reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
jesli chodzi o zarodek to mialam 3 dniowy podany

a ostatnia @ byla 26 sierpnia to ta pomiedzy lekami bo na dlugi protokole po odstawieniu anty a na gonapeptylu zawsze jest @ znaczy sie taka slabsza ale jest a tak narazie cisza i mam nadzieje ze tak zostanie:!

mnie lekarz tłumaczył, że scratching polega za zadrapaniu endometrium i tym niby się jakiś delikatny stan zapalny wywołuje. To niby ma pomóc ale jak innym razem porozmawiałam tak poważnie z nim to powiedział, że naukowo udowodnione jest tylko, że pomaga embryo glue a te inne wspomagacze to nie jest to potwierdzone choć kliniki wg swoich statystyk twierdzą, że mają lpsze rezultaty po nacinaniu otoczki i scratchingu...

ja tam nie wiem, niby przed pierwszym crio powiedziałam sobie, że jak nie wyjdzie to zrobię scratching a teraz myślę, że nie zrobię:) strasznie to dużo pieniędzy wszystko kosztuje i nie wiem czy nie jest tak, że jak ma ciąża być to i tak będzie bez wszystkich dodatków...

kiki - ja też czekam na wyniki z zaciśniętymi piąstkami...

co do tsh to ja też spotkałam się z różnym opiniami... lekarze u których ja byłam mówili, że mam się starać z tsh poniżej 2,5 (wtedy miałam ok 1,5) dopiero tutaj dowiedziałam się, że inni lekarze twiedzą, że powinno być poniżej 1,5 a najlepiej bliskie 1... Sama nie wiem co o tym myśleć. W każdym bądź razie moje tsh wzrosło w pewnym momenci do 2,67 więc wyłudziłam euthyrox i biorę... przed ostatnim crio miałam 1,8

zula - Ja po tych wszystkich przejściach też dochodzę do wniosków że jak ma być to będzie tylko jak w klinice proponują jak nie scratching to hatching albo jeszcze inne cudo to człowiek się na to decyduje bo a nóż pomoże. I tak moje drogie właśnie działa marketing ale jak tu nie skorzystać skoro dla nas dzidzia jest najważniejsza////// ona - czyli jutro masz 10dpt 3dniowego zarodka , kurcze ja to bym jutro już poszła na bete :-) ///// kiki - co tam ?

reklama
Do góry