reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja mogę tylko teoretyzować, bo wszystko przede mną, ale jeśli nie ma przeciwwskazań medycznych, to może warto pójść za ciosem? Przynajmniej nie wydłużysz swojego stresu.

reklama
Ja mogę tylko teoretyzować, bo wszystko przede mną, ale jeśli nie ma przeciwwskazań medycznych, to może warto pójść za ciosem? Przynajmniej nie wydłużysz swojego stresu.
Właśnie tu jest kolejny zonk. Bo wychodzi na to, że żadnego usg, wizyty itp. Nie będzie przed startem.poprostu mam zacząć brać leki i pokazać się na usg w 12 dc.

Chyba tez tak wolę.
Tylko hm... jestem totalnie zielona.
A mój dr pierwszy raz od kiedy się u niego leczę jest tak "wycofany".
Tez nie chce robić nic na własna rękę...
Umow sie do niego jak najszybciej na wizyte i Ci wszystko powie co i kiedy. My za Ciebie decyzji nie podejmiemy i wszyscy wypowiedzieli sie w sumie jednoznacznie , a decyzje musicie podjac sami ewentualnie z lekarzem.

Martini ja to wiem. Najszybsza wizyta jest za miesiąc.
Dobra nie ważne. Nie marudze juz.
Powiem Ci tylko jeszcze na koniec , bo sadze ze rozkminiac nie ma co , bo tu lekarz jest najbardziej potrzebny, u mnie wygladalo to tak , ze po okresie mialam sie jak najszybciej pojawic u dr, on zapytal czy podchodzimy w tym cyklu mowie tak, dal rozpiske lekow powiedzial co i jak i tyle. Moim zdaniem na wlasna reke glupota cokolwiek dzialac. Ja poszlam mialam tez usg i tyle.

Właśnie tu jest kolejny zonk. Bo wychodzi na to, że żadnego usg, wizyty itp. Nie będzie przed startem.poprostu mam zacząć brać leki i pokazać się na usg w 12 dc.
Ja dopiero zaczynam całą tę drogę i też tak to wygląda- między 10 a 20 dc mam przyjść na USG,a póki co brać leki. Dodatkowo tego samego dnia będzie wynik kariotypu mojego męża. Może po prostu taka jest procedura? Zaufaj lekarzowi, on wie, co robi.

Martini ja to wiem. Najszybsza wizyta jest za miesiąc.
Dobra nie ważne. Nie marudze juz.
Truj nam ile chcesz :*
No dziwne jest troche ze dopiero 12dc przyjść. Ale dziś z dziewczyną rozmawiałam, że jej też się nie udało i dopiero miała wizytę tez kolo 12dc. Ja zawsze musiałam zgłosić się 1-3dc. A próbuj jeszcze w pon dzwonić i ewentualnie na wizyte się umówić. Nawet jeśli by była to dama rozmowa

Dokładnie tydzień temu przechodziłam to samo co Ty. Wielka sobota, lekarz nie odbierał, ale mąż dzwonił kilka razy. Lekarz później oddzwonił. Zależało nam na jak najszybszym podejściu już w tym cyklu- uzależniał to od wizyty i usg jajników, czy wszystko tam jest ok. Mam zalecone brać od 3 dnia estrofem, z czasem zwiększać dawki do 2,3 szt. dziennie. Ok. 12-14 dc wizyta i termin crio.
Jeśli nie będzie przeciwwskazań, pewnie będziesz mogła już wystartować.

reklama
Dziewczyny wiem, że dzisiaj radosny dzień i przepraszam, że zacznę marudzić, ale jestem totalnie rozbita. Nie wiem co robić. Czekać cykl czy próbować juz teraz?
Myślałam, że dzisiaj będzie lepiej. Wy śpię się, przetrawie to na spokojnie i będzie ok.
Wcale nie jest. Czuje, ze z minuty na minutę rozsypuje się coraz bardziej
W zasadzie nie chodzi w jakimś dużym stopniu o porażkę. Chodzi o brak perspektywy co dalej ? Czuje się taka bezradna... nie mam zielonego pojęcia ci robić.
Mogę powiedzieć jak ja to przechodziłam, po kazdym nieudanym razie od razu chciałam przystąpić do kolejnej próby, ale to wszystko zależy od rozmowy z lekarzem, od tego czy zleci dodatkowe badania, tak bylo u nas. Teraz tez jesli sie nie uda bede chciala pogrzebać dalej i szukac przyczyny.

Umówiłabym się na ten dzień cyklu co powiedzial, wtedy z nim porozmawiać czy dodatkowe badania czy od razu crio

Ostatnia edycja:
Do góry