reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lin36 jestem z tobą, ja bete robiłam teraz 9dpt i robię następną 11dpt ale tez mam takie same obawy co ty, tylko że ty już dalej jesteś ode mnie i beta taka wysoka, wiec wizyta pęcherzykowa lada dzień:-)

reklama
Mizanka,to przykre,ale my tu wszystkie przechodzimy to samo,to tak jest,najważniejsze nie poddawać się i do celu dążyć, ja tez mialam chwile zwątpienia,stymulację mnie wykanczaly ostatnio hiperka i transfer przesunięty,ale dziś juz mogę Ci powiedzieć ze nie ważne porażki,ważne ze dziś jestem w ciąży!!! Tak jak inne dziewczyny na forum tez nie miały lekko.A p.doktora to zmienił,ja tak zrobilam.

Nie dziękuję by nie zapeszyć ......... wciąż nie mogę w to uwierzyć .....
Następna beta 9 dpt a później 14 , choć cały czas będę się bała by nie przestała wzrastać .....
I odebrałam dzisiejsze wyniki progesteronu 80 , więc nie wiem co oznacza , czy jest ok?

Lin mi sie bardzo dluzyla ciaza, ten ciagly lek, obawa i modlitwy o kazdy dzien, tydzien, miesiac. A teraz chcialabym, zeby Junior poczekal conajmniej do przyszlego czwartku ;) Wszyscy mowia, ze to stan blogoslawiony a ja przez swoj pesymizm wcale fajnie nie przeszlam tego czasu. Moze dlatego, ze zamiast typowych objawow ciazy czyli mdlosci, wymiotow, oslabienia, sennosci (nie mialam zadnych z nich) mialam bardziej niepokojace objawy - plamienia chyba do 16 czy 18 tc.

lin36 Ja nie tylko doktora zmieniłam ale i cała klinikę.W sobotę mam pierwszą wizytę w bocianie w Białymstoku.Zamierzam podchodzić do kolejnego transferu.Dokładnie nie wiem ile to bedzie kosztowało w tej klinice ale to nie ważne,aby efekty były.:tak:

Madziulka nwzajem, ktoś musi ciężarówy zapełnić jak kasik urodzi:-p

kasik a jak to jest z progesteronem, jak jest wysoki jak na 1 trymestr to dobrze czy źle bo ja mam 62, to tez mały nie jest, norm nie pamiętam ale tak pod 3 trymestr podchodzi, i jak z estradiolem, po co się go bada?

reklama
Kate dokladnie nie pamietam ale wysoki progesteron w ciazy chyba jest ok, w koncu po to bierzemy lutke. Progesteron ciezko zmierzyc bo jest wyrzucany skokowo i trzeba by bylo badac go kilka razy dziennie, zeby byl miarodajny. Estradiol zawsze mnie zastanawial po co jest badany na poczatku ciazy ale chyba wowczas lekarz decyduje czy i ile brac estrofemu.

Do góry