reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gdyby to tylko zależało od leków:zawstydzona/y: jest wiele rzeczy na które nie mamy wpływu. Nawet grypa może być dla dziecka bardzo groźna. A watpię żeby któraś z nas nie dbala o przewianie czy wychłodzenie. Jest plaga grypy i innych wirusów ktróe krążą w powietrzu. Do tego dochodzi genetyka i połączenie dwóch obcych komórek. Poronienie to nie tylko nieodpowiednie dokrwienie płodu. Nie zagłebiam się w ten temat bo wolę nie myślec o tym co złe by nie przyciągać złych emocji. Wierzę że wszytsko skończy się dobrze, że donoszę to dzieciątko i urodzi się zdrowe, tylko tak się staram myśleć:tak:

reklama
Szkrabek. 10-tka to zarodek z 10 blastometrami. Pozostale masz 8 blastometrow. 8 w trzeciej dobie jest ksiazkowr, 10 to zarodek szybki ale nadal bardzo dobry

jolka ja tam nie jestem za kupowaniem suplementów na allegro, równie dobrze możesz tam mieć cukier w tabletkach. Suplementy diety sprzedawanee w aptekach przechodzą testy, mniej niż leki ale to zawsze cos, wiec nie pomoge. Ja brałam koenzym q10 60mg 2tabl, do tego oeparol przepisowo 5tabl, lepiej było już ten olej lniny lykac:-D

Ja akurat kupowałam wszytskie suplementy na allegro, ale również np inofem gdzie w aptece koszt 55 zł za 30 saszetek a na allegro za 60 zł kupilam 60 saszetek. Wybieram sprzedawców z aptekami. Często kupuję z apteki olimpijskiej. Fembion natan tez kupiłam na allegro. Nie mówię tutaj o róznych sprzedawcach którrzy sprowadzają suplementy a Anglii czy z innego zakątka, ale z polskich aptek które na allegro robią promocję.
Jolka ja brałam konezym Q10 300 mg, mówią że jest słabo przyswajalny, że lepiej wiecej tabletek w mniejszej dawce ale co za tym idzie wiecej substancji towarzyszącyh każdej kapsułce. Ja bralam selen z wit E jedną tabletkę dziennie. DHEA 75 mg dziennie, olej lniany, witaminę C, wit D3 1000, prevenit intensiv, inofem,magnzez i chyba tyle:blink:
Przed stymulacją, w trakcie i po transferze przymusiłam sie do picia oleju lnianego, 2 łyżki stołowe dziennie. Teraz z powodu braku apetytu i delkiatnego doboru produktów już mi olej nie wchodzi:-p

lolitka200 - bardzo dziękuję za wyjaśnienie :) powiedział mi o tej 10-tce na końcu, w taki sposób, że jest owszem zarodek, ale lepiej się nie przywiązywać - tak wywnioskowałam ze słów "no i jest jeszcze 10-tka". Zresztą wczoraj inna embriolog powiedziała mi, że jeden jest słabszy i nie wiadomo co z niego wyjdzie, więc możlwie, że o ten chodziło... zresztą jest ich duuużo... niespodziewałam się.

kate_p7 jak już większość powiedziała - oczywiście, że się boisz, to naturalne i nie przejdzie. Dodatkowo my walczymy o te ciąże, i świadomie niektóre z Was przeżywały już nieszczęście - więc tym bardziej strach jest spotęgowany.
Ja w pierwszą ciążę zaszłam naturalnie i bałam się cały czas. Jak już zaczęłam czuć ruchy to codzienne ich liczenie było katorgą - bo jak sie nie ruszył wymaganą ilość razy na dobę to panikowałam... chciałam by się urodził jak najszybciej, bo myślałam, że wtedy już będę spokojna - jasne :dry:jak sie urodził to wtedy poczułam, że już niczego nie kontroluję - że jak był w brzuchu było łatwiej :-) tak więc od momentu poczęcia zaczynamy być matkami i niepokój o nasze dziecko już będzie nam towarzyszył do końca... taka jest prawda.
Mam tylko nadzieję, że znajdziesz też dużo czasu na radość i dasz się porozpieszczać w czasie ciąży - bo jak się maluch urodzi to trzeba zakasać rękawy i nie ma że boli czy spać się chce - teraz każdy patrzy na Ciebie, potem patrzy na dziecko :-) więc korzystaj z odmiennego stanu - już niedługo USG, mam nadzieję, że ukoi Ci nerwy przynajmniej na jakiś czas! :tak:

reklama
szkrabek o ile przetrwam do tego usg pęcherzykowego, teoretycznie to będzie 14dpt idę na kontrolę więc się zastanawiam czy już pęcherzyk będzie, już wybiegam w przyszłość a ja nawet nie wiem czy jest ok jeszcze tyle może się zmienić..

GizaS no apteki są bezpieczniejsze, ale w sumie i apteki tez sprzedają czasem badziew chociażby homeopatie:-D ja korzystam ziko online bo mają konkurencyjne ceny, ale nie raz widziałam jakies cudowne suplementy z mega dawkami np. koenzymu w sklepach leko-zielarskich no i zastanawiam się kto jakościowo przebadał te tableteczki że one faktycznie tyle tego w sobie mają:-p a DHEA można kupić bez recepty?

Do góry