reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Sykatynko - wczoraj jak byłam na izbie to właśnie pytali mnie o te twardnienia brzucha. Dr powiedziała, że jak mniej niż 3 razy dziennie to nie ma paniki, jak częściej to coś może być na rzeczy. Więc na razie tym się nie martw. Obserwuj reakcje, napisz sobie na kartce kiedy ból się nasila i jak długo trwa, postaraj się też go opisać. Jeżeli (odpukać, TFU TFU TFU!) pojedziesz na izbę, uwierz mi, że zapomnisz o wszystkim bo będziesz tak zestresowana, tak to pokażesz karteczkę lekarzowi i on sam będzie wiedzieć o co pytać.
Tymczasem relaksuj się, myśl o wózkach, przewijakach i małych skarpeteczkach :-) postaraj się też zasnąć. Ja zauważyłam po sobie, że taka godzinka snu działa rewelacyjnie na bóle - zaraz przechodzą. Może i wpędziłam Cię teraz w lekką panikę, za co przepraszam, wiem, że teraz jesteśmy bardzo przewrażliwione, dlatego życzę Ci szybkiego powrotu do formy!

Kłujące się aktualnie dziewczyny - zobaczycie, że zaraz będzie po wszystkim, rachu ciachu punkcja, transfer i zaczniecie rosnąć!:-)

reklama
Sykatynko jeszcze jedno. Jak leżysz i nic Cię nie boli, to znaczy że najprawdopodobniej za Twoje dolegliwości możesz winić więzadła, macicę i całą resztę, która teraz się rozrasta. Stojąc działa grawitacja, uciskając wszystko od góry w dół. Stąd ten ból. Nie zdziw się jak jeszcze zacznie Ci dokuczać kręgosłup przy dłuższym staniu czy nawet siedzeniu na fotelu.

Okej, będę obserwować twardnienie... Wydaje mi się, że 3 razy dziennie raczej nie, czasem pod wieczór po całym dniu.... Ale np. Teraz jak mnie tak trochę cmi to nie jest twardy.... Leżę i się obserwuje... Jak coś to mam telefon do klientki mojego męża która pracuje na ip i jest ginekologiem, to będę ja męczyć... Jak mi nie przejdzie za parę godzin

Olaszy no właśnie boli mnie właściwie tylko po jakimś wysiłku. Dzisiaj było to poszukiwanie spodni ciazowych w centrum handlowym :) jak leżę jest super :)
Dziękuję ci bardzo kochana za wsparcie i podpowiedzi :) może nie przejmowalabym się tak bardzo gdyby nie to ze jutro muszę wyjechać, ale będę na siebie chuchac :)

Maaadzia nie liczy się ilość, a jakość! Wystarczy, że jeden z tego grona będzie mocnym, silnym i rozwiniętym, który zamieszka w Twoim brzuchu. Dlatego nie załamuj się, nie stresuj. Ile dni jeszcze masz brać zastrzyki? Jeszcze wiele może się zmienić, magią naszego organizmu jest to, że.. jest on nieprzewidywalny.

Sykatynko, nie masz co mi się tłumaczyć. Sama jutro jadę do moich rodziców na weekend (miałam jechać w zeszły weekend, ale był Sunrise i ogólnie nie czułam się najlepiej i tylko męczyłabym się w tym Kołobrzegu), dlatego też odpuściłam sobie zgrywanie bohaterki i zawitałam w nocy na izbie przyjęć. Lepiej mieć pewność, niż później żałować. Zbyt długa drogę przeszłyśmy, żeby teraz ignorować sygnały od naszego ciała. Lepiej sprawdzić, zapytać się czy czasami odpocząć.
Znalazłaś spodnie ciążowe? Ja kupiłam sobie trzy pary w H&M (bo była promocja:zawstydzona/y:) i bardzo, ale to baaaardzo chwalę sobie ten pas. Ah.. chyba i po ciąży będę w nich chodzić:-D

Olaszy właśnie do hm w końcu trafiłam, z promki nie było mojego rozmiaru, kupiłam i tak dwie pary :) czarne i dżinsy, są fajne bo mają obcisłe nogawki a w brzuszku luz :) masz rację, nie będę nic ignorować, poleże jeszcze i jak coś to biorę się za telefon :)

reklama
Do góry