reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Moniś ja robię na stojąco i nie powiem żeby to nie bolało. Ten menopur nie boli, ale gona bardzo przeważnie. nie wiem czy można na siedząco, nie próbowałam. A masz jeszcze jakies niekorzystne objawy? bo ja jestem mega nieskoncentrowana, wszystko gubie, upuszczam, zapominam plącze sie ogólnie :tak: i na początku miałam potworne uderzenia gorąca (w momencie włosy mokre) i raz okropną migrene, poza tym da się wytrzymać - tzn trzeba wytrzymac :)

reklama
Anika - Ja tez ampułke dziennie. najpierw przyjelam sztuk 13 (bo jedna stłukłam) i teraz kolejna dawka - wieczorem 9 zastrzyk sobie zapodam, jutro wizyta kontrolna. a ty kiedy masz kontrole??

Jessie będzie dobrze! nie stresuj siebie i kropka :no:
moniusia ja robiłam raz na stojąco, raz na siedząco..myślę, że to nie ma znaczenia :) fakt, że siedząc łatwiej złapać fałdkę sadełka ;-)
Tosia gonapeptyl zaczęłam brać 24.06 i do 14.07 brałam go co drugi dzień, później od 15 do 20 lipca codziennie. 10.07 doszedł mi menopur w dwce 150 jednostek i brałam go do 19.07. 22 lipca miałam punkcję a 27 transfer :)

Dziewczyny, wypróbujcie dzisiaj inną pozycję - gwarantuję Wam, że ją pokochacie. Na półleżąco/półsiedząco. Połóżcie się na łóżku, pod plecy poduszeczki, żeby nie być za nisko i nie napinać mięśni brzucha (łatwiej też uginać kolana, wtedy zrobią Wam się małe fałdki na brzuchu, które szybko chwycicie) i BACH! Jako największa panikara tego forum (mdleje przy pobraniu krwi, na które trzeba mnie siłą zanosić, w szpitalu negocjowałam z pielęgniarkami stawkę za "nie zrobienie zastrzyku", a przeciwbólowe tylko w tabletkach albo do kroplówki, nigdy w dupe:-D) sama dawałam sobie zastrzyki.

anika i jak wrażenia po spotkaniu z dr Połaciem? :-)

Najki - jak to wyglada czy dr decyduje który zarodeczek włożyć czy ty z mezem wybierałas? ile dają 1 czy dwa? czyli czekasz cierpliwie...

O rany dziewczyny ja nawet się nigdy nie zastanawiałam czy na siedząco czy na stojąco :p ale mi teraz żaden zastrzyk nie jest straszny, kluje sie już 14 tydzień i udaje mi się robić coraz mniej siniakow :p
Dzisiaj coś mnie brzuchol cmi, położyłam się i mam nadzieję że przejdzie.... Martwi mnie to :( no i jak ja mam się nie martwić?

Sykatynko będę brutalna. Robiłaś dzisiaj dwójeczkę? Zjadłaś wczoraj na noc coś ciężkostrawnego? A może na śniadanie zjadłaś coś co nie posmakowało kropkowi? Ból brzucha w naszym przypadku może oznaczać milion rzeczy. Sama po sobie zauważyłam, że Marysia nie lubi jak piję sok pomarańczowy z kartonu, robi się nadaktywna i zaczyna mnie boleć brzuch (jakby się zbierało na wymioty). Więc leż, weź sobie książkę, napij się wody i przejdzie;-) a jak nie - to kontakt z lekarzem.

reklama
Bo ty Sykatynka jesteś odważna dziewczynka :-D
Ja tylko na stojąco, byle szybko minęlo. choć przed pierwszym, wstyd sie przyznać - popłakałam się, chyba z żalu że w ogóle do tego doszło.. ale potem pogodziłam się z losem;-) To może weź nospe? nie wiem na jakim jesteś etapie i czy można ale może można..

Do góry