reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

cześć wszystkim,
dziewczyny byłam wczoraj na wizycie 14dpt czyli wizyta weryfikacyjna beta 0,1 wiec znow nic, ale o tym wiedzialam poprostu musialam jechac zakąnczyc cykl... mam jeszcze dwa mrozaki 1BB, ogolnie moim planem bylo odpuscic teraz i zaczekac....jednak lekarz czyli dr N szybko postawil mnie do pionu ze nie ma na co czekac i przygotowywac sie do crio w tym cyklu jeszcze....co bedzie zalecil mi od 2dc brac 2x1 estrofem...i miedzy 8-10dc przyjechac na wizyte....jako ze juz 8dpt beta byla ujemna to zadzwonilam i zapisalam sie do doktora Kunickiego za poleceniem innych dziewczyn z forum...i myslalam sobie ze skoro mialam dwa nieudane razy to dr Kunicki zleci mi histeroskopie lub skaleczenie endo....
i teraz mam problem bo niby ulozylo sie tak ze u dr.kunickiego bede 9dnia cyklu....ale w sumie przygotowanie juz bedzie rozpoczete a chyba biorac estrofem dr. K nie zleci mi w 10dc histeroskopi lub skaleczenia eno...
niewiem co robic czy zaczac przygotowania do transferu czy niebrac estrofemu i zaczekac na kolejny cykl....przypomne tylko ze umnie jest problem z okresem.....bez wywołania go niedostane...
poraddzcie cos...

reklama
Zimno jak zimno :) fakt śnieg pol roku ale u mnie ( środkowa Norwegia) jest mega sucho i zima jest piekna i nie tak uciążliwa jak w Gdańsku... Wieczne pluchy wiatry i ta wilgotność...
Tutaj jest ekstra :D jak jest -10 to ide szukać kurtki do -10 chodze w grubej bluzie hehehe

U nas dziwny system ale duzo rzeczy jest refundowanych jak no dojazd do mojej kliniki zawsze mam zwrot za kilometry a np zwolnienia tylko rodzinny wypisuje obohetnie u jakiego sie było specjalisty to i tak fo rodzinnego po pspier ( dzis maz był u naszego wzial mi Zwilnienie do konca przyszłego tygodnia :))

Zapimnialalm o tych wózkach z dziećmi :D zgadza sie hehehe

Zobacz załącznik 682243

Pierwszy śnieg widok z kuchni :)

Zobacz załącznik 682244
I sobota z łopata :D hahaha pojechaliśmy do centrum do miasta 50 km obok i jak wrocilismy to nie mogliśmy zjechać :)
Było -12, jak mowie, gruba bluza
To z drugiej strony domu - w tle dom prawdziwej chińskiej rodziny z Chin co prowadzą prawdziwa chińska restauracje u nas:)

Zobacz załącznik 682245

A na wiosne i jesien mamy takie wschody i zachody - nie wie o co kaman ale sa mega cudne i czasami tak czerwono ze az ma die wrażenie ze cos sie pali.
Zobacz załącznik 682246

No i zima raz jeszcze bo piekna jest - to pod moja piekarnia Zobacz załącznik 682247

I pod Domem Zobacz załącznik 682248
Tam po prawej widac zaśnieżony grill w ogrodku- to moj !!:D hahaha
Juz was nie mecze Norwegia :) ale po prostu lubie swój mały swiat -zeby tak jesCze jakis " mały smrodek " mi sie tu pałętał po tym ogrodku.....ehhhh
Oj pięknie u Ciebie. Smrodek też się pojawi :-) i wtedy się zacznie \:-D

Cześć kochane, dzisiaj już lepiej u mnie z humorem i uwaga, wstawiam pierwsze moje zdjęcie, w końcu doczekalam się ze moja magnolia zakwitla po trzech latach :)

Załączniki

• 1429257746707.jpg
    1429257746707.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 45
Emenems , Missidor - trzymam za Wasze wizyty kciuki!

Daria - nie odpuszczaj. Jeżeli się zatrzymasz na chwilę zaczniesz myśleć, analizować, szacować kolejne szanse i popadniesz w depresję! Ja też miałam zawsze problem z okresem - jak go nie wywołałam luteiną to spokojnie po 45-90 dniach przychodził (taki leniwy), o owulacji nie ma co myśleć, w dodatku PCO, hashimoto (tarczyca). Mówili, że ja jestem beznadziejnym przypadkiem, a jak widać po becie - jednak się udało. Więc wierzę, że i Tobie się uda. 1BB to świetne zarodeczki, zobaczysz jak piękne dzieci się z nich urodzą. Pozytywne nastawienie, dużo siły i uśmiechu. Bez stresu. Mam przesłać kolejną paczuszkę, tym razem z fluidkami ciążowymi? :)

sisi nie ma co się łamać tylko brać do roboty, bo czas leci. Rezerwa sama z siebie nic nie znaczy, jeżeli jesteś młoda a rezerwa niska, to cóż trzeba już starać się o dziecko bo później z dużym prawdopodobieństwem może go nie być. Kobiety z rezerwą poniżej 1 zachodzą w ciąże, więc u Ciebie po prostu trzeba się pospieszyć i nie zwlekać. Jeżeli masz powyżej 35 lat, to rezerwa adekwatna do wieku, ale popatrz na inne staraczki są i takie co mają 38 lat i się udało. Uszy do góry, cycki do przodu i do roboty.

Dariaa jeden cykl zakończył się ciążą biochemiczną więc kunicki nie wypisze Ci skierowania na histero ani zadrapanie endo. Mnie prowadzi kunicki, jestem teraz po 3 transferze, i nie było mowy o histero ani o zadrapaniu endo. Z jednej strony chcesz zmienić klinikę więc dobrze żeby się pospieszyc z crio, bo nie wiesz ile będziesz czekać w Novum, czy gdziekolwiek żeby czas Ci się nie skończył. Poza tym zarodki są słabe, (sama swojego czasu marzyłam o blastocyście, więc i tak jest dobrze u Ciebie). Teoretycznie tylko 37,5% blasocyst 1/2 są zdrowe genetycznie, to i tak więcej niż pwoodzenie cyklu ivf, ale i tak na tyle mało że prawdopodobieństwo sukcesu jest dopiero po 3 transferze, więc może dr N ma racje trzeba czekać na odpowiedni zarodek.

A total of 56.7% of blastocysts were aneuploid. One-half of the grade 5/6 blastocysts were euploid, compared with only 37.5% of embryos graded 1/2, suggesting an effect of aneuploidy on blastocyst development
The relationship between blastocyst morphology, chromosomal abnormality, and embryo gender. - PubMed - NCBI
.

Bety dziekuje :)

Sykatynka - ale piękny kolor tej magnolii ! Cierpliwość popłaca widac :)
Dobrze ze humor lepszy, mozna sobie pozwolić na gorszy ale jeden dzien :D juz masz go za soba!

OlaSzy - dziekuje a co do Darii sie z toba zgadzam w 200%

Kate - dzieki za artykuł , Lubie porzadna literaturę a nie info z jakbycpiekna.pl heheh

[FONT=&quot]Olaszy może masz i [/FONT]racje…ale z drugiej strony dużo osob mowi ze jestem mloda i mam czas żeby poszukać przyczyny niepowodzeń….w maju skoncze 23 lata ….ale z drugiej strony ja w sumie wiem ze moim problemem jest PCO, z tarczyca wszystko okey , mam IO no i podwyższone androgeny. W szpitalu po wszystkich badaniach na oddziale endokrynologii na wypisie napisano ze wykluczają Hashimoto, niedoczynność i nadczynność tarczycu, za to ze mam PCO plus zespol hiperandroegenizacji czynnościowej z powodu androgenow….a wlasnie boje się ze się zatrzymam i będę dumac co i jak i dlaczego…. Na pewno skupiłam się na diecie dla IO chociaż nadwagi niemam zadnej…waze 54kg przy wzroście 165…. Ale cóż zmobilizowałam się i będę jadla zgodnie z IO.

Kate_p7 jeśli chodzi o zmiane kliniki niestety novum odpada niema tam miejsc już… a drugim pomysłem jest bialystok…ale jest pod znakiem zapytania ponieważ mój facet wyjezdza teraz od 1 czerwca w delegacje do poznania i będzie rzadko w domu a jak już to będzie to weekend…. Wiec boje się ze niedam rady pogodzić takich oedleglosci z praca meza…wiec może zostanie do końca invicta??? Tylko po prostu zmiana lekarza….z dr.N na dr.K….?. Mam wizyte 28 kwietnia będzie to mój 10dc…. Może dr K ma lepsza wiedze i ręke ze tak powiem…pamiętam jak robil mi punkcje…wszedł do pokoju i mowi do mnie „ale pani mlodziutka myślałem ze pomylili się na karcie w dacie urodzenia „J mowie ze nie wszystko się zgadza….

Enemems do usług:-)

OlaSzy ani ty nie jesteś beznadziejnym przypadkiem, ani dariaa, poszperaj na forum i zobaczysz beznadzieje przypadki, gdzie na 20 zapłodnionych oocytów masz tylko jeden zarodek i takim ludziom tez się udaje, wy jesteście easy. Ja i mój mąż mamy mamy szanse poniżej przeciętnej bo coś około.20% na powodzenie cyklu, gdy normalnie jest 30% w przypadku niedrożności jajowodów czy bezpłodności idiopatycznej jest ponad 40% tylko ze to wszystko succes rate, a nie baby take - home. Pisze to dlatego że nie które osoby z poważnymi problemami będą musiały przejść przez 3 cykle, bo tak MUSI być i będą załamane że takim beznadziejnym przypadkom udało się za pierwszym razem, a im nie i chyba nie ma już nadziei, a to bullshit!

reklama
Dariaa co do wieku, mój M miał stwierdzoną bezpłodność, a nie niepłodność (bo to jest różnica) w wieku 24lat, więc choróbsko nie wybiera:-p a teraz po tylu latach parametry się poprawiły z pojedynczych w polu widzenia do 3mln/ml i nikt nie wie dlaczego:-D to jest i tak mało, ale wystarczająco do ivf, przy 6 sztukach ciężko by było zrobić ivf, albo kosztowałoby nas to majątek...

Do góry