reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam.

Kachna i Dorota gratulacje z okazji ciąży bliźniaczej życzę dużo zdrówka dla was i dbajcie o siebie.
Kochane z jednym dzieciaczkiem pod sercem wam tez bardzo gratuluje i zdrowia życzę.
Te co walczą piszę walczcie dalej bo warto cuda się zdarzają.

Kate ogromne gratulację z okazji porodu synusia na innym wątku również złożyłam zyczonka.

reklama
Dziewczyny czy myslicie, że skoro TSH spadło i to w ekspeesowym tempie, to moge odstawić euthyrox? Bo tak sobie nyślę, że tak szybko je zbiłam, to żebym zaraz w nadczynność nie wpadła..
Na wizytę u lekarza na razie nie mam szans, bo terminy odległe no i nie wiem..

Najki mysle ze powinnas brac dalej .. Ile czasu dokładnie minęło od zbicia? Ja kiedys miałam tsh 2,8 i brałam dwa tyg 0,25 i pozniej miesiac 0,5 i zbiłam na wynik 1 i taki mi został cały cZas ale
Biore 0,50 l-thyroxin do dIsiaj

najki, broń Boże nie odstawiaj. Wszystko Ci się może rozwalić przez to. Ciągnij do kiedy będziesz w ciąży i wtedy niech lekarz zadecyduje. Marzę o takim tsh :) U mnie z takiego tsh ostatnio w m-c spadło do 2,28.. i później nie chciało już spaść :( tylko rosło :(

Kate GRATULACJE kochana !!!! Może zabrzmie egoistycznie ale wracaj do Nad szybko:)
Dobrze gada, polać jej! ;))))

Ja odebrałam wyniki. Glukoza jedynie o jedną setną obniżona po godz. po obciążeniu. Androstendion ładny, insulina też dobrze. 17oh progesteron nie ma kurde, a w piątek wizyta.
Ale na piątek może będzie...
I jutro dowiem się na ile po m-cu spadło tsh...

najki - nie powinnaś absolutnie odstawiać leku. To, że spadło TSH to nie znaczy, że już takie będzie na 100%. Jak odstawisz może znowu wzrosnąć. Nich lekarz zadecyduje czy masz brać dłużej czy nie. Nie martw się, nie wpadniesz w niedoczynność. Poza tym nawet jak spadnie TSH do 1 czy ciut poniżej, to też dobrze na zachodzenie w ciążę.
Ja mimo iż wyniki mam od dawien dawna dobre, to już niestety ale Euthyrox będę brała pewnie dożywotnio. No ale to mój przypadek, ja miałam kieeeedyś przekroczone widełki TSH itd. więc to inna bajka.

Cześć Dziewczyny
Przekazałam wszystkie gratulacje i kwiaty :) naszej Kate. Pozdrawia wszystkich i jak wróci, opowie jak było. Ja nie zdradzam :)

@Edenlane Śliczny brzuszek! Ja jestem w drugim miesiącu i w piątek w teatrze przepuszczali mnie w kolejce w toalecie :) Uroki ciąży dubletowej:) Moje maleństwa są centymetrowe, a ja - jakby napuchnięta, wzdęta. Bardzo to dziwne.

Najki tak jak dziewczyny piszą nie odstawiaj eutyroxu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bez konsultacji z lekarzem masz tak małą dawke ze Ci nie powinien zaszkodzić :) Ja pomimo dobrych wyników biore nadal i nie zapowiada się żebym skończyła :):-)

reklama
Dzięki moje wy niezawodne kobiety! :-)
Grzecznie wzięłam lek i napisałam do doktorki zapytanie - także czekam na odp :)
Dorotka no będziesz rosła i rosła :-) Jak ja chciałabym już mieć brzucho i mieć te przywileje :zawstydzona/y:;-)
No i powtórzę się...jak też czas zapiernicza! masakra! dopiero co wspierałyśmy Cię w decyzji a potem uspokajałyśmy podczas wizyt w invimedzie...a teraz drugi miesiąc:szok: :)))
niebajko jak tam wczorajsza wizyta? przeoczyłam wpis?:>
martka a u Ciebie? jak sytuacja wygląda?

LISTOPAD:
19: emenems - weryfikacja łożyska
19: Hess - nowy start z nowym planem!:)))
20: Edenlayn - wizyta u położnej
20: DorotaMie - USG i dwa cudowne serduszka
23: emenems - kontrola u lekarza rodzinnego
23: annemarie - drapanko endo;)
23: pkati - kontrola przed crio
24: annemarie - wizyta kontrolna przed kolejnym podejściem
25: emenems - wizyta u położnej
25: zanetaanna - wizyta przed crio
26: stacy - wizyta kontrolna i kolejne spotkanie z maluszkiem
27: moniusia - konsultacja u Profesora
29: Edenlayn - badania prenatalne

GRUDZIEŃ: