reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witajcie.Moniusia moge powiedziec ze Cie rozumiem... u mnie wyszlo HBs dodatnie , lekarz nie wiem czy olal sprawe czy niezauwazyl, w kazdym badz razie po badaniach szybko dostalam @ , stymulacja , punkcja no i wlasnie jedna z pielegniarek podczas przygtpwywania do punkcji zauwazyla ten wynik i pyta mnie co lekarz na to a ja ze wlasnie nic nie powiedzial...no coz po punkcji zrobilam dokladniejsze badania Hbs (pcr) i ok tygodnia mialam czekac na wyniki jesli nadal sie okaze ze cos nie tak to musze sie udac do szpitalnego do zakaznego :( Teoretycznie wyniki powinnam miec dzisiaj - przynajmniej dzisiaj mija tydz. Odstawili mi Encorton na ten czas, zeby bardziej nie obciazac watroby poki co.
Po za tym w srode mialam transfer klasy 4AA :)
Niestety mrozakow nie mam , wyhodowalam 12 jaj, zaplodnily sie 2 z czego 1 nie dojrzalo do blastocysty, ogolem przestal sie rozwijac. Mam zamrozone komorki jeszcze wrazie czego. Gdyby sie teraz nie udalo podejrzewam , ze nie zakwalifikuje sie juz na rzadowy program wiec je kiedys wykorzystam.To moja druga procedura, a 3 transfer.

reklama
Witajcie.Moniusia moge powiedziec ze Cie rozumiem... u mnie wyszlo HBs dodatnie , lekarz nie wiem czy olal sprawe czy niezauwazyl, w kazdym badz razie po badaniach szybko dostalam @ , stymulacja , punkcja no i wlasnie jedna z pielegniarek podczas przygtpwywania do punkcji zauwazyla ten wynik i pyta mnie co lekarz na to a ja ze wlasnie nic nie powiedzial...no coz po punkcji zrobilam dokladniejsze badania Hbs (pcr) i ok tygodnia mialam czekac na wyniki jesli nadal sie okaze ze cos nie tak to musze sie udac do szpitalnego do zakaznego :( Teoretycznie wyniki powinnam miec dzisiaj - przynajmniej dzisiaj mija tydz. Odstawili mi Encorton na ten czas, zeby bardziej nie obciazac watroby poki co.
Po za tym w srode mialam transfer klasy 4AA :)
Niestety mrozakow nie mam , wyhodowalam 12 jaj, zaplodnily sie 2 z czego 1 nie dojrzalo do blastocysty, ogolem przestal sie rozwijac. Mam zamrozone komorki jeszcze wrazie czego. Gdyby sie teraz nie udalo podejrzewam , ze nie zakwalifikuje sie juz na rzadowy program wiec je kiedys wykorzystam.To moja druga procedura, a 3 transfer.
Hej :)
trzymam kciuki, żebyś niedługo cieszyła się z pieknie przyrastającej bety :)

Moniusia ja tez trzymam kciuki,mżeby to była pomyłka. Skoro wcześniej nie zauważyli to moze to byc błąd. Oby oby oby!!!

Ewa gdzie sie podziewasz? Jak sie czujesz? Załatwiłaś cos z usg jeszcze przed 12tc?

Marcopolo bardzo ci wspolczuje. Ja nie wiem gdzie ci lekarze maja oczy Kuźwa mać. Chyba po to się robi badania żeby je porządnie przejzeli a oni co? Rutyna. Zerkna tylko okiem ,pewnie nie dokladnie i potem jaja wychodzą. To jest nieodpowiedzialne z ich strony. I weź tu ufaj lekarzom.

Wydaje mi się tez co lekarz to opinia 1 uzna ze to może mieć wpływ inny stwierdzi ze takie odchylenie od normy jest dopuszczalne . Nie zmienia to faktu że niektórzy lekarze powinni sądzić ziemniaki bo do kontaktu z ludźmi się nie nadają traktują pacjentów przedmiotowo .

Pobieranie krwi, badania takie jak gastroskopia, u fryzjera przez skaleczenie, demtysty.. a tak jedno drugiemu przenosi przez sex, krew, sline.. u nas pewnie pobieranie krwi..
czyli wychodzi na to ze kazdy moze sie zarazic nie wiedzac o tym bo przeciez wszystkie chodzimy do fryzjera itp. Kurcze moniusia trzymam dzis za was kciuki zeby okazalo sie ze to pomylka.
Aaaaaaaaaaa... a skoro piszesz ze twoj maz tez sie mogl od ciebie zarazic to jemu w badaniach nic nie wyszlo?

wyszlo. .jemu i mi.. czekam na wyniki po poludniu moze beda..

reklama
Do góry