reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja mam moją szczęśliwą bransoletkę i zawsze te same spodnie :) te spodnie maja dziwna historię bo kupiłam je jak zaszlam w ciążę, tak "przyszlosciowo", dżinsy boyfriendy, później straciłam ciążę i przez jakiś czas ich nie nosiłam, bo mi się źle kojarzyły, ale stwierdziłam, że muszę je odczarować i zaczęłam je nosić i zakładam je na transfery :) kurczę niby dwudziesty pierwszy wiek a my takie zabobonne jesteśmy :p

reklama
Jestem już po rozmowie z Pałką, stwierdził że mój zarodek to bardziej 3ba i nie wie dlaczego ocenili go jako 3bb

Bety ja mam sweterek płodności wiec prosze cie :D haahahah

A z ciekawości- czemu poronilas w 12tc ?

Bety ja mam sweterek płodności wiec prosze cie :D haahahah

A z ciekawości- czemu poronilas w 12tc ?

Nie badałam genetycznie przyczyny poronienia tylko płeć do otrzymania skróconego macierzyńskiego i kasy z ubezpieczalni.
Z tego co rozmawiałam z dr to raczej musiała być to jakaś wada genetyczna i organizm sam odrzucił mimo, że było serduszko bo stwierdzono, że obumarło około 9 tc wg wielkości zarodka czyli kilka dni po wizycie serduszkowej :-( Z badania histopatologicznego też nic nie wynikało.

Aha - no to przykro mi ze musiałaś przez yo przejsc po serduchu .....- czyli jednym słowem warto sprawdzic po serduszkowej jeszcze z raz w pierwszym trymestrze ?

Dziekuje za odpowiedz kochana

Aha - no to przykro mi ze musiałaś przez yo przejsc po serduchu .....- czyli jednym słowem warto sprawdzic po serduszkowej jeszcze z raz w pierwszym trymestrze ?

Dziekuje za odpowiedz kochana
Mój lekarz prowadzący co mc robi usg także koło mc chodziłam już z obumarłą i akurat jak się kąpałam przed wizytą na której miałam dostać skierowanie na prenatalne to pojawiła się krew ze śluzem i jak pojechałam szybko na wizytę ale już oczywiście nic nie można było zrobić. Nic mi nie było żebym mogła wyczuć, że coś się dzieje. Fakt, że przebiegała inaczej niż pierwsza tzn. od samego początku czyli kilka dni po becie było już mi niedobrze i kolo 12 tc mi juz przechodziło i myślałam, że to dobry objaw a jednak....to już był koniec i organizm już przygotowywał się do @

reklama
Kurcze bo sie zastanawiam wlasnie co mam zrobic zeby zauwazyc takie cos .... Chyba nic sie nie da zrobic niestety - ciaza ciazy nie równa i tyle.... A mdłości jako takich jeszcze nie mam a jutro 6 tc zaczynam

Do góry