reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, ja po wizycie. Narazie przygotowań do transferu nie będzie. Mam wyleczyć bakterie. Dostałam antybiotyk na 6 dni, po skończeniu okresu. Potem powtorny posiew i z wynikami idę do lekarza między 1-3 dc. Mam się zjawić nawet jak będą bakterie, a podobno pewnie będą, tylko inne.
Jeśli będą, to być może zrobią mi transfer pod osłoną leków.
Zapisałam się na 11/13 maj, bo nie wiem kiedy dokładnie @przyjdzie.
Co do transferu żadnego embrioglue i zadrapania nie dostane, bo to pierwszy transfer, więc zakładają, że ze mną wszystko ok jest.

sykatynka - jak możesz, zapisz mnie na 11/13 maj, przygotowanie do crio, a samo crio może jeszcze w maju będzie.

reklama
Słuchajcie - uważacie ze powinnam sobie na next week wziac zwolnienie lekarskie czy jak ? Czy to zbędne patyczkowanie sie?
Bo jutro mam rodzinnego i on mi da jak bede chciała ale nie wiem czy nie przesadzam

Słuchajcie - uważacie ze powinnam sobie na next week wziac zwolnienie lekarskie czy jak ? Czy to zbędne patyczkowanie sie?
Bo jutro mam rodzinnego i on mi da jak bede chciała ale nie wiem czy nie przesadzam

hmm, ja wzięłam zwolnienie i w sumie też bym Ci doradzała.
Też zależy jak się czujesz i na ile bezstresowo masz w pracy.
Ja po punkcji i transferze czułam się fatalnie, kilka dni nie wstawałam z łóżka byłam tak osłabiona, no i bolało podbrzusze i żołądek.

Hederka - poki co czuje sie ok, jajnik tylko " buzuje" tak jakby mechanicznie ale to nie jest bol. Od punkcji miła sporo czasu była o 10.00 od trgo czasu brakalm o 13 dwa panadole i jest ok. Praca jak praca... Moge wymusić ze tylko siedze w biurze - nie przewidze kto co zepsuje i co zastane jsk przyjde ... Kumasz.
Z drugiej jednak strony nie wiem czy " chuchanie na zimne" nie jest lepsze .. A btw. jutro ide do tego rodzinnego - moge sobie zrobic krew co chce - co proponujecie ?

Emenems ja po transferze wzięłam dwa tyg L4 mimo że też mam pracę biurowa.. jak to napisałaś wolalam"chuchac na zimne" :) nie wiem czy to pomogło, ale ciąża na dzień dzisiejszy jest :))

reklama
hederka beta ładna dobrze rokuje, przyrost sprawdz i czekaj na usg a potem na kolejne....

emenems ja bym wzięła a potem w razie co przedłużyła na kolejny tydzień, jeśli to blastka to 6dpt będziesz wiedziała na czym stoisz:-)

Do góry