ja wiem tylko, ze trzeba pic duzo wody...dzisiaj kupiłam koenzym i od jutra zaczynam go brac :-) nic o specjalnych dietach nie słyszalam...dziewczyny z innego forum nie stosowały zadnej specjalnej dietki i sie im udało...wiec nie wiem czy to ma jakis wiekszy wplyw na pozytywny wynik
reklama
BetaBeta- jestem po transferze i czekam na rezultat, będę testować 24.06 i oby się udało!!!. Osobiście trzymam za NAS wszystkie kciuki i w duchu się modlę... Kochana mam nadzieję, że tym razem transfer będzie u Ciebie szczęśliwy!!!
Koleżanki niedawno zaciążone proszę napiszcie czy przed testowankiem miałyście już jakieś choćby malutkie objawy , a potem beta to potwierdziła ???
Koleżanki niedawno zaciążone proszę napiszcie czy przed testowankiem miałyście już jakieś choćby malutkie objawy , a potem beta to potwierdziła ???
aaa i co do tej diety i co robić, a czego nie to próbowałam "wycisnąć" z mojego Doktorka, ale on uparcie twierdził, że nie ma takich rzeczy- poza lekami, które dostałam- które mogłyby pomóc. Żadna dieta, żadne lenistwo- wybłagałam 2 dni L4 po transferze . I może rzeczywiście nie ma co się nakręcać, ale na 100% nie wolno nic dźwigać i powiedział żeby przez te 2 tygodnie w miarę możliwości powstrzymać się od przytulanek.
Isia, w takim razie czekam z niecierpliwością na Twoją wizytę. Daj znać koniecznie
Ja w sumie jakbym się uparła to też w lipcu mogłabym już jechać z wynikami, ale teraz nie ma mojego gina żeby zrobił mi wymazy, a poza tym lipiec mam w ciągłych rozjazdach i nie chcę robić nic na wariata ;-)
A właśnie... Pewnie to pisałyście setki razy, ale czy któraś z Was mogłaby tak orientacyjnie podać nazwy leków jakie są potrzebne do całej procedury i w jakich ilościach (mniej więcej) się je przyjmuje? Począwszy od wyciszania (to są chyba zwykłe anty?). Chciałabym poszperać i przekalkulować ceny. Często jeżdżę do Czech i ponoć tam można taniej co nie co kupić ;-)
Ja w sumie jakbym się uparła to też w lipcu mogłabym już jechać z wynikami, ale teraz nie ma mojego gina żeby zrobił mi wymazy, a poza tym lipiec mam w ciągłych rozjazdach i nie chcę robić nic na wariata ;-)
A właśnie... Pewnie to pisałyście setki razy, ale czy któraś z Was mogłaby tak orientacyjnie podać nazwy leków jakie są potrzebne do całej procedury i w jakich ilościach (mniej więcej) się je przyjmuje? Począwszy od wyciszania (to są chyba zwykłe anty?). Chciałabym poszperać i przekalkulować ceny. Często jeżdżę do Czech i ponoć tam można taniej co nie co kupić ;-)
szarlotka80
Fanka BB :)
iniiia ja nie wytrzymałam do bety 12 dnia i 8 dpt zrobiłam zwykły test ciążowy i wyszły dwie krechy, to dość wcześnie akurat, ale jedyny objaw jaki miałam co raczej wydawało mi się że nic z tego to z 7 na 8 dzień w nocy miałam bardzo silne skurcze, takie jak na @ i serio myślałam że d... będzie....a tu surprise....później miałam jeszcze ze dwa razy tak silne skurcze że już myślałam że poronienie będzie....Ale dzidzia jest...mi się chyba tak macica rozciągała.....
Balbi_nka ja miałam długi protokół i na wyciszenie brałam antykoncepcyjne Marvelon....potem leki do stymulacji Gonapeptyl....kurcze pierniczy mi się...potem na pęknięcie Ovitrelle.dziewczyny z pewnością pomogą ...a po punkcji Fragmin w zastrzykach, Luteina dopochwowo,estrofem , encorton 10, femibion.....chyba tyle...jakbym się pomyliła to dziewczyny skorygują....Tylko każda klinika inne leki preferuje....
Balbi_nka ja miałam długi protokół i na wyciszenie brałam antykoncepcyjne Marvelon....potem leki do stymulacji Gonapeptyl....kurcze pierniczy mi się...potem na pęknięcie Ovitrelle.dziewczyny z pewnością pomogą ...a po punkcji Fragmin w zastrzykach, Luteina dopochwowo,estrofem , encorton 10, femibion.....chyba tyle...jakbym się pomyliła to dziewczyny skorygują....Tylko każda klinika inne leki preferuje....
No widzisz, ja jeszcze zielona jestem w temacie leków - co, ile i kiedy
Pewnie jak pójdę już z wynikami na wizytę to wszystkiego się dowiem. Ale nic nie poradzę, że chciałabym wszystko już teraz wiedzieć i przygotować się psychicznie i finansowo na to wszystko. Echhhhh
Pewnie jak pójdę już z wynikami na wizytę to wszystkiego się dowiem. Ale nic nie poradzę, że chciałabym wszystko już teraz wiedzieć i przygotować się psychicznie i finansowo na to wszystko. Echhhhh
to jest zupełnie normalne...ja tez na poczatku taka byłam , ze wszystko sprawdzałam i chciałam wiedziec...z tego co ja sie dowiedziałam to na leki trzeba miec przygotowane około 2 tys, kolejne 2 tys wyszła nas badania bo robilismy wszytskie prywatnie.
A tak z innej beczki to jestem troche przeziebiona a czekaja mnie badania do anestazjologa i teraz sie boje ze znowu cos wyjdzie nie tak i bedzie wszystko przesuniete a tego bym chyba nie przezyła...dziewczyny czy jesli OB , morfologia i takie tam wyjda mi dziwne ze wzg na przeziebienie to moga przerwac przygotowania??
A tak z innej beczki to jestem troche przeziebiona a czekaja mnie badania do anestazjologa i teraz sie boje ze znowu cos wyjdzie nie tak i bedzie wszystko przesuniete a tego bym chyba nie przezyła...dziewczyny czy jesli OB , morfologia i takie tam wyjda mi dziwne ze wzg na przeziebienie to moga przerwac przygotowania??
reklama
Asiiek, dzięki wielkie. Uspokoiłaś mnie z tymi lekami. Nie wiem czemu ubzdurałam sobie, że będzie to koszt rzędu ok. 4 tyś. Badania już wszystkie praktycznie mam. No i ciekawa jestem co w InviMedzie mają na myśli "pakiet - 6500zł". Nam jeszcze pewnie przyjdzie koszt ICSI/IMSI, ale jak się zmieścimy w 10 000zł to będę bardzo szczęśliwa ;-)
Podziel się: