reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Moj maz lubi ugotowac cos fajnego, zeby to fajnie przyprawic tak dokladnie przyrzadzic. I robi naprawde przepyszne pikantne skrzydelka, sam robi marynate, robi sam pizze meksykanska, robi najlepsza jajeczniczke, uwielbiam jego spagetti sam robi sosik. Ostatnio jak bolal mnie brzuch to i zaczal malemu zupy gotowac.

Ktoregos razu jak moj M byl na urlopie to wrocilam w sobote z pracy a on caly dom wysprzatal az lsnilo i obiad ugotowal a mi pozostalo tylko odpoczywac ale jak to ja po obiedzie mowie ze moze bym ciasto na niedziele upiekla a on na to ze tyle sie narobil zebym mogla sobie spokojnie odpoczywac to ja jeszcze ciasto wymyslilam:p

T
Ewelina ale Ci zazdroszcze!! cudownie jest zobaczyc mała kropkę :) bedziecie miec najlepszy prezent pod choinkę ever!!! :):):)
Multikaczorku a co robicie z resztą komórek? mrozicie? ja tez jestem w podobnej sytuacji, tez muszę tyle czekac :/ ALE z drugiej strony po punkcji czułam się fatalnie, nie miałam hiperki a brzuch wzdęty był, moze dlatego się u mnie nie udało, może teraz po przerwie szanse są wieksze!!
Agatek tez pamietam przy 1szej ciazy test o 5 rano, pozniej lecialam budzic m. i wołałam ze bedzie tatą :)

Tak resztę zamrażamy ;) w razie czego ;)

Ale mamy emocjonujący dzień!

KWIECIEŃ

27: Hess - usg polowkowe
27: Megi - betowanie
27: ewelina86 - wizyta pecherzykowa
27: malutkikaczorek – punkcja
27: butterfly1331 – podgląd w czasie stymulacji
27: rybka14 – wyniki bety

28: martka83 - wizyta pecherzykowa
28: madzionga - wizyta u gin prowadzącej
29: annemarie - usg i badanie endo
29: Natalia89 - podgląd w czasie stymulacji
29: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciaze
29: Annemrie – punkcja dawczyni :)

MAJ

2: Nikaa - wizyta u gin prowadzącego ciążę
¾: Annemarie - transfer :)
4: olusja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
4: szila09 - wizyta u gin prowadzącego ciaze
4: kasia_basia - wizyta serduszkowa
5: onadlaniego - wizyta u gin prowadzacego ciążę
5: koralik83 - wizyta w klinice i dalszy plan dzialania
5: pisanka89 - wizyta pecherzykowo-serduszkowa
6: westaice - betowanie
6: Falka302 – betowanie
6: Ilka – betowanie
10: strawbelka – wizyta serduszkowa
11: anika - wizyta u gin prowadzącej ciaze
11: ewelin86 – wizyta serduszkowa
12: Ewa651 - usg polowkowe
16: olusja1987 - usg genetyczne w I trymestrze
19: aniolkowa.mama - wizyta u poloznej
21: MartiniM - wizyta u gin prowadzącej ciaze
21: Madzionga – usg połówkowe

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe

Dziewczyny, skontrolujcie kalendarz i zgłoście ewentualne zmiany czy nowe wydarzenia ;)

Aniko prosze o wpisanie mnie na 11 maja na wizytę serduszkową :)

Lekarz powiedzial,że ciąża przebiega prawidłowo. Wszystko w jak najlepszym porządku :) Mój Maluszek ma chyba 10mm - bo to może ten pęcherzyk ma tyle:) Jest pęcherzy i pęcherzyk żółciowy :) Prawie sie popłakałam jak mi to mówił i pokazywał :)
M wszedł później i wypytał lekarza o wszystko :) Nawet zaczeliśmy się śmiac z mojego M, bo zadał głupie pytanie :p
"Wiem, że na to pewnie wpływu nikt nie ma, ale czy nie można opóźnić daty porodu?" :D
Jestem już spokojna, pewnie znów zaczne się bać przed kolejna wizytą :)

Bardzo się cieszę:) takie wiadomości uwielbiam! to teraz rośnijcie zdrowo i spokojnie:) a wizytę mamy tego sameg dnia, więc bedzie zalew pozytywnych wieści:))

Jestem po punkcji i siedzę i rycze ;( pobrano 22 komórki ale transfer odroczony o 1 cykl bo za dużo komórek i mogłoby to byc ryzykowne ;( jestem załamana i mam juz wszystkiego dość

wiem, że jesteś rozczarowana, ale naprawdę nie masz powodów do narzekania - niestety, bardzo często transfery są odraczane albo ze względu na ryzko hiperstymulacji, albo ze względu na wysoki progesteron. wiele z nas to przechodziło, czekało miesiąc i się opłacało:) masz ogromną ilośc komorek, wybiorę najlepszą szóśtkę i zapłodnią, a resztę zamrożą:) ciesz się dziewczyno, że jest z czego wybierać!
od 2dc zaczniesz brać tabletki, koło 13dc pojedziesz na podgląd i wyznaczą Ci termin transferu:) głwoa do góry!

Lile :( kurcze, przykro mi bardzo. mam nadzieję, że na innych lekach lepiej zareagujesz!

Westi, trzymasz pion?:)

reklama
Do góry