reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

inka dziękuję :) poczytam i zagłębię się w temat

Dorotka rozumiem ;) napisałam do Ciebie na priv.

Dużo się dzieje w najbliższych dniach :szok:;-)
Zaciskamy kciuki!

GRUDZIEŃ:
14: Nikaaa - wizyta i cudownie bijące serduszko:)!
14: 24magda09 - transfer:)!
14: annemarie - kontrola stymulacji
14: jeera86 - wizyta kontrolna
14: Edenlayn - USG
14: Hess - pick up
15: najki - criotransfer
16: Hess - konsultacja embriologiczna. Trzymamy mocno kciuki za zarodeczki!
16: Emenems - wizyta u lekarza rodzinnego
18: Edenlayn - wizyta kontrolna
21: DorotaMie - przepływy
21: Monika1988 - dwie tłuste krechy!:)
21: silvia84 - testowanie! &&&
22: DorotaMie - test genetyczny Nifty i przezierność karkowa
22:
pkati - wizyta kontrolna po pozytywnej becie
30:
kachna84 - wizyta kontrolna
30: Emenems - położna-akupunktura :)

annemarie - stymulacja-punkcja-transfer-ciąża!!!
yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe :)

STYCZEŃ:
05:
martka83 - wizyta u ginekologa/androloga
12: Edenlayn- wizyta kontrolna u położnej
13: Emenems - rozpakowywanko! szybko, bezboleśnie, siłami natury ;)))))
21: Edenlayn - termin w klinice i ustalanie terminu i planu porodu
jeera86 - początek stymulacji

reklama
Hess - trzymam kciuki :-) oby do środy :-)

Dorota - jak ten czas leci?! Ty już 10tc :-)

Pkati, zaneta - gratulacje :-) uważajcie na siebie. Jeżeli trzeba to odpoczywajcie jak najwięcej.

Emi - jak się czujesz?

Witam wszystkie nowe dziewczyny i życzę powodzenia.

U mnie na razie wszystko dobrze, nadal pracuje ale nie wiem jeszcze jak długo.

Anika11, Jeera86
Hej dziewczyny byłam w toalecie od rana juz 2 razy i narazie nic zero czyściusienko,az sie sama dziwie ( odpukać,odpukac,odpukać,)&&&&&
Dzisiaj jade do mamy z mezem na obiad jak tylko skoncze odrazu na kanapę i leze..chciałam isc do kosciola teraz ale niewiem czy lepiej sie faktycznie dIsiaj ruszac tez jak naj mniej
Dzieki dziewczyny za pomoc wczoraj zycze wam wszystkim miłej i SPOKOJNEJ NiEDZiELi sobie rowniez ;)

pkati Ty lepiej leż odpoczywaj niczym się nie denerwuj a wszystko będzie ok przede wszystkim żadnego kościła szczególnie w takie zimno ciepła herbatka i jakiś filmik ;) będzie dobrze kochana ja trzymam mocno kciuki za Ciebie ✊✊✊

Silvia czuję się dobrze.strasznie mi dokucza kręgosłup ale to raczej nie przez ciąże bo to na środku kręgosłupa. Ale do tego stopnia ze bol mnie budzi w nocy. W dzień jestem śpiąca jak nie wiem a w nocy się modlę żeby zasnąć. Tragedia :)

Tak tak Nikaa to na pewno pierwsze objawy ojojoj co to będzie dalej.... najważniejsze żeby maluszkowi było dobrze a mamusia da radę :p;)

aniołkowa mama idealny zarodek w 3 dobie to od 6 do 8 blastomerów (komórek). W przypadku 6 blastomerów to bardzo ładny wynik, bo zarodki nie rozwijają się liniowo. To znaczy, że za 2h gdyby spojrzał embriolog zarodek mógłby nadrobić i być 8 blastomerowy. Pytanie jeszcze jakiej klasy są, bo 6A będzie bardziej obiecujące niż 8C. Zarodki zaliczają skoki rozwojowe, ale są one zależne od tego po czyjej stronie jest problem. Jezeli problem jest po twojej stronie, to jest szansa, że DNA plemnika "poprawi" morfologie. Gdy problem jest po stronie męskiej, zarodki rozwijają się pięknie do 3 doby, a potem zwalniają - bo wtedy wchodzi genom zarodka. Genom jest zalezny od DNA obojga rodziców, do 3 doby zarodek rozwija się dzięki potencjałowi komórki. Wnioskuję zatem, że komórki są troszkę gorszej jakości, bo wolno się dzielą. Co może wynikać, z kiepskiej stymulacji, albo taka twoja uroda:-( Gdybyśmy wszyscy byli zdrowi, nie podchodzilibyśmy do ivf:-p In vitro jest dobrą diagnostyką naszych gamet, żadne inne badania nie są w stanie tego zbadać..

kate_p7 dziękuje bardzo za odpowiedz. Musiałam przeczytać ze 3 razy posta zanim to ogarnęłam :-) niestety nie powiedzieli mi jaka jest jakoś zarodków. Denerwuje sie czy z nimi wszystko ok :-(

reklama
Do góry