Infinity nie ma to reguły np ja pierwszy transfer ze śnieżynki nie udany , drugi 2 zarodki jest pozytywny test ale po paru dniach spadek bety i okres. 3 z niby najsłabszym zarodkiem który jak sie okazuje ma ogromna sile walki i udowadnia ze najsłabszy jest czasami najsilniejszy
reklama
Dziewczyny czy możecie mi napisać czym się różni krótki protokół od długiego? Jak długo trwa długi protokół i w którym dniu cyklu się zaczyna? Mój ginekolog poinformował mnie, że czeka mnie długi protokół, zastanawiam się, co się z tym wiążę.
Majka201 nasz dok też tak mówił, że obecne wyniki nie nadają sie na iui w tej chwili widzi wskazanie do inv, ale tak jak pisałam amh mam dobre więc stwierdził ze możemy przez 3 miesiace przyjmować ten undestor tamifoxen i profertil i zobaczyć efekty po tym...jesli ich nie będzie co też jest niestety możliwe to inv...widząc nadzieje w oczach m zgodziliśmy się...poza tym powiedział że gdyby nie widział w tym szans to by nie oferował...wiec co mi pozostaje
Esiek
Fanka BB :)
Czesc dziewczyny,
Madzia76 a gdzie kupowalas w szczecinie leki? Ja w magnoli sprawdzalam tez Libre i inne ale w magnoli wyszlo najtaniej. Moze ty cos znalazlas lepszego?
Jestem z emkiem na nartach, myslalam ze wyjazd postawi mnie szybciej na nogi a jak na razie wszystko dzieje sie odwrotnie...wpierw cala droge myslalam o tym ze dzis zaczynalabym 11tc... potem jak szlismy na stok to zamiast sie cieszyc to ciagle mysle ze nie tak mialo byc, ze mialam byc w ciazy, nic nie robic, dbac o siebie i w gory przyjechac dopiero za rok juz z dzidzia.... ja jednak na nartach latam zamiast tego. Moj rozum wszystko odbiera na "nie"... i nic mnie nie cieszy. Mam nadzieje ze rano bedzie lepiej bo jak nie to szkod slow....
Madzia76 a gdzie kupowalas w szczecinie leki? Ja w magnoli sprawdzalam tez Libre i inne ale w magnoli wyszlo najtaniej. Moze ty cos znalazlas lepszego?
Jestem z emkiem na nartach, myslalam ze wyjazd postawi mnie szybciej na nogi a jak na razie wszystko dzieje sie odwrotnie...wpierw cala droge myslalam o tym ze dzis zaczynalabym 11tc... potem jak szlismy na stok to zamiast sie cieszyc to ciagle mysle ze nie tak mialo byc, ze mialam byc w ciazy, nic nie robic, dbac o siebie i w gory przyjechac dopiero za rok juz z dzidzia.... ja jednak na nartach latam zamiast tego. Moj rozum wszystko odbiera na "nie"... i nic mnie nie cieszy. Mam nadzieje ze rano bedzie lepiej bo jak nie to szkod slow....
esiek doskonale cię rozumiem , po poronienia maz zabrał mnie na Cypr i tam była dziewczyna mniej wiecej w tym tyg ciąży co ja bym była. Patrzyłam na jej brzuszek i robiło mi sie smutno. Jednak wzięłam sie w garść i nie pozwoliłam sama sobie na takie myślenie. A porażka tylko utwierdziła mnie w przekonaniu ze musze walczyć i nie mogę sie poddac. Staraj sie myślec ze to był by juz ten czy ten tydz tylko myśl co kiedy następna próba i ze bedzie dobrze! Wiem ,ze nie jest łatwo a strach nigdy nie przejdzie. Ja teraz boje sie jak cholera.
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Hejcia dziewczyny, nie bylo mnie troche i tyle stron do nadrobienia...
Jo.M. aha czyli odpowiedni dzien cyklu... to tez u mnie bedzie inaczej bo ja biore te anty wiec ani owu ani nic tam nie bedzie widoczne... to tak zrobie... zadzwonie i sie umowie... chociaz chce isc jeszcze do swojego gina do ktorego chodzilam tyle czasu moze mi zrobi za free.. a jak nie to zrobie w klinice i dam 500 zl... chyba nie bede miala wyjscia...
Bzibziok tak encorton jest na recepte...
Dziewczyny mam pytanko czyli tak :
APL p/c anty fosfo lipodowe to : wolne bialko s, antytrombina III, homocysteina, czynnik V leiden
ACA p/c kardiolipidowe to : koagulant toczniowy, p/c beta 2 glikoproteinie i JgG i IgM
Mam racje? tak sie to dzieli ?

Jo.M. aha czyli odpowiedni dzien cyklu... to tez u mnie bedzie inaczej bo ja biore te anty wiec ani owu ani nic tam nie bedzie widoczne... to tak zrobie... zadzwonie i sie umowie... chociaz chce isc jeszcze do swojego gina do ktorego chodzilam tyle czasu moze mi zrobi za free.. a jak nie to zrobie w klinice i dam 500 zl... chyba nie bede miala wyjscia...
Bzibziok tak encorton jest na recepte...
Dziewczyny mam pytanko czyli tak :
APL p/c anty fosfo lipodowe to : wolne bialko s, antytrombina III, homocysteina, czynnik V leiden
ACA p/c kardiolipidowe to : koagulant toczniowy, p/c beta 2 glikoproteinie i JgG i IgM
Mam racje? tak sie to dzieli ?
Ostatnia edycja:
_Infinity_ - oczywiście, że nie mam nic przeciwko, że wpisałaś się do kalendarza :-)Jeżeli pisałaś kiedy masz transfer, a ja Cię nie wpisałam do kalendarza do bardzo Cię przepraszam :-(
GizaS - powodzenia na jutrzejszej wizycie.
Kinga - trzymam kciuki za Twój jutrzejszy transfer, powodzenia.
Esiek - mam nadzieję, że jednak uda Ci się choć na chwilkę zapomnieć i się zrelaksować.Tego Ci życzę z całego ♥
STYCZEŃ:
15: GizaS - wizyta u endokrynologa
15: Kinga_1 - po udanym seksie
... transfer
16: Cyryjanka - USG pęcherzykowe
16: Józwa - wysoka beta
17: dorotav - wysoka beta
17: Niepokorna - wizyta + USG
17: Hope84 - scratching
20: genna - kolejna wizyta u immunologa
21: _Infinity_ - transfer blastusia
22: Zuzia2011 - USG serduszkowe
22: GizaS - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
23: martaczi - podglądamy maluszka
27: martaczi - badanie prenatalne
30: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
Madzia76 - punkcja
LUTY:
3: Lilia♥ - wizyta + wyniki M. To nasze być, albo nie być
Ja już po wizycie. Sama nie wiem co o tym myśleć. Wizyta trochę trwała. Dr powiedział, żeby wogóle można było podejść do in vitro to plemniki M w ruchu szybkim linearnym muszą być na poziomie 10%, a są 3%, nie wiem jak to się ma zwiększyć. Poza tym M musi zrobić badanie DNA plemników, który musi wyjść na poziomie 30%. Te badanie ona sam wykonuje w Krakowie. Jak wyniki będą blisko tych norm to można jeszcze podleczyć plemniki lekarstwami. Trochę jestem podłamana tymi informacjami. A co będzie jak wyniki będą dużo poza tymi normami… Jeżeli chodzi o mnie to pobrali mi posiewy do badań tzn. chlamydia, ureaplasma itp. Jeżeli chodzi o tarczyce to jak się dowiedział, że biorę euthyrox w dawce 75 poniedziałek-piątek, 100 sobota-niedziela to wręcz się zdenerwował i stwierdził, że nie było potrzeby do przyjmowania, aż tak dużych dawek. Jak zapytałam czy mam zmniejszyć to powiedział, że nie. Ale na jedno mi zwrócił uwagę jak już uda mi się zajść w ciąże to wiadomo, że TSH skacze do góry to zastanawiam się jakie wtedy będę przyjmowała dawki leków… Ja się chyba przeniosę do Novomedici, ponieważ w Provicie powiedzieli mi, że teoretycznie mogę zacząć stymulacje w czerwcu, ale obawiam się, że nagle może się okazać, że jest jakaś lista i moje rozpoczęcie stymulacji może się opóźnić. Jak wyniki będą na tyle dobre to jest szansa, że stymulację możemy rozpocząć już nie długo, ale bardzo się boję o wyniki mojego M :-(
GizaS - powodzenia na jutrzejszej wizycie.
Kinga - trzymam kciuki za Twój jutrzejszy transfer, powodzenia.
Esiek - mam nadzieję, że jednak uda Ci się choć na chwilkę zapomnieć i się zrelaksować.Tego Ci życzę z całego ♥
STYCZEŃ:
21: _Infinity_ - transfer blastusia
22: Zuzia2011 - USG serduszkowe
22: GizaS - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
23: martaczi - podglądamy maluszka
27: martaczi - badanie prenatalne
30: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
Madzia76 - punkcja
LUTY:
3: Lilia♥ - wizyta + wyniki M. To nasze być, albo nie być
Ja już po wizycie. Sama nie wiem co o tym myśleć. Wizyta trochę trwała. Dr powiedział, żeby wogóle można było podejść do in vitro to plemniki M w ruchu szybkim linearnym muszą być na poziomie 10%, a są 3%, nie wiem jak to się ma zwiększyć. Poza tym M musi zrobić badanie DNA plemników, który musi wyjść na poziomie 30%. Te badanie ona sam wykonuje w Krakowie. Jak wyniki będą blisko tych norm to można jeszcze podleczyć plemniki lekarstwami. Trochę jestem podłamana tymi informacjami. A co będzie jak wyniki będą dużo poza tymi normami… Jeżeli chodzi o mnie to pobrali mi posiewy do badań tzn. chlamydia, ureaplasma itp. Jeżeli chodzi o tarczyce to jak się dowiedział, że biorę euthyrox w dawce 75 poniedziałek-piątek, 100 sobota-niedziela to wręcz się zdenerwował i stwierdził, że nie było potrzeby do przyjmowania, aż tak dużych dawek. Jak zapytałam czy mam zmniejszyć to powiedział, że nie. Ale na jedno mi zwrócił uwagę jak już uda mi się zajść w ciąże to wiadomo, że TSH skacze do góry to zastanawiam się jakie wtedy będę przyjmowała dawki leków… Ja się chyba przeniosę do Novomedici, ponieważ w Provicie powiedzieli mi, że teoretycznie mogę zacząć stymulacje w czerwcu, ale obawiam się, że nagle może się okazać, że jest jakaś lista i moje rozpoczęcie stymulacji może się opóźnić. Jak wyniki będą na tyle dobre to jest szansa, że stymulację możemy rozpocząć już nie długo, ale bardzo się boję o wyniki mojego M :-(
Niepokorna
Fanka BB :)
Jogo - pytalas jak sie czuje wiec...piersi nie bola i brzuszek tez nie boli ale...niestety zaczely sie mdlosci i wymioty,nie tylko rano ale przez caly dzien... niestety wysoki progesteron przyczynil sie do arytmi serca co bardzo mnie niepokoi wiec nieprawda jest ze progesteronu nie mozna przedawkowac....
reklama
STYCZEŃ:
... transfer
18: mmm… - podglądanko