reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dzień dobry:) ;-)

postanowiłam wziąć głęboki oddech i kilka dni "odpocząć od tematu"
Także trzymam mocniutko za Was kciuki i wrzucam kalendarz:

SIERPIEŃ:

13: Hess - wizyta w trakcie stymulacji + anestezjolog
13: agulla84 - podglądanie endo

14: emenems - połówkowe :)))
14: Bety72 - wizyta i ustalenie planu
14: inka26 - wizyta przed stymulacją
14: moniusia_ - wizyta w trakcie stymulacji + anestezjolog
17: Hess - wizyta w trakcie stymulacji
17: anika11 - wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
18: niebajka - wizyta kontrolna
18: stacy - wizyta kontrolna
18: Jessie - pierwsze usg :)
24: Edenlayn - spotkanie z bliźniakami :)
25: kate - spotkanie z maluszkiem :) (usg)

agulla84 - criotransfer
IngaPo - konsultacja w Bocianie
Tola32 - criotransfer

Dzisiejsze dziewczyny dajcie znać co tam słychać:> a jutro ile się dzieje?! wow :)))

Ostatnia edycja:
reklama
Hess trzymam kciuki:-) in vitro każdemu się w końcu udaje jedni są pospolici a inni są wyjątkowi tak jak ty i potrzebują więcej czasu:tak:

&&&&& za dzisiejsze solenizantki;-p

Ja miałam kiepskie sny dzisiaj, jakieś krwawienia mi się śniły... ehhh przezywam bo od pon jadę na urlop z psiapsiułą , a M z kaleką w domu siedzi. Jeden ma zagipsowany mózg a drugi nogę:-D ciężko będzie się pomieścić w naszym małym mieszkanku....na stałe rozłożone łózko, zajmie cały salon, wiec bedziem z M się gnieździć w sypialni 10mkw:-(
jeszcze tyć zaczęłam w oszałamiającym tępie, tak mi wychodzi 1kg na 2tyg, jakoś strasznie po wadze to widać:-( boje się ze ta waga się dopiero rozkreca. Z drugiej strony dziecko powinno na tydzień przybrać ok 200-300g czyli plus jakies wody to będzie z 300g -400g tylko u mnie jest 500g. Czy takie tycie jest normalne, mamuśki? czy potem może być więcej niż te 0,5kg na tydzień??

Tak w polskich tabelkach podają 0,5 kg na tydzien w drugim trymestrze u nas 300/400 gram wiec nie spinaj poslada jest ok

200/300 to w trzecim ew trymestrze w drugim nie cuduj .....:)

Emi no niby jest dobrze, tylko tak wystrzelila waga teraz nigdy w zyciu nie wazylam 65kg:szok: a ja średniego wzrostu jestem, wiec to dużo. Z drugiej strony jeżeli te pomiary wagi z usg sa poprawne to moje dziecko jakimś grubasem będzie:-p 3tyg temu wazyło 537g a powinno 300g, wiec może stąd te skoki? jeżeli je jak glupi to tyje i jego waga rośnie a nie moja :-)jak można sobie wszystko pięknie wytłumaczyć:-D

A jak wy cieżarówy się urlopujecie? opalacie się, kapiecie w jeziorach, rzeczkach itp? bo się zastanawiam czy mogę dupkę pomoczyć w jeziorku?

Emi no niby jest dobrze, tylko tak wystrzelila waga teraz nigdy w zyciu nie wazylam 65kg:szok: a ja średniego wzrostu jestem, wiec to dużo. Z drugiej strony jeżeli te pomiary wagi z usg sa poprawne to moje dziecko jakimś grubasem będzie:-p 3tyg temu wazyło 537g a powinno 300g, wiec może stąd te skoki? jeżeli je jak glupi to tyje i jego waga rośnie a nie moja :-)jak można sobie wszystko pięknie wytłumaczyć:-D

A jak wy cieżarówy się urlopujecie? opalacie się, kapiecie w jeziorach, rzeczkach itp? bo się zastanawiam czy mogę dupkę pomoczyć w jeziorku?

Kochana ale waga stała u ciebie długo bardzo .... Rob tez pomiary w pasie w obwodzie brzucha i biodrach bo sama waga to niemiarodajna - jak waga bedzie rosła sle np biodra wolniej to ok ale jak wszystko na raz to znaczy ze tez idzie nie tylko ciaza ale nadprogramowy tłuszcz :)
Wszystko do ogarniecia :)

P.s. Tez nigdy 65 nie ważyłam hahaahha dam ci znac jak dobije jakie to uczucie :)

P.s.2 !!! Wlasnie moje DZIEKCO sie obudziło :) chyba za długo siedzie przy kompie i on sie tak buntuje zebym troche wstała :)

Emi mój tez ma ADHD, jedynie mam spokój w aucie bo spi chyba cała drogę:tak: A z tym tłuszczem to albo świruje albo zaczynam bardziej obrastać, albo nogi puchną w sumie już za pare dni 3trym. Dobra tak czy siak damy rade, nie ma już odwrotu najwyżej będę pulchniutkim pączusiem :-p

Emi mój tez ma ADHD, jedynie mam spokój w aucie bo spi chyba cała drogę:tak: A z tym tłuszczem to albo świruje albo zaczynam bardziej obrastać, albo nogi puchną w sumie już za pare dni 3trym. Dobra tak czy siak damy rade, nie ma już odwrotu najwyżej będę pulchniutkim pączusiem :-p

Najwyzej :D
Spokojnie sie obserwuj xzy to opuchlizna czy tłuszcz czy ciaza - tylko spokoj nad uratuje heheh

MATKO:szok::szok::szok: jakie wy macie smieszne problemy;-):-D;-):-D cieszcie sie ze wszystko jest super dobrze i puknijcie sie w czolo:angry::angry::angry:

Wiem AnneMarie jak to brzmi podczas walki o serduszko ... To nie tak ze nie mamy większych problmow albo nie wiemy jak to było wczesniej - ale to aktualne tematy jak niedługo ceny pieluch i kolory kup :D

Tynbardziej po całej drodze jaka przeszłyśmy gadanie o tyciu ciążowym w koncu jest " problemem " :)

Sama zara zobaczysz !!!! Co nie ??

reklama
Ja przy moim malym Jasiu (teraz 1,86 i 15 lat ) jechalam z 15 kilo do szpitala dodatkowo. Po porodzie i stresie 3 dniowym w szpitalu wrocilam do domu o 10 kg lzejsza. Po poru nieprzespanych nocach pozostale 5 tez zniknelo. Dlatego nie rozumiem ,za bardzo o co lata. Ale to prawda,ze ze zaciazone maja inne problemy niz te ktore nie wiedza co i jak...:-):-):-)

Do góry