reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem ile tu jest ba tym forum dziewczyn bo jestem tu od dziś i jeszcze tego nie ogarniam :rofl2: jakie mamy tu statystyki powodzenia in vitro z 1 razem albo w ogóle powodzenia z którym razem. ?
Statystyki są różne Ewo ;)) moja gin.powiedziała że to jet "natura"albo zarodek przetrwa albo nie . Moje wszystkie 3 zarodki były b.dobre dwa niestety się nie przyjęły a ten trzeci na razie rokuje dobrze ;)) ponad dwa lata temu udało mi się za 1 razem także ivf to dla mnie "loteria" ;))

reklama
Statystyki są różne Ewo ;)) moja gin.powiedziała że to jet "natura"albo zarodek przetrwa albo nie . Moje wszystkie 3 zarodki były b.dobre dwa niestety się nie przyjęły a ten trzeci na razie rokuje dobrze ;)) ponad dwa lata temu udało mi się za 1 razem także ivf to dla mnie "loteria" ;))
No chyba 2 podstawowe sprawy to zarodek i endometrium . A reszta to totolotek :biggrin2: ale jestem ciekawa ile gest dziewczyn co trafiły główna wygrana za 1 razem . :biggrin2:

westaice fakt dziewczyny sa bardzo aktywne ,czasami kilka godzin mnie nie ma a tu juz nie zła lektura do nadrobienia [emoji4]

Ja zdołowana jestem [emoji17]raczej nie zdążę do końca programu ,a prywatnie chyba nie damy rady podejsc [emoji22] wczoraj odebrałam wyniki awidnosci i niestety niska czyli świeże zarażenie toksoplazmoza , a juz zdążyłam naczytac sie ,ze to ok 3 miesiecy minimum sie utrzymuje . Co prawda dostałam antybiotyk i mam za 3 tyg powtórzyć ,ale wiara w to ,ze cos sie poprawi jakos mnie opuściła ... Tym bardziej ze igm rośnie , kurczę ostatnio cały czas pod górkę ... W poniedziałek wizyta w klinice i podjęcie decyzji ,bo póki co mam zacząć drugie opakowanie ovulastanu co dla mnie jest bez sensu bo właśnie dzisiaj skończyłam pierwsze .

westaice fakt dziewczyny sa bardzo aktywne ,czasami kilka godzin mnie nie ma a tu juz nie zła lektura do nadrobienia [emoji4]

Ja zdołowana jestem [emoji17]raczej nie zdążę do końca programu ,a prywatnie chyba nie damy rady podejsc [emoji22] wczoraj odebrałam wyniki awidnosci i niestety niska czyli świeże zarażenie toksoplazmoza , a juz zdążyłam naczytac sie ,ze to ok 3 miesiecy minimum sie utrzymuje . Co prawda dostałam antybiotyk i mam za 3 tyg powtórzyć ,ale wiara w to ,ze cos sie poprawi jakos mnie opuściła ... Tym bardziej ze igm rośnie , kurczę ostatnio cały czas pod górkę ... W poniedziałek wizyta w klinice i podjęcie decyzji ,bo póki co mam zacząć drugie opakowanie ovulastanu co dla mnie jest bez sensu bo właśnie dzisiaj skończyłam pierwsze .

Eh... Masz podejrzenie jak się nabawiłaś toxo?

moniusia nie mam zielonego pojęcia kiedy i jak, bo od miesiąca jestem uwięziona w domu przez nogę tym bardzie ,ze ja miałam obsesje na punkcie toksoplazmozy i nigdy nie zjadłabym nic nie umytego bądź jesc bez umycia rak , jakie to dla mnie było zdziwienie ogromne jak dostałam wyniki , bo niby skad ? No a teraz nic nie robię tylko siedzę i czytam na ten temat ... Jedyna opcja jaka mi przychodzi do głowy to nasz piesek ( 2miesiące temu kupiliśmy akite ) ,ktory mógł przynieść z podwórka ...

Cześć dziewczyny,
Ja juz po badaniu. Dziecię ma się dobrze. Ma już 5,74cm,co daje 12t2d. Serce bije 158/min. Przezierność karkowa i przegroda nosowa ok. Lekarka podrażniła Maleństwo, żeby się odwróciło, to wyglądało tak jakby przepłynęło kawałek żabką . Płci nie znamy, bo za wcześnie, serca nie dała posłuchać, bo dziecko za malutkie.
Usg nie wklejam, bo 3 zdjęcia które dała, to w zasadzie dziecka nie widać. Może w piątek będą ładniejsze.

Ostatnia edycja:
ilka ja mam nadzieje ze może obala ten rząd albo co i przywrócą te refundacje bo tez siebie czarno widzę. Na pierwsze dziecko wzięliśmy kredyt i jeszcze 2 lata mi zostało spłacać. Rzad nie zdaje sobie sprawy jaka krzywdę nam zrobił:hmm:

Hess gratulacje "dużego" bobasa.

Ewunka ja trafiam za pierwszym razem. Tobie również tego życzę!

Cześć dziewczyny,
Ja juz po badaniu. Dziecię ma się dobrze. Ma już 5,47cm,co daje 12t2d. Serce bije 158/min. Przezierność karkowa i przegroda nosowa ok. Lekarka podrażniła Maleństwo, żeby się odwróciło, to wyglądało tak jakby przepłynęło kawałek żabką . Płci nie znamy, bo za wcześnie, serca nie dała posłuchać, bo dziecko za malutkie.
Usg nie wklejam, bo 3 zdjęcia które dała, to w zasadzie dziecka nie widać. Może w piątek będą ładniejsze.

Ale dobre wieści, szczerze gratuluję i pozdrawiam :)))

reklama
I
moniusia nie mam zielonego pojęcia kiedy i jak, bo od miesiąca jestem uwięziona w domu przez nogę tym bardzie ,ze ja miałam obsesje na punkcie toksoplazmozy i nigdy nie zjadłabym nic nie umytego bądź jesc bez umycia rak , jakie to dla mnie było zdziwienie ogromne jak dostałam wyniki , bo niby skad ? No a teraz nic nie robię tylko siedzę i czytam na ten temat ... Jedyna opcja jaka mi przychodzi do głowy to nasz piesek ( 2miesiące temu kupiliśmy akite ) ,ktory mógł przynieść z podwórka ...
Ilka, z tego co czytałam to od psiaka nie można się zarazić. Kot albo jedzenie... :(

Do góry