reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Anika to by było na tyle jeśli chodzi o usg, wiecej w UK nie ma. Jedynie wizyty u położnej. Myśle, że pójdę gdzies jeszcze raz prywatnie, bo dla mnie to jest paranoja, żeby juz do porodu nie sprawdzać dzidziusia.

Koralik ja z tych niecierpliwych i tez myslalam, że nie dam rady, ale poki co nic a nic mnie nie kusi poznanie płci. Czekamy na dziecko prawie 7 lat, jest mi wsio jedno czy bedzie chłopiec czy dziewczynka, najważniejsze zeby było zdrowe. A ciuszki czy kolor wózka nie ma dla mnie znaczenia- jest tyle kolorów że niebieski albo różowy bedzie nosić moje dziecko w poznijeszym okresie. Zawsze marzyłam, żeby przy porodzie samemu zobaczyć płeć!
Co racja to racja. I tak będzie najkochańsze na świecie :) Teraz to i ja będę czekać do Twojego porodu z niecierpliwością :*

Dziewczyny,
powiedzcie mi proszę ile czasu mniej więcej może trwać wyciszanie i stymulacja? Dziś wzięłam 4 gonapeptyl, wizyta i badania 19.04, czyli w sumie po 9 zastrzyku. Jak to może wyglądać dalej? Ile średnio dojrzewają pęcherzyki?
Swoją drogą te zastrzyki to moja zmora :-( Jak Wy przez to przechodzicie po kilka razy? Podziwiam Was :-)
Ja mam wyciszenie antykoncepcja tableteczki po ok 10 12 dniach kontrola odstawiam i 2 lub 3 dnia zaczynam zastrzyki .
Mam przepisane 2400 gonal ( wstępnie 8 zastrzyków po 300 ) i menopur 75 sztuk 10 . I 5 szt jakiś co już nie pamiętam nazwy . Stymulacja przewidziana na 8 - 10 dni w zależności od reakcji .2 zastrzyki dziennie czasem 3 . Tyle z teorii a czas pokaże .

Ewelin proszę napisz jak się czujesz? Masz jakieś oznaki? Coś Cie boli ???
Czuję się dobrze, żadnych jakiś szczególnych objawów. Tylko w niektóre dni na wieczór miałam lekkie kłucia. Piersi już nie bolą tak bardzo. Ale to jest kwestia indywidualna każdego organizmu. Niektórych boli w krzyżu. Czasami się wsłuchujesz się w swoje ciało i sama na siłe szukasz objawów.

reklama
Do góry