reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
melissa to czy podawać 1 czy 2 zarodki zależy od wielu czynników: twojego wieku - do 35r.ż można podac maks. 2 zarodki, po 35r.ż maks. 3. Im młodsza jesteś tym prawopodobienstwo ze zaimplantuja się oba wzrasta.
Kolejna rzecz klasa zarodka, jeżeli są słabe podajemy 2 jeżeli bardzo dobre podaje się 1 ze względu na ryzyko ciąży mnogiej.
Ciąża mnoga to nie przelewki jest bardzo dużo powikłań. Przez jeden źle rozwijający się zarodek możesz stracić oba, nawet ten zdrowy no i poród przedwczesny.
Co do zarodków 5 dniowych : możesz mieć morule w tym dniu albo wczesna blastkę 1AA i ich prawdopodobieństwo implantacji wynosi 20-30% czyli jedna na 4 kobiety zajdzie w ciaze. Zaś zarodki 5AA to min. 60-70% na implantacje, czyli prawie każda kobieta będzie miała pozytywna betę. Dlatego podawać można dwa słabsze, ale już dwa dobre to raczej nie (dobre powyżej 3BB).

Ciąża mnoga to nie przelewki jest bardzo dużo powikłań. Przez jeden źle rozwijający się zarodek możesz stracić oba, nawet ten zdrowy no i poród przedwczesny.
.

Ale mnie Kate pocieszylas :(
Witajcie Dziewczyny Te nowe i te starsze staraczki i zaciazone :p Przepraszam ze nie odzywalam sie tyle czasu ale bylo u mnie krucho, prawie wyladowalabym w klinice z odwodnienia :( Na czas, umowilam sie u mojego nowego lekarza, tzn, wczesniej niz byla ustalona moja wizyta, bo nie mialam juz na nic sil :( Do toalety biegalam po 15x dziennie, wrecz w niej spedzalam caly dzien i pol nocy . Cokolwiek zjadlam czy wypilam ladowalo w toalecie . Przy tych upalach 40 st wypijalam zaledwie moze szklanke wody przez caly dzien nie mowiac ze nic nie bylam wstanie zjesc :( . Na szczescie lekarz przepisal mi czopki po ktorych w koncu moge jakos przezyc dzien , zjesc cos w koncu czy sie napic :) Te czopki powoduja ze nie ma sie odruchow wymiotnych , mdli co prawda ale jakos da sie wytrzymac. Tyle ze maja jedna WADE :( dziala jak srodek przeczyszczajacy. Pol ok pol godz od wziecia go z toalety wyjsc tez nie moge hihi przez z 15 min. , ale pozniej mam spokoj pol dnia bo moge go brac 2x dziennie tylko. wiec z dwojga zlego wole juz te czopki. Kochane bylam 3x w ciazy i powiem Wam ze nigdy nie przechodzilam tam zle poczatku , NIGDY tak mnie wymiotowalo i nie czulam sie tak zle,jak bylo teraz. Mialam juz mysli ze tego nie zniose :( Ale jak mowie , Dzieki Bogu jest dobrze teraz. Lekarz jak mnie badal (12.08) wszystko bylo ok . Pierwszy mial 9 a drugi 10mm I DWA BIJACE SERDUSZKA :) . W poniedzialek wedlug terminarzu kolejna wizyta.

Trzymam kciuki za jutrzejsze dziewczyny i pozytywne bety.

Ostatnia edycja:
Edenlayn znosisz tak źle, bo teraz masz bardzo wysoką bete, a to ona nakręca objawy ciążowe:-p więc około 10tc zacznie być troszkę lepiej, bo zacznie bhcg spadać a łożysko przejmuje funkcje:tak:.Podwójne szczęście, podwójna beta:-D

reklama
Dziekuje Kate . Ja juz marze aby ten miesiac minal bo niebawem zacznie sie rok szkolny i czas odwozenia mojej cory do szkoly a to sie wiaze jazda metrami. Czego teraz nienawidze . Staram sie nigdzie nie ruszac aby metra nie zabrudzic hihi. Te leki to mi zycie teraz uratowaly, moze nie bedzie tak zle teraz z nimi. I oby przetrwac te 4 tyg...

Do góry