reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
jesli chodzi o zarodek to mialam 3 dniowy podany

a ostatnia @ byla 26 sierpnia to ta pomiedzy lekami bo na dlugi protokole po odstawieniu anty a na gonapeptylu zawsze jest @ znaczy sie taka slabsza ale jest a tak narazie cisza i mam nadzieje ze tak zostanie:!

mnie lekarz tłumaczył, że scratching polega za zadrapaniu endometrium i tym niby się jakiś delikatny stan zapalny wywołuje. To niby ma pomóc ale jak innym razem porozmawiałam tak poważnie z nim to powiedział, że naukowo udowodnione jest tylko, że pomaga embryo glue a te inne wspomagacze to nie jest to potwierdzone choć kliniki wg swoich statystyk twierdzą, że mają lpsze rezultaty po nacinaniu otoczki i scratchingu...

ja tam nie wiem, niby przed pierwszym crio powiedziałam sobie, że jak nie wyjdzie to zrobię scratching a teraz myślę, że nie zrobię:) strasznie to dużo pieniędzy wszystko kosztuje i nie wiem czy nie jest tak, że jak ma ciąża być to i tak będzie bez wszystkich dodatków...

kiki - ja też czekam na wyniki z zaciśniętymi piąstkami...

co do tsh to ja też spotkałam się z różnym opiniami... lekarze u których ja byłam mówili, że mam się starać z tsh poniżej 2,5 (wtedy miałam ok 1,5) dopiero tutaj dowiedziałam się, że inni lekarze twiedzą, że powinno być poniżej 1,5 a najlepiej bliskie 1... Sama nie wiem co o tym myśleć. W każdym bądź razie moje tsh wzrosło w pewnym momenci do 2,67 więc wyłudziłam euthyrox i biorę... przed ostatnim crio miałam 1,8

zula - Ja po tych wszystkich przejściach też dochodzę do wniosków że jak ma być to będzie tylko jak w klinice proponują jak nie scratching to hatching albo jeszcze inne cudo to człowiek się na to decyduje bo a nóż pomoże. I tak moje drogie właśnie działa marketing ale jak tu nie skorzystać skoro dla nas dzidzia jest najważniejsza////// ona - czyli jutro masz 10dpt 3dniowego zarodka , kurcze ja to bym jutro już poszła na bete :-) ///// kiki - co tam ?

reklama
Do góry