reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Gosiu bardzo mi przykro ze nie masz zadnych mroziakow. Wiem jak sie czujesz bo przechodzilam przez to samo. Ale ciesze sie ze masz sile i bedziesz walczyc dalej.

Jeszcze czekamy do piatku a moze jednak ✊

Chodzę do dr Juraszka, moja Kolezanka chodziła do dr Cholewy i po 10 latach starań sie udało :) u niej był problem ze zbyt wysokim NK, myślałam o przeniesieniu sie rowniez do niego, ale zależy mi żeby jak najszybciej podejść do in vitro i ze zmiana narazie sie wstrzymuje :) a Ty do jakiego lekarza chodzisz? I podchodziłas do in vitro w Angeliusie? Część badań mam zrobionych tylko nie wiem czy wszystkie badania rowniez trzeba wykonać przy in vitro nierefundowanym.
Ja tez cały czas podchodze prywatnie a badania miałam:
WR, HCV, Cytomegalia IgG, Cytomegalia IgM, HBS, Toksoplazmoza IgG, Toksoplazmowa IgM, HIV, a Hbc total, jakis lochollus IgM (to mialam recznie dopisane i nie potrafie odczytac :( ) , posiew z kanalu szyjki macicy i posiew z pochwy. Plus TSH,krzepniecie itd.

Chodzę do dr Juraszka, moja Kolezanka chodziła do dr Cholewy i po 10 latach starań sie udało :) u niej był problem ze zbyt wysokim NK, myślałam o przeniesieniu sie rowniez do niego, ale zależy mi żeby jak najszybciej podejść do in vitro i ze zmiana narazie sie wstrzymuje :) a Ty do jakiego lekarza chodzisz? I podchodziłas do in vitro w Angeliusie? Część badań mam zrobionych tylko nie wiem czy wszystkie badania rowniez trzeba wykonać przy in vitro nierefundowanym.
My leczymy się u dr Grettki. Problemem jest nasienie męża. Podchodzimy komercyjnie. Miesiąc temu miałam transfer, niestety nieudany. Za miesiąc powinnam startować z drugą stymulacją.
Zapytaj, jakie dokładnie badania musisz zrobić. Nie ma znaczenia czy za procedurę płacisz sama czy masz refundację, część badań wszystkie musimy mieć takie same. Pozostałe są uzależnione od choroby, przyczyny niepłodności etc.

Gosiu ja chyba następna betę zrobię w czwartek to możesz mnie wpisać a w piątek mam iść do ginekologa tu u siebie w moim mieście który prowadził moja pierwsza ciąże na kontrole czy cos sie zmieniło ku lepszemu czy nie ;/ oby w końcu normalnie zaczęła przyrastać ;) a do invimedu do lekarza mam iść w przyszłym tygodniu pod warunkiem ze bedzie dobrze i nie spierniczy sie cos po drodze ;/

A po ktorym protokole lepsze komorki ?
Bo sie zastanawiam czy ten dlugi byl dla mnie taki super skoro bylo 20 pecherzykow a w nich tylko 7 komorek ???
To Anna Maria i Kate mogą Ci to rozłożyć na części 1 . Ja to wiem tyle ile zjem. Mam swoje zdanie na ten temat a konsultowalam zawsze z kate jak ona to widzi ( jak mówią statystyki )
Anna może ci podać badania i tabletki .Ona prowadzi słownik in vitro tam jest wszystko o co pytasz.

reklama
Do góry