reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hess ostatnio cały czas śpię i jem i tak w kółko.. kontroluje cukier czy cos się nie rozwija bo strasznie chce mi się słodyczy:eek: Z dwóch kanapeczek co 2h sa już cztery bo czuje paskudny głód :wściekła/y:Mam nadzieje, ze to ciąża i później wrócę do normalności..

lilka ja mam termin na 23.11 ale zobaczymy czy dotrwam w dwupaku. Na ciężarówki wchodzę, ale jakoś tam pusto..Kiedyś weselej tam było..:-p W ogóle jakoś mały brzuszek mam, ale nie wiem czy się przejmować, bo dziecko na usg ładny przyrost ma, no i wody w porządku.. A cały czas słyszę, ze mam mały brzuszek :wściekła/y:Nie wiem, może nie o brzuch chodzi tylko o to ze mam wyglądać jak słonica:-Dno i wszyscy ze wyglądam jak na 7miesiac. No fakt mało przytyłam, wody nie nabieram.. No ale na zakupy do marketu się nie nadaje już - przetestowane 3dni temu. Po paru godzinach chodzenia tak boli podbrzusze i kręgosłup, a to chyba normalne bo to 9miesiac? ale buty zawiązuje sama, jeszcze :-D

Dorota czekamy na wyniki;-)

martka pojedz po pracy, na rano będziesz miała wyniki bety.Ja bym chyba nie wytrzymała do jutra wieczorem:-p 3mam kciuki

reklama
anne miłej pracy:.-) oby było wszystko łatwe do ogarnięcia, chociaż u Ciebie nie wiem czy się da...:eek:

OlaSzy mój tez w 33tc było 2300-2400 z czego tydzień temu było 1800,wiec takie sobie te pomiary. No i ponoc po 33-34tc maja mała wartość diagnostyczną. Ważne żeby było w normach, nie za duże nie za małe. Tak jak dziewczyny piszą będzie ponad 3kg, to ładne zdrowe dziecko:-) a jakie ułożenie? główkowe?

niebajka a ty jak się czujesz? toż ty grrrubas byłas 4800:-p żarcik oczywiście. Ostatnio przez ciąże, gadamy ze znajomymi, kto kiedy się urodził i jeden ze znajomych dowiedział się że jest mega wcześniakiem :-DPo pijaku zadzwonił do matki się pytać, w którym tygodniu się urodził, no mega zdziwienie ze w 32tc:eek:A wszystkim mówił, że on chyba tylko o 2tygodnie wcześniejszy albo przenoszony :-D

kate_p7 - wydaje mi się, że wśród ludzi panuje taki stereotyp, że kobieta w ciąży powinna być jak kaszalot wielka, z brzuchem jak armata. A to się zmienia, kobiety o siebie dbają, ćwiczą, dobrze się odżywiają i często są laski z małym brzuchem. Wiadomo, że różnie bywa, kaszalot tez są, ale generalnie jak ja widzę ciężarówki, to są to super laski ;)

kate_p7 - wydaje mi się, że wśród ludzi panuje taki stereotyp, że kobieta w ciąży powinna być jak kaszalot wielka, z brzuchem jak armata. A to się zmienia, kobiety o siebie dbają, ćwiczą, dobrze się odżywiają i często są laski z małym brzuchem. Wiadomo, że różnie bywa, kaszalot tez są, ale generalnie jak ja widzę ciężarówki, to są to super laski ;)

I moja rodzina dokaldnie sie do tych zalicza hahahahah
Gruba w workowatej sukience rozmiaru XXL Z 30 kg nadwagi :)

Hess tez odnoszę wrażenie takie.. Jeszcze na początku ciąży, wszystkie stare baby mi gadały ze dziecko małe będzie bo jak się nie tyje... No ale od czego można tyć w pierwszym trymestrze.. Jak się odstawi piffko w weekendy to nawet człowiek chudnąć zacznie:-DA ja naprawdę chuda nie jestem bo teraz ważę 70kg - mówię to z dumą:-p na 168 cm to jest piękna waga w ciąży. Na karmienie tez:-p Ale się czepiają, że w ciąży to się tyje po 15 a rekordzistki po 25kg przytyły i gadaj z takimi... Na patologii same takie szczupłe mamusie leżały, nie szkielety tylko tu dupeczka, tam cyc. No ja mam teraz 75DD i jestem z siebie dumna..szkoda ze nie mogą już takei zostać na zawsze... :-(

Ja cyca jeszcze sie nie doczekałam ... Ehhh tak ale kazdy mi prawi mądrości ze 20 to przytyje i nic z tym nie zrobie hie hie hie ... Chyba nie nadrobie 10 kg w 10 tygodni ... :)

reklama
Do góry