reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
mi mi - Ja byłam w Katowicach. Racja że z niemowlakami gorzej bo większość rodziców chce niemowlaki. Nie wiem jak to będzie , na tą chwilę myślę o in vitro a potem zobaczymy co się wydarzy. W każdym razie na szczęście jest jeszcze jakaś nadzieja jak nie tu to tam. Pozdrawiam

Ann - co się dzieje !!!!!!

mi mi - wiesz ja nie wiedziałam co powinnam robić co nie. Wychodziłam z założenia że przed in vitro chciałabym znaleść przyczynę niepowodzeń. I tak np byłam u polecanego przez Piaskę prof M. On zalecił encorton i szczepienia. Pierwszy rozwalił mi jelita (ale o to nie mam do niego pretensji bo u jednych są skutki uboczne u drugich nie) ale szczepienia tylko pogorszyły u mnie pierwotne badania i w trakcie dalszej edukacji na własną rękę wyszło mi, że w moim przypadku nie powinnam ich robić. A najgorsze jest to, że wspomniany prof szedł w zaparte... szczepienie, szczepienia i nic więcej... to tylko jeden z przykładów. Książkę bym mogła napisać o niekompetencji albo olewaniu lekarzy.Co do wlewów - myślałam o nich ale nie dość, że są kolosalnie drogie to jeszcze jak dla mnie jest to już mega ingerencja w organizm i nie mam odwagi. Po wszystkich problemach zdrowotnych wywołanych leczeniem niepłodności to mam stracha wielkiego.

Co do provity to czy Wy mówicie o dr Orlińskim jako immunologu? Bo uwierzyć nie mogę... Pytam bo jakiś rok temu byłam ostatnio u niego i chłop nie miał zielonego pojęcia o immunologii. Jak mówiłam co mi zlecił M i T z łodzi to tylko wybałuszał oczy...

zula to co wkoncu dobrego na te pc ??? szczepionki to balabym sie a immunoglobuliny w takim przypadku duzo trzeba wlewac czy jeden wlew pomaga ???
o dr Or nie mowie jako o immunologu bo tylko chc sie skonsultowac na temat biopsji endo czy by mi ja zrobil i maja tam poradnie genetyczna wiec chce zrobic w razie czego te bad na mutacje bo na 100% cos mi jest nie ma szans zeby takie ladne zarodki mi sie nie przyjely wiec chce porobic wszystko przed nastepna proba, a po tych wlewach tez trzeba skontrolowac pc czy nie ma sensu ?

reklama
tak sobie Was czytam kurcze nie wiadomo skąd takim dobrym ludziom przytrafia się tyle smutku bólu i rozczarowań :-( pomijając że wiele kocha zwierzęta to już dla mnie oznaka dobroci człowieka to jeszcze tak naturalnie mówicie o adopcji, czasami się nad tym zastanawiam czy odważyłabym się na taki krok i myślę, że gdybym musiała wreszcie zdecydować czy żyć bez dzieci czy adoptować i pomóc sobie i temu dziecku to na pewno bym się zdecydowała ale widzę że mój mąż jest zdecydowanie na nie tak mi to głupio pisać ale niestety tak jest :-(

Do góry