reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
loliltka chleb nie dobry, makarony tez, wedliny nie dobre, ser żółtyza tłusty, wychodzi na to ze ja tylko warzwywa i nabial moge jesc. Bialko obciąża nerki, a na warzywach nie da się przezyc...jeszcze szczególnie na tych pryskanych pomidorach które zawierają większą ilość niklu niż wino pedzone w metalowych kadziach. Jakby patrzec na całą zdrową żywność to nie ma czegoś takiego, warzywa sa moczone w wodzie utlenionej zeby utzymywaly dłuzej świerzość duzo by pisać. Ja rozumiem ze jedno jest gorsze od drugiego, ale zdrowe żywienie to tylko na wsi i robione wszystko samemu od A do Z. :-(

Kate: gdzie mozna siegaj po ekologie. Powiem ci ze ja kupuje tylko ekologiczne: mleko, jajka, sery, maslo, makarony, ryze, mieso mielone, wiekszosc warzyw i owocow, maslo orzechowe, tahini, kielbase wolowa. Tam gdzie moge to hoduje w ogrodku czesc warzyw i owocow, czasem pieke bulki i chleb....
Makarony sa super zdrowe jesli sa pelnoziarniste: lepsze od ryzu, chleb tez. Bialko w umiarkowanych ilosciach bardzo zdrowe... Jest duzo rzeczy dobrych i zdrowych.
Wiem ze sue nie da super zdrowo zyc caly czas ale gdzie mozesz to dzialaj zwlaszcza teraz w ciazy gdzie dziecko je to co ty

Ja wychodzę z założenia, że trzeba unikać jedzenia przetworzonego, czytać etykiety wybierać produkty które mają mało składników i niech będą to składniki w miarę naturalne, żadne tam glutaminiany czy skrobię modyfikowane. Jak najwięcej pełnego ziarna, warzyw, owoców, żadnych gotowych potraw ze słoików czy torebek. To jest podstawą zdrowej diety, ja akurat nie kupuję ekologicznego bo szczerze powiem że nie do końca wierzę że to co sprzedają w sklepach ekologicznych jest takie idealne. Ale to prawda że pieczywo wolę zrobić sama, tak samo wedline, no i mnóstwo mnóstwo warzyw. Ot cała filozofia

Kate przejdź na paleo nie ma nabiału i jest zdrowo.
Ja wyznaje paleo z twarogiem jahaha

Jest tan masa dobrego jedzienia mam książkę kucharska gdzie jedt 500 przepisów kazdy smaczniejszy od drugiego.
Tylko trzeba robic cos wiecej niz smarować kanapkę dzemem:D

Pozatym słuchaj sykatynki bo dziewcze ma sporo racji !!!

Dziewczyny mam do oddania 1,5 opakowania Bromergonu i Encortonu "5" i "10", kto chetny pisac na priv. A co robicie ze strzykawkami z Menopuru? Mam ich cala mase a wyrzucic szkoda.

Dzisiaj nawet położna mnie wypytywala o dietę jak siedziałam na fotelu (bardzo komfortowa sytuacja aby rozmawiać o dietach hi hi) , bo jakoś tak wyszło że zgadalysmy się ze ja mam skłonności do tycia, hiperinsulinemie i na dodatek biorę sterydy a jakoś na szczęście ta waga przestała rosnąć.... Kate w tej mojej książce jest takie ćwiczenie które zadaje ten autor - każdego dnia dążyć do zjedzenia co najmniej pół kg surowych warzyw i pół kg gotowanych lub duszonych lub innych, do tego że 3 owoce - i jeść je zawsze przed danym posiłkiem - zapewnisz sobie mnóstwo ważnych mikroskladnikow i fitozwiazkow a i miejsca w żołądku pozostaje niedużo na te mniej zdrowe rzeczy :)

sykatynka jedyne warzywo które lubię to ogórki ale kiszone:-p ja jestem naprawdę trudny przypadek :cool2: bo warzywa zle mi robia na jelita no i zostaje sałata, pomidor, ogórek ale to wszystko ma bardzo duzo niklu wiec musze uwazac. Np. szpinak jest zakazany w przypadku uczulenia na nikiel a ja i tak sobie jem troszku:-p jem jak jem teraz i nie musze masci sterydowych uzywac, ale wprowadzenie nabialu i warzyw skonczy sie dramatem na twarzy, a dokladnie na policzkach.....

reklama
Dziewczyny ja się zamorduje chyba. Robiłam rtg i niestety mam zap. płuc. Dopiero skończyłam brać antybiotyk na ureaplazme. Potem zapalenie zatok i kolejny antybiotyk. A teraz to. Rycham okropnie. Do tego czuje cały czas że inf dróg moczowych jest-odkąd leczyliśmy ureaplazme.- cały czas to czuje a teraz jest gorzej. Pewnie wyląduje na kolejnym anybiotyku. Ryczeć mi się chce. Kiedy będe mogła działać. :no::wściekła/y: Jestem do du... bez kitu!!!!!!!!!!
chyba to znak że mam już zakonczyc starania bo ile można!!!!!!

Do góry