odpowiedzialnosc furagina, na szczescie przeszło po kilku dniach :)
T-time fajnie, ze probojecie znowu- dla dziecka warto. Co do suplementów to profertil, u nas troche pomogl, było z czego wybierac do in vitro, a tak to orzechy brazylijskie i olej z wiesiołka, ale teraz nie badalismy czy cos sie poprawiło, na naturalne starania i tak zawsze bedzie za mało.
Moniusia co tam u Ciebie?? dawno nic sie nie odzywałas

Gosiu - wczoraj pisalam:[emoji4]
Ja tez po wizycie i mam 2 - 20, 1 - 18, 1- 15 i 2- 12 wiec nierowno rosna... Estradiol z poniedzialku 580, wg lekarki rosnie w porzadku. Jutro kolejna wizyta i zoabczymy czy te mniejsze podrosna troche...
Wstepnie punkcja zgodnie w Ewunki przepowiednia - w niedziele. No co za stres...

Dzis bede wiedziec wiecej mam nadzieje, bo inaczej zejde na zawal. A jeszcze nie wiem czy to hormony czy moje obrarstwo, ale kurde tyje prawie, ze w oczach. Masakra jakas.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

hej. u nas dobrze, Mała rośnie - ma już 950g i jest bardzo ruchliwa:) niestety, napina mi się brzuch i to często, wic no spa w ruch:/ kolejna wizyta 22.07 i to już będzie ponad 30 tydzien!!! aaaa :)
Super na takie wiadomosci czekalam , oprocz oczywiscie sie napinajacego brzucha :) Kochana teraz to juz z gorki :)

Witam Panie :)
Dzisiaj byliśmy na wizycie konsultacyjnej w Parens Kraków. Z jednej strony Pan Doktor dał nam nadzieję, powiedział że musimy walczyć bo czasami się tak dzieje. Także w Październiku podchodzimy kolejny raz, do tego czasu chcemy odpocząć, jechać na wymarzoną wycieczkę :) Tym razem będziemy się starali zarówno nasieniem dawcy jak i moim. Zobaczymy jak będą się zarodki rozwijać. Nie ukrywam bardzo mnie zasmuciła wiadomość iż może się okazać że nie będę biologicznym Ojcem, jednak jak to jest jedyna szansa na maleństwo to muszę schować ego i dumę do kieszeni :(
Mam pytanie do Was a dokładniej do dziewczyn których Mężowi mieli słabe paramatery, czy są jakieś specyfiki które mogę brać aby poprawić jakość, ruchliwość i ilość? Brałem PROXEED ale to parodia było - nie dość że drogie to jeszcze nasienie nic się nie poprawiło :(

Buziaki i .... WALCZYMY DALEJ :) W ten weekend planuje jakiś wyjazd (niespodziankę) aby dać Żonie (i sobie) odetchnąć, odpocząć i pobyć razem :)
Mój mąż bierze profertil (drogi, ale jest poprawa o 100%). Do tego wit.C 1000, wit. E 2 x dziennie po 400mg (na receptę), magne B6, koenzym Q10, pozostałe witaminy są w wysokich dawkach w profertilu. Do tego pije olej z wiesiołka i je orzechy brazylijskie. To wszystko sporo nas kosztuje, ale poprawa jest.

Gosiu - wczoraj pisalam:[emoji4]
Ja tez po wizycie i mam 2 - 20, 1 - 18, 1- 15 i 2- 12 wiec nierowno rosna... Estradiol z poniedzialku 580, wg lekarki rosnie w porzadku. Jutro kolejna wizyta i zoabczymy czy te mniejsze podrosna troche...
Wstepnie punkcja zgodnie w Ewunki przepowiednia - w niedziele. No co za stres...

Dzis bede wiedziec wiecej mam nadzieje, bo inaczej zejde na zawal. A jeszcze nie wiem czy to hormony czy moje obrarstwo, ale kurde tyje prawie, ze w oczach. Masakra jakas.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie Gosia ja nie wiem co 3 post czytasz :szok: spójrz na priv.
Ja wczoraj babeczki wygrałam :D za mają przepowiednie .
Nieagatka musze Cię zmartwic więcej dowiesz się po punkcji :-p
Zapytaj jakie masz dziś endometrium. ? I jak możesz to zapytaj czy u Was też odwołują transfer jak jest więcej jak 14 .?
A jak już dojdą wygrane babeczki to przepowiem Ci dalej patrzyłam dziś w fusy :biggrin2:

reklama
Dzięki :) Niestety moja pani doktor na urlopie- ta, u której byłam ostatnio jakaś taka antypatyczna- jak zadawałam pytania patrzyła na mnie z niedowierzaniem, że nie wiem takich oczywistych oczywistości więc w końcu zamknęłam się w sobie :s. Jeszcze tylko dziś się z nią pomęczę. Mam nadzieję, że do punkcji moja ginekolog wróci z urlopu. Dam znać wieczorem jak poszło. Pozdrowionka i miłego dnia :)
Strzala w twarz jej daj to sie przestanie glupio patrzec. Powiedz ze ty jestes pacjentka a ona lekarzem i oczekujesz wyjasnien :)

Do góry