reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Agatek ja miałam bóle okresowe i jajników. Krzyża nie miałam. Moze staraj sie leżeć na boku jak najwiecej jeśli boli krzyż. I niech ci mąż delikatnie masuje, moze macica ci jakis nerw uciska. A jajniki mnie bolały i na usg jeszcze w 12tc widzieli, że to jakies pozostałości po stymulacji. Podobno troche to trwa zanim jajniki sie wyciszą

Cześć dziewczyny! Dziś robiłam badania przed poniedziałkowa wizyta w klinice.Odebrałam wyniki i zaczęłam się martwić.. estradiol wyszedł 4992 pg/ml, progesteron 21,7 ng/ml, Beta hcg 7037 mlU/ml.Biorę 3 x 2 Luteine dopochwowo. 3x1 estrofem dopochwowo, 3x2 Luteine podjezykowo.Nie wiem czy progesteron nie za niski, a estradiol nie za wysoki? no i najważniejsze czy beta hcg dobrze przerasta? Ostatnio badalam beta hcg 06.04.2016 wynik 739,8, a dziś po 10 dniach 7037. Boję się, że to za mało, że coś złego się dzieje..Poradzcie coś proszę! Wizyta w poniedziałek a ja łapie doła :-(

Jeśli o temperaturę chodzi. Nie ma sensu mierzyć jej tylko po transferze. Nie będzie to żadnym odnośnikiem jeśli wcześniej nie prowadziłas obserwacji. Poza tym musi być spełnionych kilka warunków m.in. miejsce pomiaru, godzina itp. Temp. w naturalnym cyklu wzrasta przy owulacji i utrzymuje się do miesiaczki lub w przypadku ciąży jest cały czas podwyższona. Ale jeśli o podwyższenie chodzi to kazda ma inne. I tu chodzi o porównanie ze wcEsniejszymi pomiarami. Bo jeśli temp. podwyższona dla kogoś to 36,8 to w ciąży nie musi skoczy do 37 :) reasumując na tym etapie zaczyna nie mierzenia temp. Czy stosowania go jako potwietdzenia/zaprzeczenia ciąży jest bezsensu i w ogóle nie miarodajne;)

reklama
Cześć dziewczyny! Dziś robiłam badania przed poniedziałkowa wizyta w klinice.Odebrałam wyniki i zaczęłam się martwić.. estradiol wyszedł 4992 pg/ml, progesteron 21,7 ng/ml, Beta hcg 7037 mlU/ml.Biorę 3 x 2 Luteine dopochwowo. 3x1 estrofem dopochwowo, 3x2 Luteine podjezykowo.Nie wiem czy progesteron nie za niski, a estradiol nie za wysoki? no i najważniejsze czy beta hcg dobrze przerasta? Ostatnio badalam beta hcg 06.04.2016 wynik 739,8, a dziś po 10 dniach 7037. Boję się, że to za mało, że coś złego się dzieje..Poradzcie coś proszę! Wizyta w poniedziałek a ja łapie doła :-(
Szila, ja Ci nie pomogę z wynikami. Ale myślę, żebyś na razie się nie martwila :)

Do góry