reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

kobity.... jeszcze raz napisze...

transfer 2, 3 lub 5 dniowy zalezy od:
- ilosci posiadanych zarodkow
- ich jakosci
- doswiadczenia kliniki

jak jest wiele zarodkow i sa ladne to sie trzyma do 5 doby coby wybrac najlepsze. jak ma sie np 3 zarodki to zaden madry lekarz nie bedzie trzymal do 5 doby bo nie ma po co... jak sa 2 zarodki to trzeba transferowac w 2 dobie bo nie ma zadnego sensu trzymac do 3 doby itd.....ciaze sa troche czestsze z 5 doby ale tylko dlatego ze sa wlasnie wybrane najlepsze zarodki (jak masz 10 w 2giej dobie to waidomo ze ciezko wyczuc ktory z nich jest najsilniejszy). nie oznacza to ze z 3 doby nie moze byc dobrze - moze tylko troszke ciezej jest wybrac te najlepsze....

no i dochodzi czynniki doswiadczenia kliniki - Novum akurat preferuje 3 dobe i juz (choc tez robia 5 dobowe).

czasem nawet jak jest duzo zarodkow nie trzyma sie ich do 5 doby zeby miec wiecej mrozakow (bo duzo zdycha miezy 3 doba a 5).... roznie rozni pacjenci chca

dlugo by pisac.....

Ostatnia edycja:
reklama
super wynik Kochana:-)zatem trzymam teraz mocno kciuki i przesylam wiruski ciazowe:-)

ptencer...napisz co robilas po transferze. lezalas, oszczedzalas sie, ja mam urop ale bym pojechala do rodzinki nad morze, plaza i tp. tylko nie wiem czy lepiej w domu nie zostac, nie lazic, no i np clexane powinno byc w lodowce?, czy moge zabrac 4 w torbe i sobie na 4 dni wyjechac?

...aaaa i jeszcze przypomnialo mi sie......zaszlam dzis do apteki w ktorej czesto sa jakies promocje i zapytalam o duphaston - bede go brala pewnie jak za I podejciem od dnia punkcji.... i cena atrakcyjna 28 zl...ale jak zobaczylam to pudelko to sie rozni kolorem.....odpowiedziano mi w aptece ze dlatego iz jest tak ze leki sa produkowane np w Grecji no i w pl przepakowywane, wkladana jest ulotka z pl jezykiem i w te opakowania malo kolorowe z pl opisem, pudelko w tym wypadku biale w czarne napisy...slyszalyscie o czyms takim...hm.....to chyba tak samo dobre co?

lena

ja nie wiem... pewnie dobre. sprawdz po prostu czy jest w skladzie progesteron i czy 10mg (bo chyba tyle dupek ma w 1 tabletce). jak jest to znaczy ze dobre

lena31
ja taka sama sytuacje mialam z lekiem yasmin, opakowanie bylo biale z czarnym napisem i roznilo sie tym ze bylo tansze niz to orginalne a sklad byl ten sam miesiac temu tak mialam wiec jak lolitka mowila sprawdz sklad i dawke i jak sie bedzie zgadzac to nie ma co przeplacac juz i tak tyle sie wydaje na te leki ze ja tez kupilam ten yasmin co byl tanszy

lolitka
ja cie chyba dzis zamecze mam jeszcze jedno pytanie do ciebie: a koenzym Q10 i wapno moge zazywac po transferze ??????????

Ostatnia edycja:
ptencer...napisz co robilas po transferze. lezalas, oszczedzalas sie, ja mam urop ale bym pojechala do rodzinki nad morze, plaza i tp. tylko nie wiem czy lepiej w domu nie zostac, nie lazic, no i np clexane powinno byc w lodowce?, czy moge zabrac 4 w torbe i sobie na 4 dni wyjechac?
wiesz, nic z tych rzeczy-> nie lezalam w sumie wcale, tuz po transferze poszlismy na obiad i do kina. Pozniej zylam normalnie, wrecz stresujaco, bo mialam sesje egzaminacyjna. Owszem, nie nosilam ciezkich zakupow, ale nic pozy tym. Co do lekow to ja mialam 6 dni po punkcji zastrzyk Depaceptyl , ktory niby pomaga przy implantacji i codziennie 2x3 Utrogestan i tak do 12 tygodnia.

reklama
Jutro transfer, strach mnie dopada czy z zarodkami wszystko ok, chyba tam później zadzwonię. Musze jakoś się przygotować do tego transferu? Musze być na czczo? W mojej klinice jest tak ze oni każą zostać na jedna noc i leżeć.

Do góry