reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzięki Andromeda,
Lutkę dopochwowo mogę zwiększyć już dzisiaj, ale lutki podjęzykowej zostało mi 5 tabletek po 50 mg (lekarz mi nie przepisywał, zalecali brać tylko tę dopochwową), mam jeszcze jedno opakowanie duphastonu ale nie wiem jaka to dawka i ile go brać....

reklama
Dobra, jakoś do wtorku dociągnę :D
Najwyżej na ostatni dzień jeszcze zwiększę dawkę dpochwowej....

Sykatynka duphastonu nigdy nie brałam, to nie pomogę:-(

Byłam dziś na poczcie wysłać kartę wyborcza, w czasie pierwszej tury wyjechaliśmy z miasta i nie moglibyśmy zagłosować, więc złożyliśmy wniosek o głosowanie korespondencyjne, by nie robić problemów tym razem głosowaliśmy z M. tak samo. Jak powiedziałam M. że byłam na poczcie, to spytał tylko "czy wolno szłaś?" . Rozbawił mnie tym:)

Ostatnia edycja:
Calineczkaa - gratuluję Synusia!:) niech zdrowo rośnie
sykatynka - również ogromne gratulacje !

No ja tez .... Strasznie sie boje bede 4 tygodnie po transferze widac bedzie serduszko ?? Powinno ??

Przy okazji wycieczka do ikei :) bo to 180 km wiec znowu wyprawa na cały dzien :)

Ale mam stresa.... Ani razu nie byłam u lekarza od czasu transferu...

No ja tez .... Strasznie sie boje bede 4 tygodnie po transferze widac bedzie serduszko ?? Powinno ??

Przy okazji wycieczka do ikei :) bo to 180 km wiec znowu wyprawa na cały dzien :)

Ale mam stresa.... Ani razu nie byłam u lekarza od czasu transferu...
My tez przedwczoraj zaliczylismy ikea(ikee??? ) fajnie,bo nareszcie troche odparowalam,:-Ddzisiaj niestety znowu:baffled::baffled::baffled:

Dla Emenemesesmesa :-):-):-) i wszystkich innych ciezarowek

5 tydzień ciąży -6 tydzień ciąży

To czas formowania się narządów, embrion ma już około 1 cm. Przyszła mama może odczuwać pierwsze oznaki ciąży – w ciągu dnia staje się senna, bardziej zmęczona, częściej korzysta z toalety, piersi są obrzmiałe, bolące. Może też dostrzec zwiększenie apetytu i pierwsze „jedzeniowe zachcianki”. Jednak może także przytrafić się spadek lub wręcz brak apetytu.

7 tydzień ciąży - 8 tydzień ciąży
To czas na pierwsza wizytę u ginekologa. To moment, w którym ginekolog w badaniu usg potwierdzi ciążę, wyznaczy jej wiek oraz sprawdzi umiejscowienie. Prawdopodobnie na usg przyszli rodzice zobaczą bijące serduszko. Maluszek rośnie aż milimetr dziennie i w ósmym tygodniu ciązy ma już wielkość fasoli. Natomiast pod koniec 2 miesiąca ciąży osiągnie wielkość 3,5 cm. Mamę mogą zacząć prześladować poranne mdłości i zgaga. Ze względu na powiększanie się macicy może odczuć także lekkie bóle lub skurcze w podbrzuszu. Jednoczesnie to okres pierwszych badań, część z nich przyszła mama będzie musiała wykonywać cyklicznie aż do zakończenia ciąży.
322388_3652%207tc.jpg
wielkość dziecka 7 tydzień ciąży

reklama
Do góry