reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ale on nie rosnie wogole cały czas wszystko takie same i tylko spbie wmawiam se jakby cos miało sie stac e 2 trym to chyba bym poczuła ...
ImageUploadedByForum BabyBoom1439202716.471029.jpg
To z dzis z teraz bo na siłowni jestem
19tc

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1439202716.471029.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1439202716.471029.jpg
    35,4 KB · Wyświetleń: 88
moniusia wszystko jest bardzo dobrze, teraz jesteś w fazie wyciszania tzn. wprowadzają twoje jajniki w faze menopauzy czyli nie produkujesz już własnego prg i estr. Reszta hormonów jak LH, FSH tez pewnie jest nie produkowana i teraz zacznie się stymulacja, czyli podadzą Ci syntetyczne FSH i LH czyli menopur. Potem po pick -up'ie (po owulacji) zaczyna się szybki przyrost progesteronu i estradiolu który tez dostaniesz w tabletkach. Ja przy pierwszej stymulacji nie byłam dobrze wyciszona a nie można było dalej gonapeptylu brać samego i wynik był kiepski. Czyli jak nie ma prg i est to bardzo dobrze, bo to znaczy że stymulacja może się zacząć.

stacy miałam tak że odpuszczało jedno a za pare dni zaczynało się coś innego lepszego:-) Jak piersi przestały bolec to zaczęły siee mdłości, jak senność przeszła to bóle głowy. Kolejne coś pewnie się zaraz zacznie:-p Pozatym jeżeli objawy ustępują może to wynikać z spadku bhcg zaczyna ono spadac ok.10tc, bo łożysko powoli przejmuje funkcje stad w II trym. kobietki już czują się o niebo lepiej;-)No i jeszcze jedno jeżeli jest poronienie to spada bhcg, czyli zrób bhcg i sprawdź czy przyrasta jak rośnie to jest wszystko w porządku. Możesz iść do lekarza na usg jak się martwisz, ja ogólnie wychodziłam z założenia, ze jak krwi nie ma to jest dobrze. Jednak usg miałam dość często na początku jakoś w 8tc, 10tc i potem genetyczne w 14tc, no i cały czas co 4-6tyg.

emi, wierz kobieto, bo masz w co :p !!! Choć na pewno Ci trudno w to cały czas uwierzyć, nie dziwię się :) duży brzusio, duży ;) i że Tobie się chce... :p

kate, <3 - No fakt, bo w ten dzień był pierwszy dzień stymulacji, więc pewnie o to chodziło, żeby były takie wyniki :) no tak, no tak :D fakt :)

emi, wierz kobieto, bo masz w co :p !!! Choć na pewno Ci trudno w to cały czas uwierzyć, nie dziwię się :) duży brzusio, duży ;) i że Tobie się chce... :p

kate, <3 - No fakt, bo w ten dzień był pierwszy dzień stymulacji, więc pewnie o to chodziło, żeby były takie wyniki :) no tak, no tak :D fakt :)

Nie chce mi sie byc stara klumpa z wózkiem :D na pierwsze nic nie poradze a na drugie moge hahahahaah

reklama
Czesc kobitki,

dopisze sie troche do waszych objawow,badz ,zadnych objawow:-) Ja mam od dzisiaj klujace ,ciagnace bole brzucha z lewej strony.Nie bol mnie ciagle ale jak zaboli ,to jak porazenie pradem...staje deba.5 sekund pozniej przechodzi. Zaczynam sie juz naprawde bac,bo do dzisia tego nie mialam. Dobr wiesci ...pokusilo mnie na Bete(moja nawa psychterapia jak zaczynam za duzo myslec) i tak ,

Beta hCG 927
Progesteron-1905
Estradiol -419

21dpt.

Do góry