reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

hmm szczerze mówiąc musiałam się wprowadzić w temat balonów i skórek i z przykrością muszę stwierdzić, że mam raczej to drugie :-( nic nie boli, a dzisiaj szykując się do pracy nawet zauważyłam, że właśnie dziwne, bo chyba nawet nie chcą wypełnić ładnie stanika :-:)-( na dodatek sikaniec rano nie pokazał nawet najjaśniejszej drugiej kreski, boję się :(:(:(

a Tobie gratuluję z całego serducha, zwłaszcza, że tak bardzo wpatrywałam się w Twój i mój test :) i wczoraj byłaś dla mnie wyznacznikiem dopóki nie odebrałam wyniku :):)

reklama
@martka Nie bój się. Wszystko jest dobrze i cudownie. Sikaniec słabo cokolwiek pokazuje w tym terminie. Zbadaj betę jutro. Ja też to zrobię. U mnie dubel jest...tfu tfu... więc do porównań dziel przez 2 ;)

martka dla mnie na tym teście nie było drugiej kreski:-p no i szczerze mówiąc przy becie z krwi 40, raczej nie miało prawa jej być. Bo testy wychodzą pozytywne od 25mU w moczu czyli we krwi musisz mieć minimum 100, żeby hcg wysyciło i mocz. Na początku hcg pojawia się we krwi a potem w moczu dopiero:-p Trzymaj się wyniku krwi a nie testu. Jutro będziesz miała bete ok. 60-90 i może wtedy wyjdzie test. Mi kreska wyszła dopiero przy 200 (9dpt) była wyraźna i czerwona:-p

OlaSzy chyba masz to samo co ja, małolat naciska na szyjkę i są kurczysz:-p ja zaczęłam 37tc wiec jeszcze pare dni i ciąża donoszona:-) U mnie tez główkowe przed 30tc, ale tętno zaczęło się obniżać dopiero pare dni temu, więc spokojnie. Pewnie szyjka się pięknie rozewrze troszkę przed terminem i będzie piękny i szybki poród:-p

Ja chyba już siare mam:eek: i nadwrażliwe brodawki szczypią bolą itp.. to normalne??

Dorota mi pasuje ta beta do bliżniaków, ale może tez być tak że taka twoja uroda albo po prostu kobitka. Ponoć baby generują większą bete niż chłopcy. Ja miałam dość wysoką bete a kropek był jeden. U Ciebie dwa, wiec obstawiam dwa kropki, ale dopiero usg prawde powie:tak:

Dorota mi pasuje ta beta do bliżniaków, ale może tez być tak że taka twoja uroda albo po prostu kobitka. Ponoć baby generują większą bete niż chłopcy. Ja miałam dość wysoką bete a kropek był jeden. U Ciebie dwa, wiec obstawiam dwa kropki, ale dopiero usg prawde powie:tak:

W 11. dniu po zapłodnieniu miałaś 46,6 i to była wysoka beta, ja w 12. dniu po zapłodnieniu beta 70 z ogonkiem. To możliwe żeby była 1 sztuka? Może po prostu dobrze się wgryzła i stąd te wyniki? Tak z rąsią na serduniu? Cóż, najwyżej będzie miła niespodzianka że jedno. Nie będę musiała leżeć w szpitalu od 6. miesiąca :)) Ale też jak będzie dwójka, to bluźnić nie mam prawa. Wolę 2 niż 0. Dottore zaprosił na USG dopiero za 12 dni.

Kochana, co to jest siara??? Cieszę się z twojej donoszonej jak nie wiem co. Bardzo!

Ostatnia edycja:
Martka, testem się nie przejmuj. wiarygodna jest tylko beta, a wczrajszy wynik wyraźnie daje znak, że się zadziało :) kciuki za przyrost!

Dorota, bardzo jestem ciekawa, ile Maluchów się u Ciebie wgryzło! zresztą, nieważne ile, ważne by było dobrze! i tego Ci życzę z całego serducha!!

Kate, no może już tak być z tą siarą... u mojej przyjaciółki pojawiła się na niedługo przed porodem... Organizm zaczyna się przestawiać na tryb "dziecko na zewnątrz" ;)

dziękuję za wsparcie , jesteście cudowne, tak naprawdę nie mam z kim o tym rozmawiać, bo w sumie nikt, oprócz przyjaciółki nie wie o transferze.

Podniosłyście mnie na duchu, od razu uśmiech na twarzy :-D

Dorota najlepiej jak 11 dpz było od 20 do nawet 100 bo zarodek może zaimplantować się wcześniej i beta może już być w 10dpt, ale to bardzo szybkie zarodki są :-p Bardzo rzadko się zdarza, żeby w 11dpz było powyżej 30, ale na innym forum widziąłm bete 68 (111dpz) i zarodek był jeden. Dodatkowo labolatorium ma swoje odczynniki, każdy z nich ma inny poziom błędu. Sam z siebie błąd pomiaru jest większy przy mniejszych wartościach. Zatem mierząc bete drugi raz mogłabyś mieć niższą, albo wyższą z tej samej próbki krwi. Przyrost może coś podpowie:-p czy są dwa człowieki czy jeden, moim zdaniem przy tej becie jest 50/50. Oba człowieki były ładne, ale tez jest możliwość, że jest jeden ale silny:-p No i dla śmiechu, dzieczyna od tamtej bety tez ma chłopca:-p a art. naukowe mówią że powinna być baba:-p

reklama
Do góry