reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kate - biorąc pod uwagę to, w jaki sposób załatwiła sprawę - na Facebooku, przed wszystkimi swoimi i jego znajomymi, to nie jest to super osoba.... Ja ją poznałam i fajnie nam się gadalo, ale tym zachowaniem trochę skreslila swoje szanse. My z m chcemy jakoś tam z nią zachować kontakt bo w koncu to dziecko to nasza bratanica, ale z drugiej strony nie chce robić nic przeciwko szwagrowi... Mam tylko nadzieję że ta obecna dziewczyna mu to jakoś wybaczy, w końcu go kocha i oczekuje jego dziecka, w takiej sytuacji można więcej wybaczyć...

reklama
sykatynka dla dobra szwagra ja bym z nią nie utrzymywała bliskich kontaktów. Jak on będzie brał małą na weekendy to przy okazji cos zorganizujcie. A tak to może wyciągać od was informacje na temat jego majątku osobistego oraz jego przyszłej żony gdzie jeżdżą na wakacje, jaki samochód mają itp... A jak wezmą ślub to ona ma w obowiązku utrzymanie męża oraz w większym stopniu dziecka(swojego) jeżeli będzie lepiej zarabiać, nawet jeżeli jest rozdzielność majątkowa. Gdy nie ma rozdzielności jest jeszcze gorzej.

Podejrzewam że ze względu na sytuację ślubu nie wezmą.... Bo on i tak ma już alimenty, sytuacja jest ogólnie trudna.... Jak na razie m dostał tylko od niego smsa ze powiedział jej i żyje... Mam nadzieję że oznacza to, że będzie dobrze.... Nie, bliskie kontakty z nią nie wchodzą w grę, ale ona mieszka parę domów dalej więc nie chcemy głupiej sytuacji gdzie spotkamy się na ulicy i będziemy udawać obcych....

Niebajko - w sprawie tarczycy (sama się leczę, wiec co nieco wiem), lekarz mi mówił, że przy staraniach zejść MIN do 2,5, ale pożądany wynik to 1.5 (najbezpieczniejszy), każde kolejne 0,5 od 2,5 to większe zagrożenie, że ciąża się nie utrzyma we wczesnym stadium. A jak już się uda, to najlepiej powtórzyć wynik w 8 tc, bo ciąża też wpływa na tarczycę. Ja sama zeszłam do 1,9 przed transferem, a jak byłam na badaniach w 10 tc, to już było 2,8 i oczywiście zwiększenie euthyroxu do 100:sorry:
Dlatego jak możesz, skontaktuj się z lekarzem w celu zwiększenia dawki, może telefonicznie udzielić Ci informacji. Mój endo zrobił mi ściągę, abym sama sobie regulowała dawkę w zależności od wyniku.

witam :)!!!!!!!
poczytuje was od czasu do czasu ale mam starsznie napiety grafik.... i niemam kiedy wejsc na forum :( postaram sie teraz to nadrobic
wczoraj wizyta u dr. Kunickiego po histeroskopi ktora odbyla sie 17.06 wszystko dobrze zadnych zrostow, polipow itd, zrobiono mi rowniez scratching endometrium :) wczoraj na wizycie standard najpierw USG wszystko okey brak torbieli, luteina na wywolanie miesiaczki od 2dc estrofem 2x1 , 14.07 wizyta i przygotowanie do transferu :) transfer mrozonego zarodka koło 20.07 :)!

sykatynka czyli kontakty odpowiednie do sytuacji:-p powiem Ci że nie odpowiedzialny ten twój szwagier bo dziecko kosztuje. My z M chcemy żeby żadnemu nie brakowało więc nie myślimy o drugim dziecku.
Co do ślubu dobrze robi, ja wzięłam i żałuje wydawało mi się że przecież nikt nie może położyć łapy na moim majątku rodzinnym bo przecież jest mój a tu zonk...Jest ciężko ale mój M stara się bardzo wszystkich zrozumieć i jakoś ten swój bałagan poukładać, więc jest nadzieja.

reklama
Łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! SUPER!:-):-):-)
Niebajko - gratuluję! Bardzo mocno, mocno, mocno! ale się cieszę - jak głupia:-)

Umów się do endokrynologa i dzień przed wizytą wykonaj raz jeszcze badania na tarczycę (zestaw 3 badań, TSH i jakieś L3, L4) lepiej dmuchać na zimne, chociaż znam takie, które całą ciążę przechodziły z wynikiem 10 (TSH) i nic się nie stało. więc też nie martw się na zapas

Do góry