reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzięki Andromeda,
Lutkę dopochwowo mogę zwiększyć już dzisiaj, ale lutki podjęzykowej zostało mi 5 tabletek po 50 mg (lekarz mi nie przepisywał, zalecali brać tylko tę dopochwową), mam jeszcze jedno opakowanie duphastonu ale nie wiem jaka to dawka i ile go brać....

reklama
Dobra, jakoś do wtorku dociągnę :D
Najwyżej na ostatni dzień jeszcze zwiększę dawkę dpochwowej....

Sykatynka duphastonu nigdy nie brałam, to nie pomogę:-(

Byłam dziś na poczcie wysłać kartę wyborcza, w czasie pierwszej tury wyjechaliśmy z miasta i nie moglibyśmy zagłosować, więc złożyliśmy wniosek o głosowanie korespondencyjne, by nie robić problemów tym razem głosowaliśmy z M. tak samo. Jak powiedziałam M. że byłam na poczcie, to spytał tylko "czy wolno szłaś?" . Rozbawił mnie tym:)

Ostatnia edycja:
Calineczkaa - gratuluję Synusia!:) niech zdrowo rośnie
sykatynka - również ogromne gratulacje !

No ja tez .... Strasznie sie boje bede 4 tygodnie po transferze widac bedzie serduszko ?? Powinno ??

Przy okazji wycieczka do ikei :) bo to 180 km wiec znowu wyprawa na cały dzien :)

Ale mam stresa.... Ani razu nie byłam u lekarza od czasu transferu...

No ja tez .... Strasznie sie boje bede 4 tygodnie po transferze widac bedzie serduszko ?? Powinno ??

Przy okazji wycieczka do ikei :) bo to 180 km wiec znowu wyprawa na cały dzien :)

Ale mam stresa.... Ani razu nie byłam u lekarza od czasu transferu...
My tez przedwczoraj zaliczylismy ikea(ikee??? ) fajnie,bo nareszcie troche odparowalam,:-Ddzisiaj niestety znowu:baffled::baffled::baffled:

Dla Emenemesesmesa :-):-):-) i wszystkich innych ciezarowek

5 tydzień ciąży -6 tydzień ciąży

To czas formowania się narządów, embrion ma już około 1 cm. Przyszła mama może odczuwać pierwsze oznaki ciąży – w ciągu dnia staje się senna, bardziej zmęczona, częściej korzysta z toalety, piersi są obrzmiałe, bolące. Może też dostrzec zwiększenie apetytu i pierwsze „jedzeniowe zachcianki”. Jednak może także przytrafić się spadek lub wręcz brak apetytu.

7 tydzień ciąży - 8 tydzień ciąży
To czas na pierwsza wizytę u ginekologa. To moment, w którym ginekolog w badaniu usg potwierdzi ciążę, wyznaczy jej wiek oraz sprawdzi umiejscowienie. Prawdopodobnie na usg przyszli rodzice zobaczą bijące serduszko. Maluszek rośnie aż milimetr dziennie i w ósmym tygodniu ciązy ma już wielkość fasoli. Natomiast pod koniec 2 miesiąca ciąży osiągnie wielkość 3,5 cm. Mamę mogą zacząć prześladować poranne mdłości i zgaga. Ze względu na powiększanie się macicy może odczuć także lekkie bóle lub skurcze w podbrzuszu. Jednoczesnie to okres pierwszych badań, część z nich przyszła mama będzie musiała wykonywać cyklicznie aż do zakończenia ciąży.
322388_3652%207tc.jpg
wielkość dziecka 7 tydzień ciąży

reklama
Do góry