reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, ja po wizycie. Narazie przygotowań do transferu nie będzie. Mam wyleczyć bakterie. Dostałam antybiotyk na 6 dni, po skończeniu okresu. Potem powtorny posiew i z wynikami idę do lekarza między 1-3 dc. Mam się zjawić nawet jak będą bakterie, a podobno pewnie będą, tylko inne.
Jeśli będą, to być może zrobią mi transfer pod osłoną leków.
Zapisałam się na 11/13 maj, bo nie wiem kiedy dokładnie @przyjdzie.
Co do transferu żadnego embrioglue i zadrapania nie dostane, bo to pierwszy transfer, więc zakładają, że ze mną wszystko ok jest.

sykatynka - jak możesz, zapisz mnie na 11/13 maj, przygotowanie do crio, a samo crio może jeszcze w maju będzie.

reklama
Słuchajcie - uważacie ze powinnam sobie na next week wziac zwolnienie lekarskie czy jak ? Czy to zbędne patyczkowanie sie?
Bo jutro mam rodzinnego i on mi da jak bede chciała ale nie wiem czy nie przesadzam

Słuchajcie - uważacie ze powinnam sobie na next week wziac zwolnienie lekarskie czy jak ? Czy to zbędne patyczkowanie sie?
Bo jutro mam rodzinnego i on mi da jak bede chciała ale nie wiem czy nie przesadzam

hmm, ja wzięłam zwolnienie i w sumie też bym Ci doradzała.
Też zależy jak się czujesz i na ile bezstresowo masz w pracy.
Ja po punkcji i transferze czułam się fatalnie, kilka dni nie wstawałam z łóżka byłam tak osłabiona, no i bolało podbrzusze i żołądek.

Hederka - poki co czuje sie ok, jajnik tylko " buzuje" tak jakby mechanicznie ale to nie jest bol. Od punkcji miła sporo czasu była o 10.00 od trgo czasu brakalm o 13 dwa panadole i jest ok. Praca jak praca... Moge wymusić ze tylko siedze w biurze - nie przewidze kto co zepsuje i co zastane jsk przyjde ... Kumasz.
Z drugiej jednak strony nie wiem czy " chuchanie na zimne" nie jest lepsze .. A btw. jutro ide do tego rodzinnego - moge sobie zrobic krew co chce - co proponujecie ?

Emenems ja po transferze wzięłam dwa tyg L4 mimo że też mam pracę biurowa.. jak to napisałaś wolalam"chuchac na zimne" :) nie wiem czy to pomogło, ale ciąża na dzień dzisiejszy jest :))

reklama
hederka beta ładna dobrze rokuje, przyrost sprawdz i czekaj na usg a potem na kolejne....

emenems ja bym wzięła a potem w razie co przedłużyła na kolejny tydzień, jeśli to blastka to 6dpt będziesz wiedziała na czym stoisz:-)

Do góry