reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hess - zmiksuje ci takiego drina bez alkoholu ze normalnie bedzie grozić przedwczesnym porodem hahahah

Sham - prosze o krotka historie twoich starań :)

reklama
sykatynka - dobrze, mecz mnie, hihi. Soki piłam przed dieta, a teraz już nie. A kompot mogę?

Emenems - no to dawaj, czekam na drinka bez %, jak chlać to na umór :p

bubu przestań sobie coś wkręcać, tak naprawdę tylko 5% ma problem z nawracającymi poronieniami. Ogólnie problem z immunologią ma zaledwie kilka procent kobiet, z czego nie ma potwierdzających artykułów naukowych potwierdzających tę skuteczność. Są za to badania potwierdzające szkodliwość clexanu oraz podejrzenia osteoporozy u noworodków przez ten cudowny lek, a niby nie przechodzi przez łożysko, ale zwiększa poziom wapnia we krwi który wędruje już do dziecka. Po następne encorton: dużo większa masa urodzeniowa u dzieci, Aspiryna na razie to lek "cud" zobaczymy na jak długo... Obecnie potwierdzili szkodliwość na płód paracetamolu, niby najbezpieczniejszy lek w ciąży, dużo by pisać..
Poza tym w przypadku stran naturalnych mówi się o roku"bezowocnych" starań,myslisz że wtedy nie dochodzi do zapłodnienia? ależ dochodzi, tylko z nie każdego zarodka będzie ciąża i z nie każdej ciąży będzie zdrowe dziecko. Część zarodków nie rozwinie się do stadium w którym będzie mogło się zaimplantować, cześć będzie wadliwa i macica je odrzuci. Czekaj na swój czas, po 1 nie wiadomo ile z tych zarodków doszło do blastocysty i ile z nich było w stadium gotowym do implantacji. Ja miałam 3 zarodki wszystkie 8B w 3 dobie, cały czas rozwijały się poprawnie, ale do blastocysty doszedł tylko 1, miałam jeden transfer a inaczej miałabym 3. Zajście w ciąze po in vitro to nie taka prosta sprawa. A jakie zarodki oni Ci podawali przez te 5 transferów?

Emenems 5 lat starań, 4 pełne podejścia za nami - nie doszło nigdy do implantacji - do 5 doby dotrwały 2-3 zarodki ( w każdej próbie)
u męża słabe nasienie, u mnie podwyższone tsh i skurcze po transferze ( bolący brzuch ) reszta podobno w normie ( ale planuje jeszcze raz proobić badania aby to sparwdzic)

sham ale teraz chyba zmieniliście klinikę? wiec będzie dobrze:tak:Ale fakt "ciekawy" z was przypadek.A coś zmienili Ci nowi lekarze?

Sham - dzieki, u mnie 5 lat starań jedno poronienie masa cykli stymulowanych 3 nieudane IUI jutro pierwszy transfer. Maz zdrowy ja niby tez :/
Zycze daleszych owocnych starań!!!

Hess :
R ImageUploadedByForum BabyBoom1429814845.012278.jpg

A to moje teraz :
ImageUploadedByForum BabyBoom1429814871.329543.jpg
Kocyk tv i drin :)
Maz obok hehe męczymy the following serial.

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1429814845.012278.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1429814845.012278.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 52
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1429814871.329543.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1429814871.329543.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 71
reklama
Hess - śliczny fartuch!!!
A piłaś ten alk ? Morderca :D hahHa
U mnie ostatnie podrygi - jeszcze steka zjem krwistego dzis i na tym koniec surowizny przynajmniej na dwa tygodnie .... Oby na dluzej

Do góry