reklama
lookator
Zaangażowana w BB
Fraxiparine - to też kiedyś miała moja Ż. GizaS mi przypomniała.
Nie wiem jak Clexane, ale te dwa pozostałe średnio płynnie się wbija w skórę.
Nie wiem jak Clexane, ale te dwa pozostałe średnio płynnie się wbija w skórę.
Ostatnia edycja:
kasik36
Fanka BB :)
Gizas tylko 200 lutki nie jest refundowana. Oczywiscie lekarz musi miec umowe z nfz, moj nie mial w swoim gabinecie prywatnym wiec placilam 100% ale w klinice mial i tam mialam recepty z refundacja.
kasik36
Ja mialam clexane i srednio 1-2 siniaki na 10 zastrzykow
lilka-1984 no tak ale my nie mroziliśmy, nie wyrzucaliśmy zarodków. Ale w przypadku wiary cala procedura jest grzechem ciężkim, bo są różne rodzaje grzechów. A co do dzieci z in vitro to zależy od księdza, na jakiego trafisz:-) chyba trafiłaś dobrze Mój M jest wierzący i mam mnóstwo znajomych we wspólnotach(nazwałabym ich sektami) i zdziwiła byś się jakie rzeczy ludzie robią, żeby "grzechu" nie było. Np. IUI ksiądz mówił ze jak się poprzytulają ze specjalną prezerwatywą a potem oddadzą , to będzie dobrze.
Kobitki, zapładniają komórki podczas ivf i tego samego dnia chcą je transferować, żeby było mniej złej ingerencji, a więcej ingerencji Boga. Albo ludzie robią tak jak my zapładniają po 2 komórki i mają 7 transferów zamiast jeden i konkretny...tak jak my:-( ale teraz będzie po mojemu:-)
sykatynka fragmin, clexane, mają inna substancje czynną ale zastrzyki działają identycznie. Acard, acesan jest ponoć mniej obciążający, ale to zależy jak tolerujesz aspirynę:-)
oczekująca to 3mam kciuki a ty masz transfer w poniedziałek czyli 12.01?
elleni dla mnie to tez powinno być rozgraniczenie Bóg jest wszędzie, a nie tylko w kościele aczkolwiek niby jedno z drugim powinno iść w parze.
Kobitki, zapładniają komórki podczas ivf i tego samego dnia chcą je transferować, żeby było mniej złej ingerencji, a więcej ingerencji Boga. Albo ludzie robią tak jak my zapładniają po 2 komórki i mają 7 transferów zamiast jeden i konkretny...tak jak my:-( ale teraz będzie po mojemu:-)
sykatynka fragmin, clexane, mają inna substancje czynną ale zastrzyki działają identycznie. Acard, acesan jest ponoć mniej obciążający, ale to zależy jak tolerujesz aspirynę:-)
oczekująca to 3mam kciuki a ty masz transfer w poniedziałek czyli 12.01?
elleni dla mnie to tez powinno być rozgraniczenie Bóg jest wszędzie, a nie tylko w kościele aczkolwiek niby jedno z drugim powinno iść w parze.
lookator
Zaangażowana w BB
No to wspólnymi siłami w burzy mózgów wypracowaliśmy spójną koncepcję etyczno - moralną dla IVF. :-)
Ja to kupuję !!!!
Tereska 10 - jeśli tu wrócisz rozważ sama to co zostało tutaj zapisane i podejdź do in vitro tak, jak będzie Ci wygodnie :-)
Jak widać - wszyscy staramy się IVF pogodzić z naszą indywidualną wiarą.
Ja to kupuję !!!!
Tereska 10 - jeśli tu wrócisz rozważ sama to co zostało tutaj zapisane i podejdź do in vitro tak, jak będzie Ci wygodnie :-)
Jak widać - wszyscy staramy się IVF pogodzić z naszą indywidualną wiarą.
Ostatnia edycja:
elleni
NIBY
ja "swoich" księży nie uświadamiam, że moje maluchy są po in vitro : co im do tego ????? zmieni to coś? ot tyle, ze będę miała pewnie problem z ochrzczeniem córy na wiosnę ....
Bóg wie i niech tak zostanie ;-)
Ostatnia edycja:
Lilu19
A propos leków do stymulacji . Pisała tu któraś z Was ,że stymulowała się samym puregonem . Czy naprawdę jest to możliwe?/?
Ja tez bylam stymulowana samym puregonem przez 6 dni po 150j i jeden dzien 75j , mialam 12 dojrzalym komorek
reklama
Podziel się: