reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
zaneta, marzenie.. ja już gratuluję :)

No to anne i hess wszystkie trzy czekamy na małpiszona.. Wy bo na zastrzyki, a ja na DHEA, bo nie chciałam brać tego przed, żeby się nie rozregulowało.. a i tak sie rozregulowało :p

Znalazłam aartykuł w którym odpowiada embriolog może kogoś zainteresuje ten kkawałek :-)

Czy można określić czas zagnieżdżania się zarodków? Czy jest on różny dla zarodków o mniejszej liczbie komórek i blastocyst? Czy jest on różny dla zarodków „świeżych” i rozmrożonych?

Zazwyczaj do implantacji dochodzi po wykluciu się blastocysty, a więc między szóstą a siódmą dobą. O dokonanej implantacji świadczy pojawiająca się w krążeniu gonadotropina kosmówkowa (beta hCG). Nie ma różnicy przy transferze w trzeciej dobie i w piątej dobie czas implantacji jest ten sam jest to szósta, siódma doba od zapłodnienia. Czas implantacji, gdy pominie się okres spędzony przez zarodek w stanie zamrożenia, jest porównywalny dla zarodka „świeżego” oraz „mrożonego”

Dziewczyny i ja swoje odczekalam , staraliśmy sie z mężem prawie 3 lata , po 2 niespodziewana ciąża wtedy kiedy odpuściliśmy sobie , niestety nie udało sie ...po zle przeprowadzonym usunięciu 3 miesięcznej ciąży doszło do powikłań które mnie dyskwalifikują w normalnym poczęciu ... Dlatego tez od sierpnia jesteśmy w klinice , po stymulacji i podaniu przeterminowanych zastrzyków oczywiście hiperka pełna gęba musiałam swoje odczekać ... Oczywiście nie obeszło sie bez wyrywania sobie włosów z głowy ... Dzis juz jestem po ... Ale czy jest mi lepiej, lżej , łatwiej? Nie nie jest ... Dopóki nie zajdę w ciąże dopóty bedzie tez przeokrutny smutek i zmartwienie!
Każda z nas zasługuje na bobaska i trzmajmy sie tego , ze musi nam sie udać ... Jak nie teraz to pózniej !

Ja miałam punkcję w srode o 10 a we wtorek o 7 mnie obudził bol jak na miesiaczke mega mocny i minal po 20 minutach - to była implantacja

Missdior a Ty nie mialas jakiegos zastrzyku z HCG?? Mi kazali czekac 12 dni bo mialam zastrzyk wlasnie z HCG.. moze o to chodzi?? I na poczatku wydzielanego HCG jest malo...

reklama
Melduję się :baffled:
z nieco mieszanymi uczuciami...wyniki OK; estradiol 1293, progesteron 0,5, ale endo słabo przyrasta...coś koło 6,7.
Nigdy nie wciągałam żadnych "wspomagaczy" i na wizycie przed crio miałam minimum 8mm. A teraz popijałam winko, wcinałam orzechy brazylijskie i taka bieda...Więc zwiększono mi estrofem do 3x1 + acesan.
No i co do dodatkowych badań po wprowadzeniu ustawy...zabuliłam dzisiaj 350zł za ponowne badania na różyczkę, zapalenie wątroby, toxoplazmoze itp... :baffled: aha i jeszcze cytologia świeża.
Na transfer liczyłam w przyszły czwartek, ale ze względu na to że wyniku cytologi może jeszcze nie być (a bez tego transferu nie zrobią) planowany termin crio to wtorek za 2 tyg.
No i w sobotę jadę jeszcze raz na podglądanie endo..

Dziewczyny czekające na @ - może kąpiel gorąca? albo przytulanko? :>
W każdym razie kciuki, żeby małpa przylazła i nie robiła sobie jaj :angry:

wiecie co zastanawia mnie jeden fakt odnośnie nie przedłużenia ivf,jeśli i tym razem mi się uda zabrać zarodeczka i zobaczyć 2 kreseczki,to zostaną mi jeszcze 2 zarodki z refundacji,do czerwca ich nie zabiorę i powinno zostać mi jeszcze 3 ostatnie podejście czyli przez tych osłów niestety to przypadnie. Ciekawe czy zastanowili się nad tym,pewnie jest mnóstwo takich par co im się również udało ale do czerwca niewykorzystaja kolejnych zarodków a jeśli nie będzie ich stać na kolejne podejścia a nawet na przedłużenie mrozenia zarodków co wtedy?
Magda rozmawiałam dzisiaj o tym z lekarzem...TAK - jak nie zdążysz do czerwca 2016 pozostałe stymulacje przepadają. Jeśli będziesz miała zamrożone zarodki, to przez rok klinika przechowuje Ci je za darmo (przynajmniej tak jest w Invikcie) później Ty płacisz. Również Ty ponosisz koszt criotransferów... (ktoś się orientuje ile kosztuje crio?)
zanetaanna superowo!!!! kciuki mocno zaciśnięte i czekamy na pozytywną, wysoką betę!:)) :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry